Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sentință definitivă în dosarul în care au fost judecate 15 persoane din Vințu de Jos pentru tăiere și furt de arbori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au pronunţat sentinţa definitivă într-un doar în care au fost judecate 15 persoane din comuna Vinţu de Jos, acuzate de tăiere de arbori fără drept şi furt de arbori.

Instanţa a decis să respingă apelul formulat de Composesoratul Valea Goblii şi să menţină decizia instanţei de fond. Tribunalul Alba a hotărât, în 22 mai 2018, condamnarea inculpaţilor la pedepse între 8 luni şi 1 an şi 2 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pe o perioadă de 2 ani.

S-au constituit părţi vătămate mai multe persoane fizice, Composesoratul Valea Globii, Primăria Vinţu de Jos şi ANAF. Şase dintre inculpaţi au fost judecaţi pentru ambele infracţiuni, în timp ce restul de nouă – doar de tăiere de arbori fără drept.

”În perioada 2008-2013, inculpaţii au tăiat fără drept un număr de 217 arbori de diferite esenţe, cu un volum total de aproximativ 80 mc, din pădurile aparţinând mai multor persoane vătămate, situate pe raza comunei Vinţu de Jos din judeţul Alba.

În urma activităţilor infracţionale ale inculpaţilor a rezultat un prejudiciu total prin tăiere de circa 11.000 lei fără TVA şi un prejudiciu total produs prin furt de circa 6.000 lei”, se afirmă în rechizitoriul procurorilor. M. Adrian, B. Nicolae şi C. Costin au primit fiecare câte 1 an si 2 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepasei; C. Ioan, N. Iosif, P. Nicolae, A. Ilie Gheorghe, A. Alin Nicoale, A. Dănil, A. Gheorghe şi C. Nicolae au fost condamnaţi la câte 8 luni, cu amânare aaplicării pedepsei, iar în cazul inculpaţilor A. Savu, F. Nicoale, M. Ioan Adrian şi M. Andrei Nicolae s-au decis pedepse de câte 6 luni, tot cu amânarea aplicării acestora.

Instanţa a constatat că Primăria Vinţu de Jos a recuperat prejudiciul şi nu s-a constituit parte civilă. Inculpaţii au fost obligaţi să plătească circa 13.200 de lei către ANAF.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificate la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică Două eleve de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba engleză și logică. Citește și: FOTO Rebeca, Denis și Paul, elevi la Colegiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea