Rămâi conectat

Actualitate

Șeful NATO nu exclude un război nuclear cu Rusia după livrarea de tancuri către Ucraina: „Ar trebui să știe că un război nuclear nu poate fi câștigat!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șeful NATO nu exclude un război nuclear cu Rusia după livrarea de tancuri către Ucraina: „Ar trebui să știe că un război nuclear nu poate fi câștigat!”

Secretarul general a menționat într-un interviu pentru publicația germană Die Welt că riscul utilizării armelor nucleare ale Federației Ruse este mic, dar „retorica nucleară” a Kremlinului în sine este periculoasă.

„Riscul utilizării armelor nucleare este mic. Dar retorica nucleară a Rusiei este complet iresponsabilă și periculoasă. Rusia ar trebui să știe că un război nuclear nu poate fi câștigat și, prin urmare, nu poate fi purtat”, a spus el.

Elit - Gustul Desăvârșit

Stoltenberg a menționat că NATO monitorizează acțiunile Kremlinului și până în prezent nu au fost observate schimbări în forțele nucleare ruse. „Dacă ar fi așa, am reacționa. Dar chiar dacă permitem Rusiei să ne șantajeze cu această retorică, lumea va deveni mai periculoasă. Atunci Federația Rusă va impune această amenințare nucleară atunci când vrea să realizeze ceva”, a spus el.

În plus, Stoltenberg a menționat că Rusia a început un război împotriva unei țări independente și „va fi o tragedie pentru Ucraina dacă președintele Putin va scăpa de ea”. El a menționat că acest lucru ar fi periculos și pentru alte țări, deoarece Putin și lideri autoritari ca el ar ști că ar putea atinge obiective prin forță brută.

El a subliniat că este în interesul NATO să garanteze victoria Ucrainei. Stoltenberg a reiterat că majoritatea războaielor se termină în negocieri, dar în cazul Ucrainei, există unele nuanțe. „Ceea ce poate realiza Ucraina în astfel de negocieri este indisolubil legat de situația militară. Dacă dorim o soluție în care Ucraina să supraviețuiască ca țară suverană, trebuie să acționăm acum. Ucraina are nevoie disperată de echipamente mai grele”, a subliniat secretarul general al NATO.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

CALENDAR vacanța de schi 2023 pe județe: Elevii din ALBA și din țară se mai bucură de o minivacanță

Ziarul Unirea

Publicat

în

CALENDAR vacanța de schi 2023 pe județe: Elevii din ALBA și din țară se mai bucură de o minivacanță

Elevii au parte de cel mai fragmentat an şcolar din istoria recentă după ce doi ani au fost bulversaţi de pandemia de covid.

După cea mai lungă vacanţă de iarnă, în ianuarie mai au parte de o minivacanţă, pentru ca în februarie să intre, diferenţiat pe judeţe, într-o altă vacanţă. În afara vacanţelor, mai există pauze şi pentru „Şcoala altfel” sau „Săptămâna verde”.

Citește și: SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2023: Modele de subiecte și bareme la matematică, română și limba maternă. Teste de antrenament pentru elevii de clasa a 8-a

Elit - Gustul Desăvârșit

Vacanţe şcolare 2023. Elevii revin luni la cursuri, dar nu vor sta prea mult în bănci şi nu anticipăm aici o evoluţie nefericită a epidemiei de gripă. În anul 2023, prima zi de cursuri a fost luni, 9 ianuarie, și aceasta deschide modulul 3 de cursuri. Acest modul are o durată diferită în fiecare județ, această durată fiind decisă de inspectoratele școlare încă de anul trecut. În funcție de cum a fost poziționată vacanța de schi, din februarie, modulul 3 durează 5, 6 sau 7 săptămâni.

Concret, copiii de grădiniță, elevii și profesorii din Ilfov și Suceava au vacanță de schi între 6 și 10 februarie. Județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova au ales vacanța de schi între zilele de 13 și 17 februarie 2023.

Județul Alba are prevăzută ”vacanța de schi” în perioada 20-24 februarie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Declarația ȘOCANTĂ a tatălui care și-a violat fiul cu retard mental: „Trebuie să aibă și el viață sexuală. Nu poate rămâne virgin”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Declarația ȘOCANTĂ a tatălui care și-a violat fiul cu retard mental: „Trebuie să aibă și el viață sexuală. Nu poate rămâne virgin”

Motivarea hotărârii prin care bărbatul din Zlatna a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru două infracţiuni de viol, victima fiind fiul său cu retard mental, arată o situație cutremurătoare.

Victima infracţiunilor de viol este fiul bărbatului, în vârstă de 22 de ani, diagnosticat cu retard. Una dintre fapte a avut loc sub un pod, iar violatorul a devenit agresiv cu poliţiştii chemaţi de martori să intervină, el dezbrăcându-se în faţa acestora.

Bărbatul, Marcel C. a declarat că victima are peste 20 de ani și că „trebuie să aibă şi el viaţă sexuală, chiar dacă este puțin mai în urmă, nu poate rămâne virgin toată viaţa”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Faptele au avut loc în cursul anului trecut şi în anul 2021. Prima faptă de viol a avut loc în seara zilei de 11 iulie 2022, sub un pod, când bărbatul şi-a abuzat fiul cu care a întreţinut relaţii sexuale orale. A doua faptă a avut loc în 2021, în balconul apartamenului familiei, cei doi fiind văzuți de o vecină.

