Rămâi conectat

Ştirea zilei

Simion Crețu: ”În 6 ani, proiecte de peste 470 milioane de euro au îmbunătățit calitatea vieții în Regiunea Centru”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Reprezentanţii reţelei regionale de multiplicatori de informaţii pentru programul REGIO au participat la Conferinţa Regională privind implementarea măsurilor de comunicare pentru Programul Operaţional Regional, organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru la Hotel Parc din Alba lulia.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate cele mai recente date privind absorbţia fondurilor europene prin proiectele finanţate de Programul Operaţional Regional în Regiunea Centru şi au fost prezentate exemple de promovare a proiectelor finanţate de REGIO.

ADR Centru a organizat acest eveniment pentru promovarea programului REGIO şi a impactului pe care proiectele cu finanţare nerambursabilă îl au la nivelul Regiunii Centru. Discuţiile comunicatorilor REGIO din regiune au urmărit să sublinieze, după şase ani de implementare a acestui program în regiunea noastră, modul cum proiectele ce au atras peste 470 milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională asigură îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prezentările susţinute au subliniat stadiul implementării Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru, prin corelare cu măsurile de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sprijinul financiar nerambursabil alocat dezvoltării. Aceste aspecte au fost analizate prin două prezentări elaborate de experţii ADR Centru.

Deoarece o parte importantă a proiectelor aflate în implementare sunt axate pe investiţii în infrastructura urbană, atenţia celor prezenţi a fost captată atât de prezentările referitoare la proiectele destinate dezvoltării Polului de creştere Braşov. Dezbaterile au vizat şi măsurile de informare şi publicitate derulate atât în proiecte ale mediului privat, pentru realizarea unui important Centru de afaceri în Târgu Mureş, dar şi în proiectul Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice CA din Sibiu, care pune în valoare, cu fonduri europene, 18 vechi Biserici evanghelice din patru judeţe ale Regiunii Centru.

Şi proiectul finalizat de Consiliul Judeţean Covasna, pentru reabilitarea drumului judeţean DJ121 a suscitat un interes deosebit, având în vedere viziunea de promovare şi conştientizare a publicului larg. Toate prezentările beneficiarilor de fonduri nerambursabile s-au referit la aspecte concrete în ceea ce priveşte promovarea proiectelor REGIO.

Un punct distinct în cadrul conferinţei l-a constituit analiza rezultatelor activităţii de informare şi publicitate pentru programul REGIO în perioada 2007-2013, precum şi perspectivele derulării acestei activităţi în această perioadă, când accentul cade pe finalizarea proiectelor şi trecerea la nouă perioadă de programare 2014-2020. În acest context s-au discutat şi noi metode de acţiune şi colaborare regională în cadrul reţelei de comunicatori REGIO în Regiunea Centru.

În aceşti aproape şase ani de implementare a Programului Operaţional REGIO la nivelul Regiunii Centru, partenerii noştri şi beneficiarii proiectelor REGIO au dat dovadă de creativitate şi de interes tot mai mare în promovarea acestui brand. Acest lucru devine tot mai vizibil şi Programul este tot mai bine cunoscut în regiune, lucru confirmat atât de rezultate cât şi de studiile oficiale m domeniu. Prezentarea experienţelor proprii în promovarea brandului REGIO a dus la sublinierea impactului pozitiv pe care le au fondurile nerambursabile alocate prin acest program asupra dezvoltării locale şi regionale. Rezultatele concrete, realizările, investiţiile şi numărul de locuri de muncă trebuie comunicate cât mai eficient publicului larg. Acum reţeaua noastră numără 117 contacte, adică oameni care colaborează, schimbă informaţii şi subliniază impactul acestor fonduri europene asupra dezvoltării regiunii. Continuăm să acordăm mare atenţie implementării eficiente a proiectelor REGIO, dar pe baza experienţei dobândite, stabilim noile politici regionale de dezvoltare, destinate îmbunătăţirii vieţii cetăţenilor„, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Tânăr vitezoman amendat cu 2.900 de lei după ce a gonit cu 157 km/h într-o zonă cu limită de 50. A rămas și fără permis pentru 120 de zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăr vitezoman amendat cu 2.900 de lei după ce a gonit cu 157 km/h într-o zonă cu limită de 50. A rămas și fără permis pentru 120 de zile

Un tânăr de 21 ani, din Mureș, a fost surprins duminică 14 noiembrie 2022, conducând un autoturism, pe DJ 152 A, în localitatea Band, pe un sector de drum limitat la 50 km/h, cu o viteză de 157 km/h.

Potrivit IPJ Mureş, tânărul din Zau de Câmpie a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 2.900 de lei, fiind dispusă reţinerea permisului de conducere pentru 120 de zile.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conducătorul auto a fost surprins cu aparatul radar în cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, pe parcursul zilei de sâmbătă, ocazie cu care au fost aplicate amenzi de aproximativ 136.000 de lei şi au reţinut 38 de permise de conducere.

”La data de 12 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Mureș au organizat o acțiune, pe drumurile publice din județ, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Au fost aplicate 231 de sancțiuni la OUG 195/2002r, dintre care 163 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru depășiri neregulamentare și 65 pentru alte abateri, în valoare totală de 135.810 lei.

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost reținute 38 de permise de conducere, dintre care 30 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru depășiri neregulamentare, 4 pentru alte abateri și 1 pentru o infracțiune de conducere fără permis,” au precizat reprezentanții IPJ Mureș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Șofer din Alba, împlicat într-un ACCIDENT cu victime, în Sibiu: Bărbatul a părăsit locul faptei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șofer din Alba, împlicat într-un ACCIDENT cu victime, în Sibiu: Bărbatul a părăsit locul faptei

Un accident rutier în care a fost implicat un șofer din județul Alba s-a produs în această dimineață pe DN 14, în localitatea Șura Mare, județul Sibiu.

În timp ce traversa partea carosabilă pe trecerea pentru pietoni, o minoră în vârstă de 10 ani, localnică, a fost acroșată de o autoutilitară condusă pe direcția Șura Mare – Mediaș.

Șoferul a părăsit locul producerii evenimentului, fiind identificat și oprit pe DN 14, în orașul Copșa Mică. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 62 de ani, din județul Alba. Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat un rezultat negativ.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fetița a fost transportată la spital conștientă.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv părăsirea locului producerii unui accident rutier fără încuviințarea polițiștilor, urmând a fi stabilite toate circumstanțele exacte în care s-a produs evenimentul rutier.

Fără mari probleme de trafic.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

COD GALBEN de ceață în zona joasă a județului Alba, până la ora 10.00: Vizibilitate sub 200 de metri și izolat sub 50

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de ceață în zona joasă a județului Alba, până la ora 10.00: Vizibilitate sub 200 de metri și izolat sub 50

Meteorologii AMN au emis luni, 14 noiembrie o nouă avertizare de tip nowcasting cod galben de ceață, pentru județul Alba și alte județe, până la ora 10.00.

Potrivit meteorologilor, se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

Este vizată zona joasă a județului Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea