Rămâi conectat

Curier Județean

Sistem fotovoltaic la Ocna Mureș pentru reducerea costurilor de administrare a sistemului de iluminat și a clădirilor publice. Ce valoare are investiția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Sistem fotovoltaic la Ocna Mureș pentru reducerea costurilor de administrare a sistemului de iluminat și a clădirilor publice. Ce valoare are investiția

Primăria orașului Ocna Mureș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru furnizarea și instalarea unui sistem fotovoltaic cu puterea de 500kw pentru primăria Ocna Mureș. Valoarea estimată a achiziției este de 2.884.516,85 lei, fără TVA, constând din furnizare sistem fotovoltaic, montaj, sistem de supraveghere, amenjare drum de acces și drum de incintă și împrejmuire, precum și racordarea CEF la RED.

Se vor instala un număr de 1584 panouri fotovoltaice cu putere nominală de 320W, configurate într-un grup de producere cu orientarea sud, pe structura de oțel, conectate la 5 inveroare cu putere nominală cuprinsă între 100-110 KW.

Optimizarea costurilor energetice la nivelul administrației publice locale și reducerea emisiilor de carbon în atmosferă. Consumul ridicat de energie electrică al sistemului de iluminat public și al instituțiilor publice administrate de Primăria Ocna Mureș (școli, grădinițe, spital, sediul administrativ al Primăriei Ocna Mureș), au determinat luarea de măsuri privind creșterea eficienței enegetice prin investiții care să permită autoproducerea de energie prin instalarea unei centrale fotovoltaice.

Instalarea centralei fotovoltaice va permite reducerea costurilor de administrare a sistemului de iluminat public și a clădirilor publice.

Din punctul de vedere al cererii de bunuri și servicii în zona analizată pentru implementarea proiectului, prognoza este că investiția va înscrie o evoluție pozitivă pe termen mediu și lung.

Implementarea acestui proiect duce la creșterea numărului locurilor de muncă, crearea a cel puțîn 2 noi locuri de muncă (pentru monitorizare și exploatare) în faza de operare a centralei fotovoltaice, respectând principiile dezvoltării durabile și ale protecției mediului.

Panourile fotovoltaice vor fi amplasate pe o structura din oțel, structura astfel concepută încât să asigure rezistență la încărcare și vânt. Stâlpii de susținere a structurii vor fi fixăți prin batere în pământ la 2 m adâncime. Pe această structura din oțel se vor fixa bare longitudinale și transversale pe care vor fi montate panourile fotovoltaice, utilizând cleme de aluminiu de mijloc și capăt de rând. Pentru creșterea randamentului, panourile vor fi orientate spre sud. la un unghi de înclinare de 35°.

Invertoarele și tabloul electric de protecție a invertoarelor vor fi amplasate pe structura de susținere a panourilor prin intermediul unor armatruri metalice. Armăturile vor face parte din ansamblul de montaj al acestora, inclus în chitul de livrare a producătorului. Invertoarele vor fi cu grad de protecție IP65, pentru a facilita instalarea lor în aer liber.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum”

Unirea Ziarul

Publicat

în

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Cu prilejul aniversării Zilei Forțelor Terestre, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” s-a desfășurat ieri, 18 aprilie, proiectul „Cadet pentru o zi”. Astfel, elevi de clasele a VII-a și a IX-a din municipiul Alba-Iulia au răspuns pozitiv […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea