Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

„Siguranţă Rutieră şi Antidrog”, în Alba Iulia: 300 de cursanţi de la 6 şcoli auto , informaţi cu privire la efectele consumului de droguri şi accidentele rutiere

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un număr de 300 de cursanţi, de la şase şcoli de conducători auto din Alba Iulia, vor fi informaţi, până la sfârşitul acestui an, cu privire la efectele consumului de droguri, conducerea autovehiculului sub influenţa drogurilor şi accidentele rutiere. Este vorba despre un proiect  „Siguranţă Rutieră şi Antidrog”, care îşi propune desfăşurarea unui număr de 30 de activităţi de informare cu tematică antidrog şi rutieră, pentru a preveni consumul de droguri care pot avea o influenţă asupra capacităţii de a conduce autovehicule.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog şi Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba desfăşoară în perioada  februarie – decembrie 2014 proiectulul local de prevenire a consumului de droguri „Siguranţă Rutieră şi Antidrog” având tematica principală urmările consumului de droguri, respectiv reducerea capacităţii de a conduce autovehicule şi accidentele rutiere.

Obiectivul general al acestui proiect constă în creşterea nivelului de informare pentru un număr de 300 de cursanţi (viitori participanţi la traficul auto rutier) din cadrul a 6 şcoli de şoferi din municipiul Alba Iulia, privitor la efectele consumului de droguri, conducerea autovehiculului sub influenţa drogurilor şi accidentele rutiere, prin desfăşurarea unui număr de 30 de activităţi de informare cu tematică antidrog şi rutieră.

Rezultatele analizelor în domeniu indică faptul că drogurile ilegale pot avea o influenţă asupra capacităţii de a conduce autovehicule şi efectele acestora variază în funcţie de doza administrată. Consumul cronic al oricărui drog ilegal este asociat cu un anumit grad de deteriorare cognitivă şi/sau psihomotorie şi poate duce la o scădere a capacităţii de a conduce autovehicule, chiar şi când subiectul nu se mai află sub influenţa acestuia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” organizează concurs pentru 5 posturi: Ce locuri sunt disponibile

Bogdan Ilea

Publicat

în

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” organizează concurs pentru 5 posturi: Ce locuri sunt disponibile Cinci posturi au fost scoase la concurs de către Inspectoraul pentru Situații de Urgență „Unirea” pentru locuri precum: control și activități preventive, avizare-autorizare, control și activități preventive, intervenție și reziliența comunităților și asistență medicală de urgență și prim ajutor calificat. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea