Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Sindromul Impostorului la job. Tot mai mulți angajați se confruntă cu teama că nu sunt competenţi pentru slujba pe care au ales-o

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conform unui studiu Ejobs, mii de angajaţi se confruntă cu gândul că job-ul lor nu este cel meritat de ei şi cu teama că nu sunt competenţi pentru slujba pe care au ales-o, iar oricând cineva poate descoperi acest lucru. Dacă te confrunţi cu aceleaşi sentimente, aceste temeri nu reflectă de fapt adevărul competenţelor tale, ci faptul că te confrunţi cu Sindromul Impostorului.

De regulă, această afecţiune este întâlnită la persoanele cu rezultate socio-profesionale excepţionale, care sunt incapabile să îşi recunoască meritele. Pe termen lung, Sindromul Impostorului poate cauza anxietate şi atacuri de panică.

Dacă resimţi aceeaşi frică, mai mult sau mai puţin, ejobs.ro prezintă câteva metode practice de a-ţi combate temerile şi de a te ajuta să te dezvolţi pe plan personal şi profesional:

1. Acceptă complimentele

Chiar dacă ţi se pare că nu e cazul să primeşti complimente pentru ceva ce ai făcut, învaţă să le accepţi ca atare

2. Destăinuie-te

Discută cu oamenii din jurul tău despre ceea ce te frământă, atât la birou, cât şi acasă. De multe ori dubiile au tendinţa să ne controleze acţiunile şi nu vrei ca teama să se implice prea tare în deciziile tale la job.

3. Ai încredere în ceea ce spui şi în ceea ce faci

Chiar dacă la început trebuie să te prefaci că ai cea mai mare încredere în deciziile luate, la un moment chiar vei începe să le crezi, în special când vezi că toate acţiunile tale au rezultate excepţionale.

4. Nu te lăsa blocat de micile eşecuri

În orice job, indiferent de nivelul de experienţă, mai luăm şi decizii greşite şi de cele mai multe ori rezultatele acestora ne afectează mai mult decât cele bune. Atunci când ceva nu iese aşa cum ţi-ai dorit, ia-o ca pe o experienţă şi încurajează-te privind la toate realizările din urmă care te-au adus aici.

5. Nu în ultimul rând, atunci când te răscolesc dubiile şi fricile, adu-ţi aminte ce îţi place cel mai mult la jobul tău actual şi pemite-i acelei pasiuni să te ghideze în continuare.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea