Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Alba, la ora bilanțului pe anul 2014

La sediul Serviciului pentru Imigrări Alba, în data de 17 ianuarie a.c., în cadrul unei şedinţe prezidată de domnul chestor principal de poliţie dr. Nelu Pop, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, s-a desfăşurat, evaluarea activităţii desfăşurate, în anul 2014 .

pasapoarte-imigrariPotrivit unui comunicat remis presei de SIJ Alba, “la sfârşitul anului 2014, în evidenţele Serviciului se aflau înregistraţi 954 cetăţeni non-UE şi cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, proveniţi din 58 ţări ale lumii.Cei mai mulţi cetăţeni aflaţi în judeţul Alba provin din: Republica Moldova (171), Turcia (54), China(28), Italia (305), Germania (119), Franţa(23), Austria(24).

ELIT

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost depuse 28 de invitaţii, dintre care 27 au fost admise  şi una a fost respinsă.

Potrivit competenţelor, în anul 2014 au fost primite 5 cereri pentru eliberarea de autorizaţii de muncă lucrătorilor angajaţi în muncă sau detaşaţi. Ca urmare, au fost eliberate 4 autorizaţii de muncă pentru lucrător permanent şi o autorizaţie de muncă unui student.

În perioada analizată au fost primite 357 cereri  prin care s-a solicitat prelungirea dreptului de şedere temporară sau permanentă, înregistrarea rezidenţei temporare sau aprobarea rezidenţei permanente în România, schimbarea reşedinţei, dintre care, pentru cetăţeni din state terţe, un număr de 180, iar pe spaţiul UE şi SEE, un număr de 167.

Ca urmare, au fost emise 357 documente care atestă rezidenţa pe teritoriul României, din toate categoriile: permise de şedere temporară şi permanentă pe teritoriul României, certificate de înregistrare a rezidenţei şi cărţi de rezidenţă temporară şi permanentă pentru membrii de familie ai cetăţenilor proveniţi din statele membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European. În perioada de referinţă, a fost revocat dreptul de şedere pentru 10 cetăţeni non comunitari care nu mai îndeplineau condiţiile ce au stat la baza eliberării documentelor de rezidenţă.

În ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor pe teritoriul României, a muncii la negru şi a actelor care pot aduce atingere siguranţei naţionale, în anul 2014, rezultatele Serviciului pentru Imigrări al judeţului Alba au fost după cum urmează:

Au fost depistaţi 30 cetăţeni străini,  din care 28 cu şedere ilegală şi 2 cetăţeni străini care desfăşurau activităţi lucrative  fără forme legale, care au fost îndepărtaţi de pe teritoriul României.

În cursul anului 2014, au fost aplicate amenzi contravenţionale în sumă totală de 14.300 lei .

La finalul expunerii, inspectorul general, chestorul principal de poliţie dr. Nelu POP, a apreciat pozitiv activitatea desfăşurată, rezultatele obţinute şi a reiterat importanţa cooperării cu toate structurile cu atribuţii în gestionarea fenomenului migraţionist pe raza de competenţă.

La şedinţa de evaluare au participat, de asemenea reprezentanti ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba,  Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi ai Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba.

Informaţii suplimentare:

Inspectoratul General pentru Imigrări este structura specializată, cu personalitate juridică, organizată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, care exercită atributele ce îi sunt date prin lege pentru implementarea politicilor României în domeniile migraţiei, azilului şi al integrării străinilor, precum şi a legislaţiei relevante în aceste domenii.

Combaterea şederii ilegale a străinilor pe teritoriul României constituie un domeniu bine reprezentat, fapt care duce la realizarea acestui obiectiv principal stabilit prin lege în sarcina Inspectoratului General pentru Imigrări; fermitatea deosebită şi promptitudinea de care  s-a dat dovadă sunt reliefate de rezultatele obţinute.

Funcţia de prevenire a săvârşirii de fapte contravenţionale specifice domeniului –IMIGRĂRI – este de asemenea realizată şi prin constatarea şi sancţionarea promptă a contravenţiilor, având în vedere faptul că fermitatea de care s-a dat dovadă nu a rămas fără reacţie în mediile frecventate de străini.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Victor Negrescu a solicitat Casei Istoriei Europene să includă în expozițiile sale autori și creatori români

În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație din Parlamentul European, eurodeputatul Victor Negrescu a transmis o solicitare… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro