// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

Semnificația sfințirii locuinței, de Bobotează – De ce este bine să primiți preotul

Semnificația sfințirii locuinței, de Bobotează – De ce este bine să primiți preotul

În această perioadă, preoții merg și sfințesc locuințele credincioșilor prin stropirea cu apă sfințită și vestesc Botezul Domnului Iisus Hristos.

sfintirea caseiSfințirea caselor credincioșilor se face prin stropirea cu aghiasma mare, în ajunul Bobotezei sș prin slujba sfeștaniei ce se săvârșește la mutarea în casă nouă și care se repetă în fiecare an sau chiar mai des, atunci când lucrarea răului se face simțită în vreun fel în casă, spun preoții. Citește și: mesaje de Sfântul Ioan

Apa sfintita de preot poarta in ea puterea curatitoare si sfintitoare a harului dumnezeiesc. Cand face sfintirea apei, preotul se roaga ca: “apa aceasta sa se sfinteasca cu puterea, cu lucrarea si cu pogorarea Sfantului Duh”, “pentru ca sa se pogoare peste ea lucrarea cea curatitoare a Treimii celei mai presus de fire”, “pentru ca sa fie tamaduitoare sufletelor si trupurilor si izgonitoare a toata puterea cea potrivnica” si pentru ca “prin gustarea si stropirea cu apa sfintita sa ne trimita Dumnezeu binecuvantarea Sa, care spala intinaciunea patimilor”.

Citește și: Când cade Paștele ortodox și cel catolic în următorii ani: 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025

Harul lui Dumnezeu se pogoara in timpul slujbei de sfintire a apei doar peste apa pregatita din timp pentru acest lucru si nu peste toata apa care exista in alte locuri. Iata de ce e bine ca omul sa-si deschida casa atunci cand preotul vine sa le sfinteasca, pentru ca sfintirea casei vecinului nu inseamna si sfintirea propriei case. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

48 Răspunsuri la Semnificația sfințirii locuinței, de Bobotează – De ce este bine să primiți preotul

 1. dolfi 02.01.2016 la 17:11

  cum de ce… sa le dam neste bani… ca asa e “crestineste”… Desi…

  Matei 10:

  8. Vindecati pe bolnavi, inviati pe morti, curatati pe leprosi, scoateti afara dracii. Fara plata ati primit, fara plata sa dati.
  9. Sa nu luati nici aur, nici argint, nici arama in braiele voastre,
  10. nici traista pentru drum, nici doua haine, nici incaltaminte, nici toiag, caci vrednic este lucratorul de hrana lui.

  11. In orice cetate sau sat veti intra, sa cercetati cine este acolo vrednic si sa ramaneti la el pana veti pleca.
  …..

  • Doina 03.01.2016 la 15:53

   Dai bani preotului daca vrei, nu te conditioneaza nimeni. Ti-a spus vreodata preotul “daca nu ma platesti nu intru in casa ta”? nu cred. Dar daca te gandesti ca preotul umbla pe frigul asta din casa in casa pentru a-ti vesti botezul Domnului, sigur ca te simti si ii dai niste banuti, daca nu ii dai nu se va supara nimeni. Cel putin eu nu am intalnit preot care sa imi intre in casa si sa imi ceara bani, i-am dat eu pentru ca asa am considerat ca e bine.

 2. mike 02.01.2016 la 19:08

  God Bless You -Dolfi-You got right — In final astazi, totul se masoara in –bani- Porunca data de Domnul Isus ,a ruginit sa torsionat si a devenit -POLITICA ECONOMICA—-Am fost rastignit impreuna cu Christos, si traiesc …dar nu mai traiesc eu ci , Christos traieste in mine. Si viata , pe care o traiesc acum in trup , o traiesc in credinta in Fiul Lui Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine –Gal-2-20. Daca avem pe Domnul in noi avem si sfintirea Lui –bine inteles doar daca IL pastram in inima noasta– pentru ceilalti –asa cum zice si popa- -pocaitiva!!! God bless Romania!

 3. realist 04.01.2016 la 18:39

  Biata Doina, saraca de tine INCA esti in evul mediu, ….//

  • biet realist, 02.01.2017 la 19:21

   autosuficienta iti acopera ochii precum niste ochelari de cal. Peste multi ani(iti doresc o viata lunga si indestulata), cand vremea ti se va apropia si zilele iti vor fi numarate, vei fi bantuit de nelinisti metafizice de care nici un “liber-cugetator” nu scapa, iar mintea ta va fi chinuita de intrebarea: si daca Dumnezeu exista? Pastreaza-te ironic si zeflemitor pt acele clipe..

 4. si mai realist 02.01.2017 la 19:34

  Vin la cersit bani, stropesc cu mizeria aia pe pereti si pe ce mai ii prin casa, si behaie trei cuvinte si asteapta sa le dai cash, daca nu le dai se uita urat si te bleastama. I-as injura (si) aici dar nu se cade.

 5. Altul 02.01.2017 la 21:54

  “Semnificația sfințirii locuinței, de Bobotează – De ce este bine să primiți preotul?”
  Este “bine” pentru popa, si nu pentru noi, ca acum dupa botez, isi cumpara porc, si isi unfla cele 12 buzunare fara fund de sub sutana! Stie el ce stie, si pentru ce umbla prin frig!

 6. Patriarhul 160 milioane salar. de ce ? 02.01.2017 la 23:56

  Eu le zic asa cand vin: Mai oameni buni, intrati la mine ,va dau un ceai , o cafea, mancare , DAR BANI NU VA DAU , si nici nu trebuie sa imi udati pereti cu apa! Sunt curios daca o sa intre la mine??!!!
  O sa-i si intreb daca li se pare corect ca preafericitul danyel sa primeasca salar net in mana 160 milioane , platiti din buzunarele noastre si sa mai platim inca 32.000 popi de la Stat . A… si o sa-i mai intreb daca le-ar scadea din burta daca accepta un job de 4 ore si sa fie platiti doar cu jumatate de norma pentru salariul de popa?

 7. roata morii 02.01.2017 la 23:59

  io le trimit la munca, sau le zic sa ma ia cu ei sa fac si eu de o garsoniera? ce au ei si eu nu am ? vrajala? aia o invat repede:)

 8. administratorul loginutz 03.01.2017 la 0:00

  De ce sa NU primim pe popa de boboteaza in casele noastre:
  1. pentru ca : – nu exista nicio baza crestina
  – este un obicei pagan
  – apa si busuiocul nu au de a face cu sfintenia
  – zidurile casei nu pot fi sfintite sau sfinte
  – oamenii trebuie sa fie sfintiti , si asta o poate face
  DOAR DUMNEZEU PRIN RUGACIUNILE PROPII ,
  fara INTERMEDIARI ( Hristos fiind singurul
  intermediar)
  – aduce blestem peste casa pentru ca nu vine de la
  Dumnezeu
  – DACA ERA CURATA TREABA, PREOTII NU
  PRIMEAU BANI DE LA OAMENI, CI SE FACEA
  FARA PLATA. POKII NU CER, DAR SE UITA URAT
  DACA NU LE DAI, SI NICI NU REFUZA POLITICOS.
  – se merge ca si copii la colindat , sa faca un ban!

 9. pa 03.01.2017 la 7:13

  Mai sus au comentat pocăiții, cei ce si-au importat religia.
  Adică PENTICORNEL și PENTICOSTEL.
  Voi vorbiți când pastorii voștri au magazine și firme peste firme.
  Voi vorbiți care primiți haine purtate să le împărțiți gratis și voi la vindeți la magazin.
  Știu pentru ca am lucrat când eram în credința voastră la un astfel de magazin, iar când am spus ca nu e bine ,am fost data afară.
  Mincinoși și șarlatani ce sunteți.
  O să cadă cerul peste voi.

  • Bulă 03.01.2017 la 10:47

   Măi “pa”,

   tu stii de fapt ce inseamna sa fii POCAIT?

   Cred ca esti un bătrân neputincios care a ramas in cap cu aceeasi notiune, despre pocăinţa, din vremea COMUNISMULUI.

  • administratorul loginutz 03.01.2017 la 11:40

   Nu va grabiti sa dati verdicte. EU SUNT ORTODOX, si am comentat mai sus. Sunt un ortodox moderat si care a inceput sa citeasca din Sfanta Carte . Atunci am inteles ca ortodoxia este de fapt o combinatie de paganism , traditii si obicieiuri care nu are a face cu Sfanta Carte. Cititi si va veti convinge.
   De ce va grabiti sa gasiti TAP ISPASITOR pt neputinta voastra? Ce legatura au oamenii aia din alte culte cu subiectul acesta ? De ce huliti fara sa cunoasteti si va bateti joc de niste culte recunoscute de Stat, si care la nivel mondial depasesc cu mult nr ortodocsilor ( protestantii si neoprotestantii sunt mai multi de 3 ori decat ortodocsi la nivel mondial) MAJORITATEA DINTRE ACEI OAMENI CARE-I BLAMATI VA POT FI MODELE DE VIATA CRESTINA? De ce dati cu pietre? Asa va invata pokii?
   De aceea pleaca oamni de la voi , sunteti prea rai si uraciosi .
   Nu aveti DRAGOSTE! Cat priveste hainele si magazinele – si antreprenoriatul la alti lideri religiosi – NU MA INTERESEAZA – ATATA TIMP CAT NU STAU CU PALMA INTINSA LA NOI SI LA BUGETUL NOSTRU ! CA PRIMESC DIN AFARA , CA LUCREAZA PANA DAU IN CAP, CA SUNT ANTREPRENORI , E STRICT PROBLEMA LOR!
   ATATA TIMP CAT NU PRIMESC PADURI , HOTELE , MILIARDE DE EURO DE LA STAT -BRAVO LOR – sunt demni de urmat.
   Sa urmeze exemplu si pokii , ca sa nu-i mai platim noi din buzunarele noastre miliarde de euro . Preafericit 160 milioane salar net de la Stat – ti se pare in regula ? Asta ma doare. De ce unii se descurca fara STAT , iaraltii stau calare pe buget .
   Indemnul meu este : La lucru cu totii – indiferent de cult . Indiferent ce faci dar sa lucrezi cu mainile tale sa fii exemplu !

 10. arabel 03.01.2017 la 7:19

  Așa este. Bravo. Și eu am pățit cam tot așa.
  Au încercat sa mi spele creierul.
  Îmi cereau bani lunar,iar când nu am avut să dau, mi s a spus ca o sa mă pedepsească Dumnezeu .
  PASTORI VICLENI ȘI PREFĂCUȚI.
  SUNTEȚI CA ȘI FARISEII.
  PE VOI O SA VA PEDEPSEASCĂ DUMNEZEU.

 11. colindatul popii 03.01.2017 la 8:29

  Domnul Iisus a fost botezat o singura data, nu in fiecare an.Nu vad rostul repetarii an de an.

  • tu daca te-ai spalat o data 03.01.2017 la 10:23

   nu vezi rostul sa te mai speli vreodata..

 12. Tabita 03.01.2017 la 9:17

  Am fost și eu la penticostali, eram disperată mi-au spălat creierul cu tot felul de vicleșuguri împotriva ortodocșilor, de genul celor menționate mai sus, apoi m-au trimis să-mi fac targetul cu cărțile, apoi mi-au cerut zeciuială. După ce am văzut că totul e o șarlatanie, că toți erau privatizați: benzinării, firme de transporturi, second-hand cu haine destinate săracilor, iar tot bulevardul e monopolizat cu privatizările lor, legume fructe , haine, covrigi, jucării.
  Ei NU plătesc impozite căci totul e sub perdeaua unui ONG

  • PENTRU TABITA 03.01.2017 la 11:58

   Tabita, esti rea intentionata. si se simte rautatea din inima ta. As vrea sa nu uitam ca totusi ne numim CRESTINI si nu se cade sa avem ura si rautate fata de altii care sunt DIFERITI dar tot crestini se numesc. Diferenta este ca ei nu se inchina la oasele unor oameni decedati, ca nu isi fac chip cioplit ci se roaga in DUH SI ADEVAR , si ca nu primesc bani de la STAT.
   Apropo de bani: Nimeni nu este obligat sa dea ceva in Bisericiile neoprotestante. Zeciuiala sau coleta se face benevol. Se zice ca tot ce avem am primit de la D-zeu si dam o mica parte pentru functionarea Bisericii (gaz, curent, apa, intretinere, binefaceri ,misiune crestina etc etc etc.) Bisericile crestine autentice NU PRIMESC BANI DE LA STAT . Ei trebuie sa se autogospodaresca. Pastorii / liderii Bisericilor nu primesc salarii de la Stat, prin urmare ei lucreaza sau isi deschid o afacere PENTRU CA SA POATA TRAII , sa-si intretina familia si sa nu fie o povara pentru enoriasi sau pentru STAT.
   Atata vreme cat ceea ce fac este legal eu apreciez. Inca ceva , ONG-urile – nu pot desfasura activitati economice. (sunt non-profit daca nu stiai ce inseamna ONG) Se lucreaza pe un PFA, sau SRL, sau SC – asta inseamna – ANGAJATI , CONTRIBUTII LA STAT, BANI LA BUGETUL LOCAL /NATIONAL SI PLUS VALOARE. Altii nu ar putea sa faca la fel ?
   Mai poti spune ceva acum Tabita? Eu ti-as sugera sa nu te grabesti cu aruncatul cu noroi in altii …

 13. pt postacii pocaiti sau "liber-cugetatori" 03.01.2017 la 10:12

  articolul este adresat romanilor crescuti si botezati in credinta stramoseasca. Fiecare are libertatea de a alege sa accepte sau sa refuze. Restul sunt vorbe degeaba.

  • fane de la sifoane 03.01.2017 la 11:39

   ai auzit de Zamolxe? care credinta stramoseasca? Ce legatura are crestinismul ortodox romanesc cu crestinismul? cam aia pe care o are si crestinismul catolic. Paganism amestecat cu crestinism, dupa cum le-a convenit pokilor pe la sinoade si alte petreceri….
   Ce-i drept, are poate un pic mai mult in comun decat fonfaielile pocaitilor…

   Sfintirea asta expira ca si asigurarea la masina, si tre’ innoita anual.

   Plus, cum vreti sa stie secu’ ce plasma noua v-ati mai luat, daca v-ati renovat locuinta, ce carpete mai sunt la moda si de unde le-ati luat, cate sticle de wisky goale aveti pe dulap (daca a mai crescut numarul lor e bai, creste cotizatia!), etc, etc.

 14. UN POPA FACE PESTE 10.000 EURO - cu aceata ocazie 03.01.2017 la 12:21

  am auzit ca la orase se face cam 10,000 euro .in 2-3 nu se merita?de ce credeti ca sa dat acest anunt in ziar? daca oamenii nu-i primesc sau inchid usa, sumele scad.. toata chestia asta este un TUN religios, ca si chestia aia cu purtatul icoanei prin oras. Incasari= 2 milioane Euro. Mai tarziu sa constatat ca icoana era falsa, insa banii au ramas in visterie. Cat se plateste taxe din acesta zbenguiala de boboteaza ? 0 lei. Totul merge in buzunarele pokilor! degeaba sar in sus extremistii ca asta e adevarul. paravanul acesta cu sfinetenia caselor si a caramizilor si a gresiei si a faiantei si a sticlelor de whisky si…este o mare vrajala.
  aici e vorba de bani, iar eu , desii nu sunt ortodox nu-i voi primii pe acei “…..” in casa mea, nu le deschid usa , si prin asta nu le voi ajuta sa se imbogateasca si sa faca bani nemunciti, si imi protejez si casa de lucruri necurate.

 15. balada 03.01.2017 la 12:26

  “Dai bani preotului daca vrei, nu te conditioneaza nimeni. Ti-a spus vreodata preotul „daca nu ma platesti nu intru in casa ta”? nu cred”.
  Doina nu te supara dar ori esti naiva ( ca sa ma exprim elegant) ori esti ipocrita….ori esti preoteasa….pai e clar ca buna ziua ca trebuie sa dai bani preotului cand vine cu botezul….ca nu-ti cere el direct e alta poveste …. dar fiecare parohie are a anumita suma numita contributie anuala stabilita de consiliul bisericesc al respectivei parohii contributie care e abolsut obligatorie pentru membrii parohiei ( e drept ca asta se poate plati pe parcursul anului dar majoritatea o dau acum)plus ce mai vrea sa dea fiecare pentru botezul casei…..pe langa preot mai vine de obicei unul sau doi cantori(laici) care nu vin nici ei de florile marului , ci sa faca si ei un fir de leu …plus un copil care poarta cristelnita care chiar si el castiga un banut….asa ca lucrurile sunt stabilite dinainte nu mai veni cu basme din astea ca popa nu pretinde nimic ca nu suntem nascuti chiar ieri sa te credem…

  • @balada se afla-n treaba 03.01.2017 la 13:57

   nu te supara dar esti un jalnic ipocrit, nu mai veni cu explicatiile tale de nedus la biserica devreme ce NIMENI si NIMIC nu te obliga sa -i dai voie preotului in casa, ca nu suntem nascuti chiar ieri ..

 16. roccobarocco 03.01.2017 la 13:07

  @fane
  Am auzit eu de Zamolxe, face parte dintr-o religie in care oamenii se inchinau la copaci si la animale. Pe de alta parte, fiecare procedeaza cum crede de cuviinta, nu te obliga nimeni sa fii confucianist sau crestin, musulman sau hinduist.

 17. credinta stramoseasca 03.01.2017 la 13:07

  Mihai EMINESCU: „Biserica ortodoxa Romana de optsprezece sute de ani păstrătoarea elementului latin de lângă Dunăre este maica spirituala a poporului roman. Ea a stabilit şi a unificat limba noastră într-un mod atât de admirabil, încât suntem singurul popor fără dialecte propriu-zise; ea ne-a ferit în mod egal de înghiţirea printre poloni, unguri, tătari şi turci, ea este încă astăzi singura armă de apărare şi singurul sprijin al milioanelor de români cari trăiesc dincolo de hotarele noastre. Cine-o combate pe ea şi ritualurile ei poate fi cosmopolit, socialist, republican universal şi orice i-o veni în minte, dar numai român nu e.” (Mihai Eminescu, „Liber-cugetător, liberă-cugetare”, „Timpul”, 2 februarie 1879, în „Opere”, 1989, vol. X, p. 187)

  • Nu mai legati Romania de BOR-iti. Daca nu mai primesc salarii o sa vedeti cum isi schimba pokii discursul nationalist 03.01.2017 la 14:21

   Amintiti-va de MIHAI EMINESCU :

   Coroanele ce regii le pun pe fruntea lor,
   Ş-acele milioane, ce în grămezi luxoase
   Sunt strânse la bogatul, pe cel sărac apasă,
   Şi-s supte din sudoarea prostitului popor.
   RELIGIA – o frază de dânşii inventată
   Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug

   Amintiti-va de cel mai mare istoric si om de Stat DJUIUVARA:

   NOI SUNTEM LA COADA EUROPEI, PENTRU CA ORTODOXIA INSEAMNA REGRES.

   Singurele popoare din Europa care sunt ortodoxe, fac cele mai mari si mai multe probleme, si sunt cele mai inapoiate:
   Ex: Grecia (colaps ) Rusia (razboaie) Ucraiana (lupte) Serbia(Razboi) Romania (religiozitate maxima ,indoctrinare si regres)
   Tarile catolice – sunt putin mai avansate, dar si ele sunt cu problemele lor.
   Tarile protestante /neoprotestante ( Danemarca, Suedia, Norvegia, Anglia) si peste ocean – USA , Noua Zeelanda, Australia – sunt exemple de tari care o o anumita mentalitate, si asta sa format cu ajutorul Bisericii protestanta /neoprotestanta din care provin . Desii pastorii lor ar merita un salariu de la Stat pentru ca au fapte si se vede ceva in urma lor, totusi STATELE nu incurajeaza acest lucru . Exista principiul separarii intre Stat si Biserica. Liderii religiosi lucreaza, iar toate slujbele se fac gratuit .
   Oare nu am putea invata si noi , nu sa luam totul , ca fiecare padure are uscaturi , dar sa luam lucrurile bune de la altii ?

 18. andrei 03.01.2017 la 13:39

  Asta da problema (!!!!!!!!.Nici activistii PCR nu erau asa indarjiti ca voi.!!!!
  Daca renuntam la credinta ortodoxa ce punem in loc?Ce are credinta cu Evul nediu?De ce credeti ca sunteti interesanti revoltandu-va impotriva bisericii?NU SUNTETI.
  BRAVO DOINA, felicitari pentru bunul simt

 19. roccobarocco 03.01.2017 la 14:21

  Orice carte de istorie bisericească ortodoxă începe cu epoca bulgară, dar nu se reține că aceasta a fost în fond și prima. Nu se spune că aceasta a fost urmată de biserica strămoșască greacă, deci, cea de a doua lege strămoșască, grecii dominand biserica timp de sute de ani.
  Biserica ortodoxă din Ardeal n-a facut nicio mișcare până la 1570, când, primul său mitropolit, după Nic.Iorga era calvinizat, ca și urmașii, lui până la Unirea din 1700, iar după 1761, când ortodocsii au din nou episcopi, aceștia au fost toți sârbi timp de 50 de ani, la Sibiu cât și la Arad. Deci lege strămoșască sârbească. Cu atâți strămoși, e greu de stabilit, care dintre ei este cel mai autentic. De fapt, în toată istoria sa, cei mai mulți episcopi și călugări, au fost greci, în majoritate.
  Nicio revistă ortodoxă nu menționează faptul că, timp de 18 secole, până la anul 1800, în țările ortodoxe nu s-a înregistrat vreo descoperire stiințifică, să se fi compus ceva în muzică, în literatură, în artă, să fi apărut vreo universitate, nici macar vreo școala secundară, asemenea țărilor catolice, care au universități începând cu anul 987. Întuneric cultural, analfabetism generalizat. Stare de barbarie.

 20. Din partea lui Eminescu pentru ei.... 03.01.2017 la 14:34

  Virtutea pentru dânşii ea nu există. Însă
  V-o predică, căci trebui să fie braţe tari,
  A statelor greoaie care trebuie-mpinse
  Şi trebuiesc luptate războaiele aprinse,
  Căci voi murind în sânge, ei pot să fie mari.

  Dati-le bani , purtati razboaie pentru ei ,iar ei o sa fie mari , si burtutile lor acoperite de sutana neagra o sa le ajunga pana la gura!

  • Eminescu si credinta romanilorin poezia "Rugaciune": 03.01.2017 la 18:06

   Craiasa alegandu-te
   Ingenunchem rugandu-te,
   Inalta-ne, ne mantuie
   Din valul ce ne bantuie;
   Fii scut de intarire
   Si zid de mantuire,
   Privirea-ti adorata
   Asupra-ne coboara,
   O, Maica prea curata
   Si pururea Fecioara,
   Marie!
   Noi, ce din mila Sfantului
   Umbra facem pamantului,
   Rugamu-ne-ndurarilor,
   Luceafarului marilor;
   Asculta-a noastre plangeri,
   Craiasa peste ingeri,
   Din neguri te arata,
   Lumina dulce clara,
   O, Maica prea curata
   Si pururea Fecioara,
   Marie!

 21. lupul singuratic 03.01.2017 la 15:01

  O afacere, un mod clar de a face rost de bani multi profitand de prostia oamenilor care a fost si ramane o masa de manevrat fapt ce se face in realitate de asa numiti politicieni /multi semianalfabeti/ si de popi .Santem cu mentalitatea in evul mediu dar cu telefoane destepte in buzunare , cu televizoare performante dar totul in zadar ,,,,,,,, ca prostia umana nu are limite .

 22. Rika fara frica 03.01.2017 la 16:51

  Popa e neam cu dracu !
  Dumnezeu n-are nevoie nevoie de banii !

  Dar popi se scalda in banii inpreuna cu dracu !

  Romanii ce da un ban la popa sa fie blestemati !

  Amin !

 23. doina cea tampita 03.01.2017 la 17:32

  doina nu esti decat o maimuta proasta, normal ca nu te obliga nimeni si nimic, sa-i dai bani popii , dar la toate casele in care intra si care sunt bine stabilite dinainte cu program pe ore si chiar pe minute este platit, ….si fii sigura ca niciun popa n-ar face efortul asta fara sa fie rasplatit si inca regeste…asa ca du-te si arata-ti prostia in alta parte.

 24. Frica de tamaie si de apa sfintita 03.01.2017 la 18:14

  Vazand foiala din postarile unora de pe aici mi-am amintit de strigatele inspaimantate ale dracilor ce stapanea trupul demonizatului din tinutul Gherghesenilor(Luca 8): “Iisuse de ce ai venit sa ne chinuiesti inainte de vreme!?”..

 25. dolfi 03.01.2017 la 18:56

  hopa! apar la comentarii si popicii… ce faceti dragilor, ati terminat de sfintit hrubele enoriasilor? Asa repede!?

  • esti confuz, @dolfi 03.01.2017 la 23:18

   si neuronul tau a obosit: vezi numai popi in jurul tau. In 1975 cand am absolvit I.P.Cluj, la fac. de electrotehnica nu se dadeau si diplome de “popici”..

   • fane de la sifoane 04.01.2017 la 9:43

    vezi ce ti-a zis Starea Civila: alege-ti si tu un pseudonim, ca si asa nu e important daca esti popa sau nu!

    • lui@fane.. 04.01.2017 la 22:16

     Fii serios Fane, n-o sa ma iau eu dupa ce zice @Stare Civila; asta e frate cu Paracetamol,Termopan, Expertiza, Justiţia, Facultatea, Farmacia şi Semafor.. Toata satra tziganeasca.

 26. Starea Civila 03.01.2017 la 20:41

  alege-ti ba’ si tu un pseudonim ca toata lumea citava la cap.
  Ce “nume” e asta: ” Frica de tamaie si de apa sfintita” ?

 27. PARINTELE VASILE 04.01.2017 la 9:06

  Doamne ajută! Sunt preot ortodox, am o parohie de 150 de familii și am fost cu botezul pe 2 si 3 ianuarie. Am fost primit cu dragoste de toti credinciosii, cei care au avut placere mi-au oferit bani, cei care nu au putut nu m-am suparat, nu i-am blestemat, chiar la unii saraci le-am bat eu. De Craciun am oferit la toti copiii pachete constand in dulciuri si imbracaminte iar la batrani, vaduve si saraci alimente(din nbanii ce i-am castigat din mersul prin sat cu Icoana). Am fost la un azil de batrani cu 7 tineri din parohia mea unde le-am cantat colinde si le-am oferit daruri.
  Oameni buni decat sa comentati ce fac preotii sau pocaitii cat castiga sau ,… mai bine faceti lucruri si fapte placute inaintea lui Dumnezeu. Nu am salarizare integrala de la stat. Am 65% din minim pe economie, primesc doar 235 lei, iar completarea pana la 1465 lei trebuie s-o fac din parohie, binenteles ca nu am de unde s-o fac, dar nu sunt suparat si va rog sa ma iertati daca pe unii i-am suparat sau credeti ca ati contribuit la salariul meu.

 28. elena 04.01.2017 la 13:36

  Romanii sunt in stare doar sa judece ,critice.Nu saracim daca si dam 1 lei,2,10 . Este pentru ajutorul bisericii. Este treaba lor, daca sunt folositi in alt scop,Au judecata lor,in fata lui Dumnezeu .

 29. petrica 05.01.2017 la 10:09

  vreau sa pun si eu o intrebare .este normal ca preotul sa nu intre si in casele unde oameni sunt necajuti si nu au bani?

  • @petrica(substantiv comun?) 05.01.2017 la 12:00

   preotul intra in orice casa care-l primeste.

 30. marchizu de aiud 04.01.2018 la 15:33

  popa merge unde il primeste si unde se da cu banul ….

 31. Eu 04.01.2018 la 16:30

  Stimate roccobarocco,stiu eu un catolic care a”descoperit”multe la Auschwitz,unul mengele,ai auzit de el?Se mandresc catolicii cu el?Dar asta nu e barbarie,asa?Iti doresc numai bine.

 32. Eu 04.01.2018 la 16:35

  Pt.domnul care a scris ca ortodoxia inseamna coada Europei,raxboaie,etc.:stimate domn,vezi ca america a ocupat Irakul fara motiv in 2003,a destabilizat si provocat razboiul din fosta Iugoslavie.E ortodoxa?Poti raspunde?Merci mult.Poate dati drumul comentariului,vacrog.

 33. Eu 05.01.2018 la 18:10

  Vad ca stimabilii comentatori catolci nu mai zic nimic.De ce oare?Stimabililor,mergeti la Moscova,opulenta e mai ceva ca la Paris.O fi barbarie?Apoi mergeti la Auschwitz,hanau,birkenau unde scria arbeit macht frei,sa vedeti “marturiile” descoperirilor si ale civilizatiei rasei ariene si catolice,din care cred ca si boi faceti parte.

  • dolfi 05.01.2018 la 19:50

   Te mananca-n c*r? Subiectul e mort, lasa-l asa!

   Pentru stiinta ta de om inteligent, ideea calculatorului cu mai multe programe a fost a unui homosecsual numit Alan Turing. De ce folosesti stiinta spurcata sa te agiti pe internet? Internet, o alta unealta a diavolului, creat ca retea de comunicatie menita sa functioneze cu orice pret chiar si in cazul unui atac nuclear, pentru a putea fi folosita la contraatac.
   Deci vezi-ti dom’le de treaba si mai usor cu pianu’ pe scari.