Siegfried Mureșan va fi propunerea de comisar european a Guvernului Orban

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Siegfried Mureșan va fi propunerea de comisar european a Guvernului Orban

Siegfried Mureșan, cel care a plecat din PMP pentru a ajunge la PNL, este propunerea noului premier al României, Ludovic Orban, pentru postul de comisar european. Antena 3 a anunțat că decizia ar fi fost luată de Orban și Klaus Iohannis, iar ea va fi transmisă la Bruxelles.

După votul de învestitură din Parlament, Ludovic Orban a declarat că PNL va solicita audierea persoanei propuse pentru funcția de comisar european în comisia parlamentară pentru afaceri europene. Liderul liberalilor a precizat că noul Guvern va decide cât mai rapid posibil asupra nominalizării comisarului UE din partea României.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Vom solicita audierea candidatului în comisia de afaceri europene”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament, întrebat ce va face noul Guvern cu privire la comisarul european.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Chestionat cine este luat în considerare din PNL pentru această poziție și dacă printre aceștia se numără și europarlamentarul Siegfried Mureșan, Ludovic Orban a răspuns: „Vom anunța propunerea de candidat când vom lua decizia”

„Vom luat decizia desemnării unui candidat cât mai repede posibil, cu consultarea președintleui României, cu audierea sa în Comisia pentru afaceri europene”, a conchis Ludovic Orban.

sursa: stiripesurse.ro