Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Senat: Punctul de pensie – cel putin 40% din salariu mediu brut, începând cu 1 ianuarie 2017. Majorarea pensiilor celor care au lucrat la CAP

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

senatSenatul urmează să adopte tacit două proiecte de lege care prevăd creșterea pensiilor. Primul presupune ca punctul de pensie să nu fie mai mic de 40% din valoarea salariului mediu brut de la 1 ianuarie 2017, în timp ce al doilea majorează pensiile celor care au lucrat în CAP-uri.

Prima propunere, inițiată de mai mulți parlamentari, în majoritate de la PSD, prevede ca valoarea punctului de pensie să nu fie mai mică decât 40% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 ianuarie 2017, respectiv 45% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 iulie 2017.

Având în vedere că valoarea salariului mediu brut în 2016 a fost de 2681 lei, punctul de pensie ar trebui majorat la 1072 lei de la 1 ianuarie 2017 și 1206 de la 1 iulie.

Cealaltă inițiativă prevede majorarea pensiilor celor care au lucrat la CAP până la nivelul de 500 lei, de la 350 lei. Haralambie Vochitoiu (UNPR), unul dintre inițiatori, susține că este „treaba guvernului” să caute soluții pentru acest lucru.

Proiectele, în forma lor inițială, vor merge la Camera Deputaților, care le va dezbate în calitate de for decizional.

 

Sursa: hotnews.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare” Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori, cu 584 voturi pentru, trei împotrivă și 14 abțineri. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile chiar și după expirarea garanției. Producătorul va avea obligația să repare produsul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea