Rămâi conectat

Politică Administrație

Seminar regional pentru informarea beneficiarilor de fonduri POR 2014-2020 pentru mediul public cu privire la implementarea proiectelor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acordarea de sprijin beneficiarilor, conform etapei procedurale, cu respectarea principiului tratamentului egal, prin structura specializată din cadrul Organismului Intermediar pentru POR 2014-2020, face parte dintre obligațiile asumate de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Acordul Cadru de delegare a atribuţiilor privind implementarea Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

Conform documentului menționat anterior, ADR Centru asigură acordarea de sprijin pentru beneficiarilor de fonduri europene nerambursabile alocate prin POR 2014-2020, prin instrumente specifice, inclusiv prin organizarea de sesiuni de informare, campanii de informare la nivel regional, precum şi prin furnizarea de informaţii solicitate de către aceştia, în scopul implementării proiectelor finanţabile prin POR. În plus, ADR Centru și-a asumat inclusiv acordarea asistenţei de specialitate tuturor beneficiarilor, pe parcursul implementării proiectelor acestora, finanțate prin POR 2014-2020.
În vederea implementării cu succes a proiectelor contractate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, pe lângă desemnarea ofițerilor de monitorizare a evoluției cererilor de finanțare contractate și analiza constantă cu beneficiarii de proiecte, asupra prevederilor contractului de finanțare, ADR Centru va monitoriza atent implementarea acestor contracte. Aceasta înseamnă că experții desemnați de ADR Centru vor supraveghea modul de organizare a procedurilor de achiziție publică de către beneficiari, vor verifica în teren conformitatea progresului tehnic al investițiilor, vor realiza avizarea la plată în vederea rambursării cheltuielilor din proiecte, precum și respectarea procedurilor de publicitate pe baza cerințelor de identitate vizuală ale Programului. Toate aceste aspecte trebuie aduse la cunoștința beneficiarilor și trebuie pregătit un cadru clar și transparent de realizare a acestor activități.
Din acest punct de vedere, ADR Centru va organiza, la Hotel Parc din Alba Iulia, în data de 14 noiembrie 2017, cu începere de la ora 9.30, un seminar de informare a beneficiarilor contractelor de finanțare semnate pentru mediul public, respectiv autorități ale administrației publice locale și reprezentanți ai ONG. La eveniment au fost invitați și participanți din mediul public din partea solicitanților ale căror contracte au fost transmise pentru semnare la AMPOR, precum și cei pentru care a fost demarată etapa de precontractare.

Tematică dezbătută în cadrul întâlnirii de lucru va viza o prezentare generală privind stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014-2020 în Regiunea Centru, care va fi completată cu sublinierea prevederilor contractului de finanțare semnat de fiecare beneficiar în parte. Măsuri privind monitorizarea si implementarea proiectelor întreprinse de ADR Centru și mecanismele de decontare a cheltuielilor in cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 sunt alte două teme importante care vor fi detaliate pentru beneficiari, astfel încât aceștia să înțeleagă mecanismul de lucru și importanța pe care ADR Centru o acordă realizării cu succes a obiectivelor prevăzute în proiecte. Nu în ultimul rând, două alte puncte importante pentru beneficiarii de fonduri nerambursabile REGIO 2014-2020 vor fi dezbătute de participanți, respectiv organizarea și derularea procedurilor de achiziţie publice conform Legii 98/2016, alături de respectarea cerințelor de identitate vizuală ale Programului şi regulile de aplicare a semnăturii vizuale POR 2014-2020.
Proiect „Sprijin acordat în perioada 01.06.2015 – 31.12.2017 pentru OI din cadrul ADR Centru în implementarea, monitorizarea, informarea şi comunicarea la nivel regional a POR 2014 – 2020, respectiv pentru închiderea POR 2007 – 2013”, cu o valoare totală de 29.552.859,00 lei, din care contribuția FEDR este de 50%, adică 14.776.429,50 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea