Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Şi „orientarea” celebrează Centenarul în Alba | Finalele Campionatului Naţional, la Alba Iulia, la finele lunii august

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 30 august-2 septembrie, județul Alba va fi gazda finalelor  Campionatelor Naționale de Orientare, pentru toate categoriile de vârstă, respectiv juniori, seniori și masters.

În cele 4 zile de competiții vor fi 4 finale în probele de Sprint, Medie distanță, Lungă distanță și Ștafetă. Organizatorii sunt Federația Română de Orientare în colaborare cu DJST Alba, Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia (concurenţi Bogya Tamaş, Ionuţ Zincă şi Marius Anghel), având bineînțeles sprijinul autorităților locale. Județul Alba a mai găzduit Finalele Campionatelor Naționale de Orientare în 1989 și 2007 (an în care s-au desfășurat simultan cu Cupa Țărilor Latine). Locurile de desfășurare (pe raza diferitelor localități) pentru fiecare dintre probe vor fi stabilite de către organizatori în funcție de tipul terenului, gradul de dificultate al hărților de competiție, accesul în zonă și facilitățile din punct de vedere al organizării (energie electrică, wc-uri, apă, vestiare etc.).

Anul Centenarului este unul special în Cealaltă Capitală, care are fireasca onoare de a fi gazda a patru competiţii majore. Iubitorii sportului se pot delecta cu finale naţionale la marş (25 martie), powerlifting (31 martie-1 aprilie, respectiv 17-18 noiembrie la împins din culcat), orientare (30 august-2 septembrie), şah (20-21 noiembrie, după Openul Internaţional al României), dar şi cu debutul Turului Ciclist al României (18 septembrie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea