Sfântul Mucenic Nichifor, sărbătorit de creștinii ortodocși pe 9 februarie

Pe data de 9 februarie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Nichifor. Acesta a trăit în secolul al III-lea și era prieten cu preotul creștin Sapriciu. Diavolul a semănat ură între cei doi, încât, nu doreau să se mai întâlnească. După un timp, Nichifor și-a venit în fire și a trimis câțiva prieteni la preotul Sapriciu să-l roage să-l ierte. Pentru că nu a primit iertarea, Nichifor a mers singur la el, și căzând la picioarele lui, i-a spus: „Iartă-mă, părinte, iartă-mă pentru Domnul”. Sapriciu nu i-a acordat iertare, iar Nichifor a plecat de la dânsul rușinat.

Din cauza prigonirii impotriva crestinilor, Sapriciu primeste pedeapsa de a i se taia capul. In acel timp a alergat Nichifor catre Sapriciu sa-si ceara iertare. Prigonitorii i-au spus lui Nichifor: „Om nebun ca tine niciodata n-am vazut. Iata acesta merge la moarte, iar tu cu tot dinadinsul ceri de la el iertare. Ce trebuinta iti este sa te impaci cu cel ce va muri indata?”
 Insa, Sapriciu nu l-a iertat. De aceea, Dumnezeu a luat darul Sau de la Sapriciu, si indata acesta s-a lepadat de El. Sapriciu a ales sa nu fie ucis, fagaduind ca va jertfi zeilor.
Vazand Sfantul Nichifor ca Sapriciu s-a lepadat de Hristos, a inceput sa strige catre calai: „Eu sunt crestin si cred in Domnul nostru Iisus Hristos, de Care Sapriciu s-a lepadat! Deci, taiati-ma pe mine in locul lui”. Calaii n-au indraznit sa-l ucida fara voia ighemonului si toti se mirau ca de buna voie se ofera mortii, strigand: „Sunt crestin si zeilor vostri nu ma inchin si nu voi jertfi”.

In urma acestei marturisiri, Nichifor a fost taiat pentru Hristos in locul lui Sapriciu.

Sursa: antena3.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Mircea D. 9 februarie 2018 at 10:03

Te doare capul de atatia sfintisori . A fost om si omul e pacatos . SFANT e UNUL singur si ACELA trebuie sarbatorit zilnic. Datini si traditii pagane.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...