Rămâi conectat

Politică Administrație

Simone Albani: 15 răspunsuri de la domnul Mircea Hava despre lipsa de orizont a oamenilor din Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

După 5 mandate şi 18 ani la „putere” e cazul ca eternul primar Mircea Hava să răspundă public pentru lipsa de investiţii şi locuri de muncă din Alba Iulia, pentru moartea economică a oraşului. Dl Hava vehiculează în continuare minciuni despre faptul că în Alba Iulia musteşte de investitori şi că „vin investiţii”; dar nimic nu se întâmplă. Oamenii care trăiesc în Alba Iulia nu pot fi duşi de nas, iar dl Hava ar trebui să îşi ceară scuze pentru indolenţa de a afirma că nu sunt probleme în Alba Iulia cu locurile de muncă.
Iată de aceea cum ar trebui să răspundă Mircea Hava la întrebarea „Unde sunt locurile de muncă ale albaiulienilor?”, dacă ar fi un om cinstit:
1. M-am plictisit de 16 ani de întrebarea asta, nu înţelegeţi că nu mă interesează?
2. Ce treabă am eu cu locurile de muncă? Ar trebui să îmi pese?
3. Habar nu am ce ar trebui să fac pentru a veni nişte investitori în Alba Iulia. Dar de ce, au nevoie de o invitaţie specială? Nu vin aşa ei de la sine? Doar nu o să muncesc eu pentru alţii?
4. Nu ştiu cum să fac ca să o ducă mai bine oamenii din Alba Iulia, dar ştiu cum să îi fac pe prietenii mei să o ducă bine. În cele 5 mandate, în 18 ani, m-am ocupat mai mult de soarta unor firme precum Corint şi cum să câştige ei vreo 50-60 de milioane de euro din Cetate.
5. Am blocat intrarea în oraş de mai multe ori cu reperaţii la poduri şi drumuri şi toată lumea ne ocoleşte şi strâmbă din nas când aude de drumurile din Alba Iulia. Şi drumurile tot stricate rămân şi înguste.
6. M-a preocupat mai mult să nu îmi ia Dumitrel scaunul la judeţ, în loc să facem ceva împreună pentru un parc industrial sau ca să aducem locuri de muncă.
7. La ce ne trebuie locuri de muncă dacă avem „havele”?
8. Nu ne trebuie locuri de muncă pentru că o să fac eu multe petreceri anul ăsta înainte de alegeri şi oamenii o să uite de toate şi o să mă voteze iar! Am pus un milion de euro deoparte de la buget ca să fac bâlci în an electoral. Dacă investeam banii, atunci mie, Hava, ce-mi ieşea?
9. N-am nicio idee despre cum să promovăm Cetatea şi oraşul. Am făcut un logo ca să iau ochii oamenilor şi atât. Dacă promovam Cetatea poate mai veneau turişti şi bani în oraş, se mai creau locuri de muncă din turism. Aşa nu se întâmplă nimic. O să continui să anunţ mincinos că au venit „câteva zeci de mii de turişti” şi poate ne crede cineva. Oricum banii tot la Corint se duc.
10. Nici pe mine, nici pe Băsescu şi nici pe colegii de la PDL de la Bucureşti nu ne-a durut de locurile de muncă. Important era să rămânem la putere ca să ne fie nouă bine. Am tăiat salarii şi pensii, aşa că de unde domne’ locuri de muncă?
11. Bani la buget nu prea mai avem pentru că am făcut sensuri giratorii de cinci zeci de mii de euro bucata şi porţi de polistiren de sute de mii de euro. De ce să bag utilităţi, apă, canal sau gaze la un parc industrial care să creeze locuri de muncă? Mie ce mi-ar ieşi de acolo?
12. Dacă vreau să ies în oraş mă duc la Sibiu, Deva sau Cluj pentru că aici oamenii nu prea au bani şi nu prea au ce face, aşa că oraşul nu prea are viaţă. Mă plictisesc teribil în Alba Iulia. Îi înţeleg pe oamenii care se mută de aici unde văd cu ochii: locuri de muncă nu au, distracţie nici atât.
13. N-am nici un plan adevărat de dezvoltare a oraşului: cu ce ar trebui să facem, cu ce industrii ar trebui să creştem, cum ar trebui să promovăm mâna de lucru de aici şamd. Nu am avut niciodată un asemenea plan. Sloganul meu e „las’ că mai merge un mandat tot aşa”.
14. Dacă nu aş fi primar, nu aş avea de ce să sta în Alba Iulia – probabil nu mi-aş găsi un loc de muncă. Nici nu mă prea pricep la mare lucru în afară de dat din gură şi propagandă politică şi nici nu prea se găseşte de lucru în oraş.
15. Nu prea stau pe la primărie aşa că nu pot da mai multe răspunsuri concrete.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea