Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Simulare electorală: Cum s-ar repartiza mandatele de parlamentar în județul Alba, dacă rezultatele votului ar fi similare cu cele de la alegerile locale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Simulare electorală: Cum s-ar repartiza mandatele de parlamentar în județul Alba, dacă rezultatele votului ar fi similare cu cele de la alegerile locale

Agenția de Rating Politic a realizat o simulare electorală privind repartizarea numărului de mandate în viitorul Parlament, calculele fiind realizate în baza rezultatelor oficiale, finale, de la alegerile locale, obținute la consiliile județene.

Reamintim faptul că, în județul Alba, la Consiliul Județean, care este considerat prin excelență un vot politic, partidele au obținut următoarele rezultate:

1. PNL – 75.065 voturi – 51,03%
2. PSD – 24.424 voturi – 16,60%
3. Alianța USR PLUS – 13.949 voturi –  9,48%
4. PMP – 9.672 voturi – 6,57%
5. ALDE – 6.478 voturi – 4,40%
6. UDMR – 6.111 voturi – 4,15%
7. PRO ROMÂNIA – 4.467 voturi – 3,03%

Potrivit simulării, realizate pentru județul Alba, pe baza rezultatelor de la nivel național la consilii județene și a celor din Alba, doar trei formațiuni politice ar avea parlamentari în mandatul 2020 – 2024: PNL ar obține 3 deputați și un senator, USR PLUS, un deputat și un senator, iar PSD un deputat.

La alegerile parlamentare din 2016, atunci când în județul Alba PNL a obținut la cameră patru deputați deși a avut un scor sub 40%, Agenția de Rating Politic a reușit să anticipeze corect modul în care s-au repartizat mandatele.

Desigur, analiza prezentată ține cont de rezultatele obținute la alegerile locale, mai precis la votul la consiliile județene, dar în realitate este puțin probabil ca la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 să fie aceleași rezultate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea