Rămâi conectat

Actualitate

Șeful NATO nu exclude un război nuclear cu Rusia după livrarea de tancuri către Ucraina: „Ar trebui să știe că un război nuclear nu poate fi câștigat!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șeful NATO nu exclude un război nuclear cu Rusia după livrarea de tancuri către Ucraina: „Ar trebui să știe că un război nuclear nu poate fi câștigat!”

Secretarul general a menționat într-un interviu pentru publicația germană Die Welt că riscul utilizării armelor nucleare ale Federației Ruse este mic, dar „retorica nucleară” a Kremlinului în sine este periculoasă.

„Riscul utilizării armelor nucleare este mic. Dar retorica nucleară a Rusiei este complet iresponsabilă și periculoasă. Rusia ar trebui să știe că un război nuclear nu poate fi câștigat și, prin urmare, nu poate fi purtat”, a spus el.

Stoltenberg a menționat că NATO monitorizează acțiunile Kremlinului și până în prezent nu au fost observate schimbări în forțele nucleare ruse. „Dacă ar fi așa, am reacționa. Dar chiar dacă permitem Rusiei să ne șantajeze cu această retorică, lumea va deveni mai periculoasă. Atunci Federația Rusă va impune această amenințare nucleară atunci când vrea să realizeze ceva”, a spus el.

În plus, Stoltenberg a menționat că Rusia a început un război împotriva unei țări independente și „va fi o tragedie pentru Ucraina dacă președintele Putin va scăpa de ea”. El a menționat că acest lucru ar fi periculos și pentru alte țări, deoarece Putin și lideri autoritari ca el ar ști că ar putea atinge obiective prin forță brută.

El a subliniat că este în interesul NATO să garanteze victoria Ucrainei. Stoltenberg a reiterat că majoritatea războaielor se termină în negocieri, dar în cazul Ucrainei, există unele nuanțe. „Ceea ce poate realiza Ucraina în astfel de negocieri este indisolubil legat de situația militară. Dacă dorim o soluție în care Ucraina să supraviețuiască ca țară suverană, trebuie să acționăm acum. Ucraina are nevoie disperată de echipamente mai grele”, a subliniat secretarul general al NATO.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea de 1 Mai, Florii și Paște 2024. Prognoza METEO anunțată de ANM

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea de 1 Mai, Florii și Paște 2024. Prognoza METEO anunțată de ANM Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza până la jumătatea lunii mai, o prognoză care cuprinde inclusiv vremea de 1 Mai și de Paște. Conform meteorologilor, vremea va fi una cu temperaturi peste medie, dar în această perioadă sunt posibile ploi. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea