Şeful Poliţiei Rutiere a fost demis în urma scandalului cu Augustin Căpâlnaș – polițistul prins cu permis auto fals

Comisarul şef Lucian Diniţă, șeful Poliţiei Rutiere, a fost demis din funcţie miercuri, atribuţiile sale fiind preluate temporar, până la numirea unui alt şef, de adjuncţii Costin Tătuc şi Cristian Crai, au declarat oficiali din Poliţia Română.

Prin dispoziţie a inspectorului general al Poliţiei Române, cu data de 30 aprilie a.c., comisar-şef de poliţie Diniţă Lucian a fost eliberat din funcţia de director al Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Cu aceeaşi dată, comisarul-şef de poliţie va îndeplini atribuţiile funcţiei de adjunct al şefului Brigăzii Rutiere din cadrul Poliţiei Capitalei„, se arată într-un comunicat remis de Poliţia Română.

ELIT

Diniţă conducea Direcţia Rutieră a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) din februarie 2009, anterior fiind şef de serviciu în aceeaşi direcţie.

Surse din Poliţie declarau, în 9 aprilie, că Lucian Diniţă şi trei subalterni ai acestuia cu funcţii de conducere – Costin Tătuc, şeful Poliţiei Autostrăzi, Carol Vârnă, şi Paul Toma, tot de la Direcţia Rutieră – sunt cercetaţi prealabil, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, în contextul cazului ofiţerului cercetat penal după ce a fost prins cu permis de conducere fals.

Inspectorul general (Petre Tobă – n.r.) a dispus declanşarea procedurii de cercetare prealabilă faţă de patru ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul Direcţiei Rutiere, în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei abaterilor disciplinare de: comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probitătii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei, faţă de un ofiţer de poliţie, precum şi a celei de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege, faţă de toţi patru„, a precizat atunci Poliţia Română.

ADEZIUNE PLUS

Dosarul poliţistului de la Rutieră prins cu permis auto fals a fost preluat de Parchetul instanţei supreme de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, din primele verificări reieşind că Augustin Căpîlnaş a condus fără carnet maşini de serviciu, în perioada februarie 2012 – septembrie 2013.

Poliţistul a prezentat un document în fotocopie reprezentând un permis de conducere, care avea înscrise datele personale şi fotografia sa, act care, însă, era emis pentru un alt titular, potrivit procurorilor.

SURSA: antena3.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

VIOLENȚELE din SUA: Primul polițist DECEDAT la protestele de la Washington. Bilanțul ajunge la 5 MORȚI

Brian D. Sicknick a fost rănit miercuri, într-o confruntare cu protestatarii, şi a revenit la biroul diviziei, unde i s-a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Pandemia NU se va încheia anul acesta. OMS ,,va fi foarte prematur să credem că vom termina cu acest virus până la sfârşitul anului”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră că este puţin probabil ca pandemia de COVID-19 să se încheie anul acesta. „Cred… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Crește numărul românilor care se vaccinează anti-COVID: Vaccinul Pfizer BioNTech administrat unui număr de peste 76.000 de persoane până în prezent

Aproximativ 18.000 de cadre medicale din România au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor avea loc și în acest an! Ministerul Educației: „Din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor”

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat că propunerea acceptată de Minister… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unii patroni anunță că nu îi vor primi la muncă pe cei nevaccinați. 5 milioane de angajați își așteaptă rândul la vaccinare

Angajatorii sunt cei care îi înscriu pe liste pe angajați, 5 milioane dintre aceștia își așteaptă rândul la vaccinare. Romania… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Restricții mai DURE de intrat în Marea Britanie. Prezentarea testului COVID negativ și carantinarea, necesare

Începând cu săptămâna viitoare, este nevoie de prezentarea unui test COVID negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, vineri, pe Valea Oltului, pentru decolmatarea șanțurilor de aluviuni . Recomandări pentru șoferi

Traficul se va desfășura dirijat, vineri, 8 ianuarie, pe Valea Oltului, DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 227 și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

DAR CU POPA CE E ? CE E CU POPA ? 30 aprilie 2014 at 22:07

DAR CU FOSTUL PREOT SI TEOLOG ,OMUL LUI ANDREICUTZ , CE SA INTAMPLAT? OARE IPS ANDREICUTZ (65 MILIOANE SALARIU) IL MAI PROTEJEAZA?
DACA ERA UN OM SIMPLU , ACUM ERA DUPA GRATII DEMULT.

PARCA POPII ASTIA AU AJUNS SA FACA EI LEGEA IN TARA ASTA !

SE IMPLICA IN CAMPANII, FAC COMERT SI NU PLATESC NICIO TAXA, AU PADURI , FABRICI ,MANIPULEAZA SISTEMUL POLITIC ,SI NOI CA NISTE FRAIERI NU PUTEM VEDEA CE FAC ASTIA CU NOI !!!

NE-AU INDOCTRINAT CU PROSTIILE LOR ,SI APOI NE SUBJUGA CUM VOR EI !!!

Ghita 4 mai 2014 at 12:24

Pe acest popa, pòlitai, ai sa-l vezi cat de curand, Episcop Vicar, ca indeplineste toate conditiile! Ii un mediocru notoriu, escroc desconspirat, intim de Mitropolit(i-a dat din greu la buci), nu e casatorit(divortat din vina Mitropolitului). Acum va iesii din politie, si se angajeaza popa la Mitropolie la Cluj, ca desi a divortat, un la caterisit nimeni, si cat de curand „pe sistache”, il va sfintii +Ionica, Episcop si nimeni un se va pride ca ii schimba numele, un va mai fii Augustin Capalnas, ci Prea Sfintitul +Sisoe(ca in Toparceanu)!

nelu 2 mai 2014 at 14:35

Ar trebui verificat modul in care a fost promovat insul asta, din popa direct ofiter de politie si apoi in I.g.p.r. Ce vina are Dinita? Niciuna, se poate presupne, rezonabil, ca popa „i-a fost bagat pe gat” acolo, la politia rutiera. Problema majora e ca sunt multi ofiteri din astia, incadrati direct si ajunsi repede in functii caldute (asta s-a intamplat in perioada Guvernului Tariceanu) in detrimentul celor cu academie care trebuie sa parcurga etapele necesare pana sa ajunga intr-o functie cat de cat.
Cat despre influenta bisericii in administratie, invatamant, politica ar trebui delimitate clar treburile. Suntem un stat laic si sa ne mai scuteasca cu titlurile lor, afaceri, lux, influenta etc.

bula 4 mai 2014 at 16:14

mai este unul care e inapt medical( discromat partial) si care s-a ajuns mare sef de mascati. ba mai detine si permis de conducere.

Comentariile sunt oprite