Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sistemul de iluminat public în cartierul Cetate: Suplimentarea bugetului, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sistemul de iluminat public în cartierul Cetate: Suplimentarea bugetului, pe masa consilierilor locali

Consiliul Local Alba Iulia va avea de aprobat, în ședința din 30 martie, devizul general și indicatorii tehnico-economici actualizați pentru obiectivul: ’’Crearea sistemului de iluminat public al Municipiului Alba lulia – Cartier Cetate”.

Necesitatea realizării acestei investiţii rezultă din starea tehnică actuală a reţelelor de distribuţie a energiei electrice şi implicit a reţelei de iluminat, deţinută de către operatorul concesionar al reţelei, zona studiată este învechită, municipalitatea având în proprietate doar aparatele de iluminat cu vechime 18 ani.

Devizul general cu aplicarea prevederilor OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul in-vestițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene precum și ținând seama de evoluția fulminantă a prețurilor materialelor de construcții pe piață ce a dus la apariția OG nr. 15/2021 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru ajustarea; prețurilor contractelor de achiziție public care reglementează ajustarea prețurilor la materiale prin majorarea acestora.

Prin implementarea acestui proiect se dorește:

-Creșterea eficienței energetice, în sistemul de iluminat public al Municipiului Alba Iulia, care în prezent înregistrează consumuri energetice mari.
-Scăderea consumului anual de energie primară în iluminat public la nivelul Municipiului Alba Iulia – Cartier Cetate de la 378.052,00 (kWh/an) – valoare dinaintea implementării proiectului, la 222.721’80 (kWh/an)
-Scăderea gazelor cu efect de seră, datorate sistemului de iluminat public la nivelul Municipiului Alba Iulia – Cartier Cetate de la 84,07 echiv. tone de CO2/an – valoare dinaintea implementării proiectului, la 49,53 echiv. tone de CO2/an.

Astfel în urma calculelor, valoarea totala a investiției se va suplimenta de la valoarea de 21.509.007,27 lei cu TVA conform devizului initial, la valoarea de 22.753.157,34 lei cu TVA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea