Sezonul răcelilor și al virozelor aduce vești importante din lumea medicală. Tratament revoluționar pentru anihilarea virusului, descoperit de cercetătorii americani

Cercetătorii de la trei universități americane de prestigiu se află foarte aproape de găsirea unui nou leac în tratarea virozelor și a răcelii. Aceștia și-au dat seama, după studii complexe, că nu trebuie să se atace virusul care ajunge la noi în organism, ci o proteină din corp, care îi permite acestuia să se răspândească.

În această perioadă, cazurile de răceli şi viroze respiratorii ori digestive explodează. Primii afectaţi sunt copiii care se întorc la şcoală sau la grădiniţă.

ELIT

De pe bănci, haine sau direct din aer, virusul este inhalat de copii şi ajunge în căile respiratorii, iar de acolo intră în celulele corpului, în cele care au un anumit tip de proteină.

Aceasta este cea care ajută virusul să se răspândească în tot organismul. Cercetării de la Universităţile Stanford, California şi San Francisco şi-au dat seama că degeaba încearcă să atace virusul. Au ales să transforme celula pe care virusul o infectează într-un loc neprietenos şi să ahihileze proteina.

Specialiştii americani au reuşit să contracareze total virusurile răcelii atunci când au făcut testele pe şoareci şi pe celulele din plămânii umani. Spun însă că nu sunt pregătiţi încă să treacă la următorul pas, adică să facă teste direct pe oameni.

Doctorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii de Microbiologie, care este în aceste zile la Copenhaga la întâlnirea membrilor Organizaţiei Mondiale a Sănătății este de părere că în 10 ani am putea avea un medicament care să blocheze pe loc răceala.

Prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: „Este o cercetare foarte serioasă care deschide noi perspective în ceea ce priveşte bolile transmisibile, nu e vorba despre un vaccin, ci despre o moleculă, care poate bloca virusurile care produc simplă răceală, dar bineînţeles că se poate aplica şi la alte virusuri.

Specialiştii americani trebuie să afle acum ce se întâmplă în corpul uman, fără această proteină. În cazul şoarecilor, starea de sănătate nu s-a schimbat. Până atunci însă, sarcina de a lupta împotriva virusurilor le rămâne anticorpilor.

Eva Cristescu, medic de familie: „Protecţia ține şi de igienă, mâini spălate, de duşul mâinii la gură, la nas, atunci când tuşim când strănutăm, dar şi de alimentaţie. Copiii au nevoie de fruge şi legume, dar şi carne, proteine de calitate pentru a dezvolta anticorpi.

Pe lângă, enterovirusuri și rinovirusuri experimentul a dat roade şi în cazul acelor virusuri periculoşi care declanşează poliomielita și pot provoca paralizia.

sursa: stirileprotv.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...