Simulare Bacalaureat 2018, în Alba: 23% dintre candidați, majoritatea de la seral, absenți de la limba română

Un procent de 23% dintre candidații înscriși la simularea examenului de Bacalaureat 2018 au absentat, luni, la proba de limba și literatura română. Majoritatea celor absenți sunt la serial, potrivit IȘJ Alba.

În clasa a XI-a, la forma de învățământ ”zi”, dintre cei 2367 de candidați înscriși, 136 au fost absenți. La seral, dintre cei 522 de candidați, 507 au fost absenți.

La clasa a XII-a, la forma de învățământ ”zi”, dintre cei 2373 de candidați înscriși, 136 au fost absenți, în vreme ce la seral, dintre cei 563 de candidați, 555 au fost absenți.

Citește și Modele de subiecte şi bareme la bacalaureat. Calendarul simulărilor şi al examenelor

Astfel în total dintre cei 5825 de candidați 1334 au fost absenți.

Nu a fost niciun elev eliminat.

Marţi va avea loc simularea probei la Limba şi literatura maternă – proba E) b) pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale din clasele a XI-a şi a XII-a, miercuri – proba obligatorie a profilului – proba E) c) pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, iar joi – proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv pentru elevii de clasa a XII-a.

Rezultatele vor fi comunicate pe 30 martie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Precizăm că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...