Rămâi conectat

Actualitate

SIMPTOME OMICRON și EFECTE post COVID la copii: Posibile miocardite, tulburări gastrointestinale, insuficiență respiratorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SIMPTOME OMICRON și EFECTE post COVID la copii: Posibile miocardite, tulburări gastrointestinale, insuficiență respiratorie

Tot mai mulți copii cu simptome de infecție cu coronavirus ajung la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală, iar vârsta acestora este din ce în ce mai mică, spune la RFI medicul infecționist Claudina Cobzariu. Aceasta le recomandă mămicilor dar și celor care interacționează cu nou-născuții și sugarii să poarte mască atunci când sunt în preajma lor.

Ziarulunirea.ro a scris aici: despre simptomele generale ale OMICRON, noua varianta de COVID-19, dar la copii infecția are particularități specifice.

Vârsta copiilor cu infecție cu SARS-CoV-2, care ajung la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală este, din păcate, din ce în ce mai mică, spune la RFI, medicul infecționist Claudina Cobzariu.

„Sunt pacienți de la 2 săptămâni, la pacienți de 17 ani. Într-adevăr formele cele mai imprevizibile și cu tendință spre evoluție nefavorabilă au fost la pacienții de câteva săptămâni, nou născuți și sugari, la care am avut nevoie și de ajutorul neonatologului. Au fost cazuri manageriabile, într-adevăr, dar am avut nevoie de timp și răbdare. La copiii mici, infecția cu coronavirus afectează tot organismului, au un sindrom inflamator marcant, care scade în timp, cu terapie specifică.

Unii au nevoie și de oxigenoterapie specifică, unii au nevoie și de tratament antiviral. (…) Sunt reacții ușor mai invazive ale virusului în corpul unui nou-născut, al unui sugar, de aici și timpul de refacere a organismului este mai mare. Pot apărea turnuri cu tentă nefavorabilă, în a 7-a și a 9-a zi. Nu au fost cazuri multe cu evoluție nefavorabilă, dar precauția rămâne cea mai importantă armă”

CITEȘTE ȘI: Care sunt simptomele Omicron, noua varianta de COVID-19: Ce spune managerul Institutului „Marius Nasta”

„La unii copii, acest sindrom inflamator marcant la unii pacienți prezintă ulterior afecțiuni cardiace sau tot felul de miocardite, afecțiuni gastrointestinale, cu tulburări gastrointestinale, cu scaune modificate care îi pune în gardă pe părinți , afectări de insuficiență respiratorie, afectări de căi respiratorii superioare, cu disfagii (n.r. senzația de dificultate la înghițit) până la afectări neurologice. După COVID, majoritatea pacienților, neștiind că au trecut prin boală, au manifestăt tot felul de manifestări și crize neexplicate. În urma testării serologice s-a evidențiat că au trecut prin boală și că virusul a fost cauza acestor manifestări. Este vorba, de exemplu, de crize epileptice.(…)

CITEȘTE ȘI: Dureri de gât sau cap și oboseală, principalele simptome ale variantei Omicron. Care sunt diferențele comparativ cu varianta Delta

Acest sindrom post-COVID care este din ce în ce mai întâlnit apare între o lună și șase luni de la trecerea prin boală. Copiii au manifestări la nivelul oricărui organ, în funcție de receptori au copilașii, cu febră sau nu. Poate că au avut mici simptome care nu i-au speriat pe părinți, poate subfebrilitate, un gât mai roșu, ușoară rinoree și atunci nu a fost necesar intervenția medicului, mama a știut să gestioneze situația. Consecința a fost apariția acestui sindrom inflamator care nu apare la toți copiii care trec prin boală. Nu se știe de ce, vom elucida în timp”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea