SIE şi neo-austro-ungarii

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Am urmărit, nu demult, un interviu cu Mihai Răzvan Ungureanu, directorul Serviciului de Informaţii Externe al României, poate cel mai performant şi mai bine pregătit serviciu secret românesc. Unul respectat şi chiar temut dincolo de graniţe. Ce să ne mai ascundem după degete? Este vorba despre spionii noştri care împânzesc lumea, sub diferite acoperiri. Despre performanţa şi capacitatea membrilor acestui serviciu vorbeşte de la sine dificultatea cu care se accede în rândurile acestei elite: din 1.000 de candidaţi doar câte 9-10 sunt acceptaţi. Şi dacă ne gândim că, anual, pentru a intra în clubul exclusivist al ofiţerilor SIE aplică în jur de 2.000 de români, asta înseamnă că acolo se angajează cel mult câte 20 de persoane pe an. Am fost impresionat, la acest interviu, de francheţea lui Ungureanu şi de modul direct în care a refuzat anumite întrebări la care îi era interzis să răspundă prin însuşi statutul său. Astfel, el a recunoscut că în timpul directoratului său au existat pierderi de vieţi, în misiune, din partea unor ofiţeri ai acestui corp de elită. Aceştia sunt eroii fără nume, de pe frontul nevăzut, cărora ţara nu le poate da recunoaşterea publică. Aceşti oameni extrem de bine pregătiţi, selectaţi după principiile celui mai dur corporatism, sunt supuşi în perioada activă la tot felul de privaţiuni: lor li se impune un anumit stil de viaţă, uneori chiar o altă identitate, li se trasează în cele mai mărunte detalii chiar şi viaţa intimă, nu au voie să-şi folosească experienţa şi capacităţile în folos propriu, aşadar nu câştigă chiar sume exorbitante iar la pensionare primesc atât cât primeşte orice militar cu un grad similar. De fapt, ei nu prea ies la pensie, putând fi reactivaţi oricând, la orice vâstă şi oriunde s-ar afla, dacă ţara o cere. Mai mult decât atât, odată cu jurământul pe care-l depun, ofiţerii de la Informaţii Externe respectă EXCLUSIV legile ţării noastre, oriunde s-ar afla în lume, nu legile statului în care îşi desfăşoară activitatea, legi pe care în virtutea misiunii lor este posibil să le încalce. Cu alte cuvinte, oamenii ăştia sunt nişte patrioţi absoluţi, care dincolo de graniţele ţării devin automat infractori…
Prin comparaţie cu cei descrişi mai sus, ţara noastră colcăie de duşmani interni. Duşmani din lăcomie, din prostie împăunată sau chiar cu bună ştiinţă. Eu unul i-am numit pe aceştia „neo-austro-ungari”. Este vorba de indivizi lipsiţi de scrupule, de noua clasă de exploatatori, apăruţi din solul mocirlos şi urât mirositor al intereselor personale, de clan, de clică. Unii sunt oameni politici, alţii oameni de afaceri, alţii se află în administraţie. Indivizi pentru care nu numai că patriotismul nu înseamnă nimic, dar nici măcar de conaţionalii lor nu le pasă. Iar celor de mai sus li se adaugă, de un timp încoace, tot felul de nulităţi ca valoare personală, care au intrat în diferite loje şi ordine cavalareşti, după modelul occidental, preluat sub formă de maimuţăreală. Aceştia se îmbogăţesc, etalează opulenţă, calcă peste cadavre şi se consideră „elită”. E o „elită” a răului şi a desfrânării. Microcefali cu vise de mărire şi extindere transfrontalieră, încârdăşiţi câineşte, care îşi batjocoresc partenerii de afaceri (din ţară şi de peste hotare), care lucrează cu „neo-iobagii” autohtoni plătindu-le salarii de mizerie şi umilindu-i. Chiar dacă aceşti „neo-iobagi” sunt uneori intelectuali, artişti, studenţi ş.a. Aceşti „cetăţeni ai lumii”, „neo-austro-ungarii” care nu mai au nimic românesc în fiinţa lor, sunt exact inversul patrioţilor „anonimi” din SIE. Şi, culmea, inclusiv afacerile transfrontaliere ale acestora sunt susţinute, protejate, apărate, de elita serviciilor noastre secrete. Uneori cu sacrificii. E trist şi nedrept acest lucru, dar trag nădejde că aceşti „cavaleri” vor fi şi ei trecuţi, într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, prin sita unor controale amănunţite, cu „cetăţile” lor cu tot, după porţile cărora îşi ascund meschinăria şi neomenia…
Ioan HĂNŢULESCU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

4 Comentarii

Roland 15 ianuarie 2011 at 20:43

eu personal nu am inteles de unde pana unde ati inventat aceasta denumire de neo austro-ungari.
ar fi bine sa se autosesizeze un organism care sa va acuze de discriminare pentru ca ii asociati pe DUSMANII INTERNI „colcăie de duşmani interni. Duşmani din lăcomie, din prostie împăunată sau chiar cu bună ştiinţă. Eu unul i-am numit pe aceştia “neo-austro-ungari”. Este vorba de indivizi lipsiţi de scrupule, de noua clasă de exploatatori, apăruţi din solul mocirlos şi urât mirositor al intereselor personale, de clan, de clică. Unii sunt oameni politici, alţii oameni de afaceri, alţii se află în administraţie. Indivizi pentru care nu numai că patriotismul nu înseamnă nimic, dar nici măcar de conaţionalii lor nu le pasă.”

cu maghiarii si austriecii, ca si cand maghiarii si austriecii sunt cei care ar fi responsabili de cei care fura, care fraudeaza statul roman, care spala bani ai statului prin tot felul de proiecte.

nu am inteles nimic din titlu

ferentz 15 ianuarie 2011 at 21:13

este un articol interesant prea greu sa-l inteleaga multa lume,pentru tine,nu sti… ca acum 10 ani,multi oameni de afaceri …aveau drumul VIENEI.
brusc au devenit mai pregatiti decat cei care nu aveau posibilitati sa iasa din Romania.
au invatat cum sa actioneze si au fost si sprijiniti.
informeazate pe net. si vezi cine e in spatele culorii portocalii si asocierea ei si cu verde.
poate ti se aprinde lampa.
Hantulescule esti barbat adevarat cu bune si rele dai bataie.

tuhutum 15 ianuarie 2011 at 21:53

Pentru greutatile cu care se infrunta romania nu pot fi vinovati romanii. Numai strainii. Si cum „raii de serviciu” sunt ungurii, e clar: ungurii sunt de vina si acuma. Ma intreb ce ar mai ramane din Ardeal daca ar disparea peste noapte tot ce au creat bun ungurii si germanii….

hortycultorul 17 ianuarie 2011 at 18:43

Hantzy, un nume prea nobil parca pentru un betivan ratat care maie si jegos prin scierile sale dar si sub aspectul fizic. Iar a facut un pic de gargara cu feldsapati alcalin si a iesit un rahat mai mare de cat el. Aservit portocalei rancede semana zazanie, dar fara priza … Deci Hantzy dus rece si f mult sapun. Dupa celgi un urmistitiu de durata cu igiena poate se va intrezari schimbarea in bine si la tine…..

Comentariile sunt oprite