„Martora a mai arătat că agenţii din cadrul Poliţiei Locale au coborât sub pod, le-au solicitat persoanei vătămate şi inculpatului să urce pe pod pentru a lămuri situaţia de fapt, moment în care inculpatul a început să îi ameninţe, respectiv şi-a dat jos pantalonii pentru ca martora să îi demonstreze că a întreţinut raporturi sexuale cu fiul său. Aceasta mai arată că, în momentul în care inculpatul şi-a dat pantalonii jos, de faţă au fost aproximativ 20-30 de persoane”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

Relații sexuale în balconul apartamentului

De asemenea, o vecină a celor doi a povestit că, ieşind pe balcon să dea cu aspiratorul, l-a văzut pe bărbat în balconul său în timp ce întreţinea relaţii sexuale anale cu fiul său.

„Martora povesteşte că inculpatul obişnuieşte să stea complet dezbrăcat în balconul său, se uită la martoră când o vede pe aceasta în balcon, dar nu se îmbracă şi nu are nicio reacţie, motiv pentru care martora se teme de el”, a mai reţinut instanţa.

Inculpatul a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice, rezultatul fiind că acesta nu prezintă tulburări psihice, că raportat la fapta imputată a avut capacitatea de a aprecia critic conţinutul şi consecinţele negative ale acţiunilor sale, având discernământ prezent la momentul comiterii faptei şi nu se recomandă măsuri de siguranţă cu caracter medical.

În timpul procesului a fost audiat și tânărul de 22 de ani. Acesta a arătat cu degetul către inculpat ca fiind tatăl său și îl indică drept persoana cu care a făcut sex.

Din sală l-a indicat pe inculpat, în boxă, ca fiind tatăl său, iar la întrebarea instanţei ,,Sunteți supărat pe tata?” persoana vătămată a răspuns: „Da”.

„Ulterior la întrebarea instanţei: «De ce sunteţi supărat pe tatăl dumneavoastră, ce a făcut?». persoana vătămată a răspuns: «sex». La întrebarea instanţei: «aţi întreţinut raporturi sexuale cu tata?», persoana vătămată a răspuns: «Da»”.

De asemenea, instanța a întrebat-o pe persoana vătămată ,,Unde?”, iar aceasta a răspuns ,,În drum’’, iar la întrebarea ,,Cu cine?” a răspuns ,,Cu tu”, ulterior, solicitându-i-se să precizeze cine este ,,Tu,, a spus ,,Cu (…)”. La întrebările ,,Tata a făcut sex cu (…)?, De mai multe ori, sau o dată?” persoana vătămată a răspuns ,,Da”. Fiind rugată să indice cine este tata, persoana vătămată a arătat către inculpat, iar la întrebarea instanţei ,,Cu el ai făcut sex?”, aceasta precizând ,,El sex, da”. La întrebarea ,,De care sex?”, răspunzând ,,Tu, sex, auu!”, se mai susține în documentul citat.

Martori amenințați de soție

Soția bărbatului, respectiv mama copilului, a susținut tot timpul că acesta este nevinovat și i-a amenințat pe unii martori.

„Soţia inculpatului este cea care a ameninţat o parte din martorii care se aflau în faţa sălii de judecată şi aşteptau să fie audiaţi în prezenta cauză, aspecte care întăresc convingerea instanţei că inculpatul şi soţia acestuia nu înţeleg gravitatea faptelor imputate acestuia, nu au acţionat cu bună credinţă pe parcursul procesului penal şi nu par a fi interesaţi de soarta persoanei vătămate. Este surprinzător cum mama persoanei vătămate, soţia inculpatului, s-a poziţionat atât de vehement de partea inculpatului, ignorând persoana vătămată şi orice nevoie a acesteia”, se mai arată în motivare.

Bărbatul a fost condmanat la pedeapsa rezultantă de 12 ani și 3 luni de închisoae pentru două fapte de viol și una de ultraj contra bunelor moravuri. Sentinţa Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Polițele RCA în rate, tot mai căutate de români: Prețurile asigurărilor cresc în continuare

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Polițele RCA în rate, tot mai căutate de români: Prețurile asigurărilor cresc în continuare

Tot mai mulți șoferi români aleg să plătească asigurările RCA în rate, după ce preţul acestora a crescut continuu din luna mai a anului trecut, atunci când City Insurance, liderul de piaţă, a intrat în faliment. Asiguratorilor li s-au mărit atunci contribuţiile, iar ei au modificat constant preţurile.

Firmele de asigurări acceptă deja plata polițelor RCA în rate și, cel mai des, se iau în calcul variantele cu două sau chiar patru tranşe de plăţi, însă depinde de fiecare societate în parte.

Elit - Gustul Desăvârșit

Atunci când nu este posibilă plata în rate, şoferii cer poliţa pe o perioadă mai scurtă, de câteva luni, în speranţa unei scăderi de preţ. Iar cei care aleg să plătească integral… verifică de două ori oferta, înainte de a achita suma cerută. Sau o aleg pe cea mai ieftină.

Asiguratorii stabilesc preţul în funcţie de segmentul de piaţă, în zona Bucureşti-Ilfov sunt cele mai scumpe poliţe, mai notează sursa citată.

Anul trecut, Guvernul a intenționat îngheţarea preţurilor la RCA, dar totul a rămas la stadiul de proiect.

În lipsa polițelor RCA, care sunt obligatorii, șoferii riscă amenzi uriaşe şi chiar reţinerea certificatului de înmatriculare.

sursa: gandul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea