Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Sfecla roşie – beneficii pentru sănătate. De ce este indicat să consumăm acest aliment?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sfeclaSfecla roşie este un aliment-medicament excelent pentru sănătate. Plină de vitamine (A, B1, B2, B6, C), minerale (sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu), zahar natural şi antioxidanţi, sfecla roşie şi-a dovedit eficienta în tratarea a numeroase afecţiuni, printre care şi diferite tipuri de cancer, prevenind apariţia acestuia şi tratându-l în mod natural. Nu doar rădăcina de sfecla roşie este benefică sănătăţi, ci şi frunzele. Unul dintre atuurile acestei plante este ca nu îşi pierde proprietăţile prin prelucrarea termica. Afla mai jos ce beneficii pentru sănătate are sfecla rosie si cine nu ar trebui sa o consume.

Sfecla rosie îmbunătăţeşte tranzitul intestinal
Sfecla roşie este benefica digestiei. Bogata în fibre insolubile, care nu sunt absorbite de către intestine, sfecla roşie încetineşte absorbţia de zaharuri si stimuleaza tranzitul intestinal. Pentru digestie, este bine sa consumi sfecla roşie gatita, ca sa eviţi fermentarea.

Frunze de sfecla roşie pentru o vedere bună
În frunzele de sfecla roşie se găsesc carotenoide si luteine, substanţe antioxidante, prin asocierea cărora este menţinuta o vedere buna. Studiile au demonstrat ca frunzele de sfecla roşie previn degenerescenta maculara legata de înaintarea în vârsta. Consuma frunze de sfecla rosie crude, in salate sau prepara-le ca pe spanac sau stevie.

Leguma bogata in nitrat, sfecla roşie are capacitatea de a proteja creierul. Prin digestie, acest compus se transforma in nitriţi si dilata vasele sanguine cerebrale, îmbunătăţindu-le oxigenarea. S-a demonstrat că prin consumul zilnic de suc de sfecla roşie a fost încetinita îmbătrânirea creierului.

Sfecla roşie pentru bolile de inima
Protejează-ţi inima consumând sfecla. Bogata în antioxidanţi, mai ales flavonoide, sfecla roşie protejează organismul de radicalii liberi, responsabili de maladiile cardiovasculare. Sfecla rosie scade tensiunea arteriala si previne îmbolnăvirea inimii. Pentru bolile de inima este bine sa bei suc de sfecla roşie cruda.

Sfecla roşie este un aliment anticancer
Sfecla roşie îşi datorează culoarea betaninei, un colorant antioxidant, folosit si ca aditiv alimentar. Betanina lupta cu radicalii liberi responsabili de îmbatranirea prematura a organismului si de dezvoltarea anumitor boli, cum ar fi cancerul. S-a demonstrat ca ingerarea de betanina de catre soarecii bolnavi de cancer la plămâni a fost asociata cu o diminuare a tumorilor. Sfecla rosie normalizează VSH-ul bolnavilor de cancer, restabileşte pofta de mâncare şi scade efectele negative ale tratamentelor cu radiaţii.

Pentru bolnavii de cancer este recomandat consumul de sfecla roşie amestecata cu fulgi de ovăz, hrean, banana sau lapte prins.

 Sursa: curademiere.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea