Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Silviu Bian acuzat de înşelăciune de soţia victimei fiului său.

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe numele fostului secretar de stat Silviu Bian a fost înregistrată recent, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, o plângere penală pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Cea care a făcut plângerea este Leotina Man, soţia bărbatului decedat în urma accidentului rutier provocat în 2008 de fiul fostului şef de la ANOFM George Alin Bian. Femeia îl acuză pe Silviu Bian că a vrut să o înşele atunci când a pus-o să semneze înţelegerea prin care, în 6 august 2008, fostul secretar de stat îi oferea acesteia o sumă de bani pentru a se împăca. Leotina Man susţine că a primit atunci 8.400 de lei însă pe înţelegerea scrisă, semnată de ea dar şi de Silviu Bian şi de martorul Sorin Bumb, este trecută o sumă de 10 ori mai mare, adică 84.000 lei. Mai mult, la acea vreme Leotina Man, care este femeie Silviu Bian este acuzat de înşelăciune de soţia victimei fiului său de serviciu la Consiliul Judeţean Alba, a fost chemată într-unul dintre birourile instituţiei pentru a semna înţelegerea, în prezenţa lui Silviu Bian şi a martorului Sorin Bumb, vicepreşedinte al instituţiei şi unul dintre şefii femeii. Ea nu a primit atunci o copie a înţelegerii, în posesia căreia a intrat doar după trei ani, în septembrie 2011, când documentul a fost depus ca probă în dosarul deschis pe numele lui George Alin Bian pentru vătămare corporală din culpă. Acesta este şi motivul pentru care Leontina Man a ales să facă acum acest demers, considerând că documentul respectiv ar putea influenţa soarta procesului aflat pe rol la Judecătoria Alba Iulia. Următorul termen se judecă pe 6 decembrie.

Hârtia stipulează faptul că “Persoanele sus menţionate (n.r. – Silviu Bian şi Leontina Man) s-au înţeles să se împace contra sumei de 84.000 (adică optzecişipatru mii lei), în legătură cu accidentul rutier produs în data de 1 iulie 2008, ora 0,18 minute, produs de Bian George Alin şi Man Ion. Prezenta înţelegere s-a efectuat în prezenţa domnului Bumb Sorin care a asistat la achitarea sumei”. Sorin Bumb a dat la începutul lunii noiembrie 2011 o declaraţie pe proprie răspundere că Leotina Man n-a primit mai mult de 10.000 lei însă a specificat că nu cunoaşte exact suma pentru că nu a asistat la achitarea banilor, deşi aşa se specifică în înţelegere. Bumb dă astfel dreptate femeii care spune că a primit 8.400 lei.

Potrivit prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, Maria Cetean Bălţan, cercetările în acest caz vor fi efectuate de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (S.I.F.) din cadrul IPJ Alba, urmând ca soluţionarea plângerii să revină cel mai probabil Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. Silviu Bian ar putea fi adus pe perioada cercetărilor mai aproape de casă, la Penitenciarul Aiud, pentru a da declaraţii. El a fost trimis în judecată în stare de arrest preventiv de procurorii DNA care-l acuză că în decurs de niciun an a pretins şi primit mită în valoare de 270.000 euro de la subalternii săi. Acest dosar se judecă la Tribunalul Bucureşti.

 Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea