Rămâi conectat

Ştirea zilei

Simion Crețu: ”În 6 ani, proiecte de peste 470 milioane de euro au îmbunătățit calitatea vieții în Regiunea Centru”

Publicat

în

Reprezentanţii reţelei regionale de multiplicatori de informaţii pentru programul REGIO au participat la Conferinţa Regională privind implementarea măsurilor de comunicare pentru Programul Operaţional Regional, organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru la Hotel Parc din Alba lulia.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate cele mai recente date privind absorbţia fondurilor europene prin proiectele finanţate de Programul Operaţional Regional în Regiunea Centru şi au fost prezentate exemple de promovare a proiectelor finanţate de REGIO.

ADR Centru a organizat acest eveniment pentru promovarea programului REGIO şi a impactului pe care proiectele cu finanţare nerambursabilă îl au la nivelul Regiunii Centru. Discuţiile comunicatorilor REGIO din regiune au urmărit să sublinieze, după şase ani de implementare a acestui program în regiunea noastră, modul cum proiectele ce au atras peste 470 milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională asigură îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor.

Electrica Furnizare Discount

Prezentările susţinute au subliniat stadiul implementării Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru, prin corelare cu măsurile de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sprijinul financiar nerambursabil alocat dezvoltării. Aceste aspecte au fost analizate prin două prezentări elaborate de experţii ADR Centru.

Deoarece o parte importantă a proiectelor aflate în implementare sunt axate pe investiţii în infrastructura urbană, atenţia celor prezenţi a fost captată atât de prezentările referitoare la proiectele destinate dezvoltării Polului de creştere Braşov. Dezbaterile au vizat şi măsurile de informare şi publicitate derulate atât în proiecte ale mediului privat, pentru realizarea unui important Centru de afaceri în Târgu Mureş, dar şi în proiectul Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice CA din Sibiu, care pune în valoare, cu fonduri europene, 18 vechi Biserici evanghelice din patru judeţe ale Regiunii Centru.

Şi proiectul finalizat de Consiliul Judeţean Covasna, pentru reabilitarea drumului judeţean DJ121 a suscitat un interes deosebit, având în vedere viziunea de promovare şi conştientizare a publicului larg. Toate prezentările beneficiarilor de fonduri nerambursabile s-au referit la aspecte concrete în ceea ce priveşte promovarea proiectelor REGIO.

Un punct distinct în cadrul conferinţei l-a constituit analiza rezultatelor activităţii de informare şi publicitate pentru programul REGIO în perioada 2007-2013, precum şi perspectivele derulării acestei activităţi în această perioadă, când accentul cade pe finalizarea proiectelor şi trecerea la nouă perioadă de programare 2014-2020. În acest context s-au discutat şi noi metode de acţiune şi colaborare regională în cadrul reţelei de comunicatori REGIO în Regiunea Centru.

În aceşti aproape şase ani de implementare a Programului Operaţional REGIO la nivelul Regiunii Centru, partenerii noştri şi beneficiarii proiectelor REGIO au dat dovadă de creativitate şi de interes tot mai mare în promovarea acestui brand. Acest lucru devine tot mai vizibil şi Programul este tot mai bine cunoscut în regiune, lucru confirmat atât de rezultate cât şi de studiile oficiale m domeniu. Prezentarea experienţelor proprii în promovarea brandului REGIO a dus la sublinierea impactului pozitiv pe care le au fondurile nerambursabile alocate prin acest program asupra dezvoltării locale şi regionale. Rezultatele concrete, realizările, investiţiile şi numărul de locuri de muncă trebuie comunicate cât mai eficient publicului larg. Acum reţeaua noastră numără 117 contacte, adică oameni care colaborează, schimbă informaţii şi subliniază impactul acestor fonduri europene asupra dezvoltării regiunii. Continuăm să acordăm mare atenţie implementării eficiente a proiectelor REGIO, dar pe baza experienţei dobândite, stabilim noile politici regionale de dezvoltare, destinate îmbunătăţirii vieţii cetăţenilor„, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Spitalul Orășenesc Câmpeni are un medic nou. Doamna doctor Hamad Rim Arua își va primi pacientele la secția de obstetrică-ginecologie

Publicat

în

Spitalul Orășenesc Câmpeni are un medic nou. Doamna doctor Hamad Rim Arua își va primi pacientele la secția de obstetrică-ginecologie

Spitalul Orășenesc din Câmpeni se bucură de prezența unui medic nou în cadrul acestuia, după cum declară managerul instituției, Morcan Dragomir, în mediul online.

Astfel, doamna doctor Hamad Rim Arua își va începe activitatea în cadrul specialității obstetrică-ginecologie.

Înainte de a profesa la spitalul din Câmpeni, doamna doctor a mai lucrat la spitalul din Cugir.

Electrica Furnizare Discount

Întrebată de ziarulunirea.ro care este părerea sa personală despre noul său loc de muncă, Hamad Rim Arua a precizat că iubește liniștea și natura, iar acesta este locul ideal în care poate să facă ceea ce îi place.

De asemenea, doamna doctor a spus că spitalul este extrem de bine organizat, dotările sunt foarte bune, iar colectivul este unul minunat.

Pe lângă activitatea de la spitalul din Câmpeni, aceasta va mai profesa și în cadrul unei clinici private, cât și la propria sa clinică.

În cadrul activităților sale, Hamad Rim Arua va aduce și va folosi un aparat Samsung HS50 ecografie transvaginală, abdominală, 2D 3D Eco Doppler. Pachetul de consultație include testul Babeș-Papanicolau și ecografie.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Teiuș: Bărbat de 70 de ani, transportat la spital, în urma coliziunii cu gardul unui imobil

Publicat

în

FOTO| ACCIDENT rutier la Teiuș: Un bărbat de 70 de ani, transportat la spital, în urma coliziunii cu gardul unui imobil. I s-a făcut rău în urma impactului

Un accident rutier a avut loc joi, 5 august, în jurul orei 12:30, pe raza orașului Teiuș.

Portrivit IPJ Alba, la data de 5 august 2021, in jurul orei 12.20, un bărbat de 70 de ani, din comuna Stremt, in timp ce conducea un autoturism, pe strada Clujului, din Teius, a intrat in coliziune cu gardul unui imobil, rezultând doar pagube materiale.

Electrica Furnizare Discount

Ulterior, posibil din cauze medicale, bărbatului i s-ar fi făcut rău și a fost transportat la spital. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpa.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Jandarmii din Alba le-au explicat copiilor cum să procedeze atunci când întâlnesc un urs. Militarii, prezenți la Arieșeni și Ghețarul Scărișoara

Publicat

în

Jandarmii din Alba le-au explicat copiilor cum să procedeze atunci când întâlnesc un urs. Militarii, prezenți la Arieșeni și Ghețarul Scărișoara

În cursul zilei de 04.08.2021, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba, au fost prezenți în localitatea Arieșeni și la Peștera Ghețarul Scărișoara, unde au organizat activități de prevenire și informare.

De prezența acestora s-au bucurat copiii aflați în taberele școlare, care nu au ezitat să își exprime bucuria și curiozitatea la vederea jandarmilor.

Pe parcursul dialogului cu elevii, jandarmii le-au recomandat copiilor să fie atenți în drumețiile lor prin pădure și pe traseele montane, și le-au explicat cum să procedeze atunci când întâlnesc un urs.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, echiparea corespunzătoare în zona montană, importanța respectării traseelor, atenția privind prevenirea accidentărilor și posibilitatea apelării serviciului unic de urgență 112 în caz de necesitate, au fost subiecte aduse în atenția copiilor.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare