Rămâi conectat

Politică Administrație

Șeful ISU Alba: Incendiile de vegetație uscată au crescut cu peste 650% și s-a dat o amendă. Rugăm și preoții să transmită măsuri preventive

Publicat

în

Numărul incendiilor de vegetație uscată și pădure a crescut cu 652% în primul trimestru din 2017, față de aceeași perioadă a anului trecut, însă s-a aplicat o singură amendă, în cuantum de 2.500 de lei, iar preoții sunt rugați să transmită măsuri preventive credincioșilor.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, colonelul Cornel Oprișa, a declarat, miercuri, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că în primul trimestru din acest an au avut loc 137 de incendii de vegetație uscată și pădure, însă s-a aplicat o singură amendă, în vreme ce prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, a replicat că ”suntem de toată minunea” pentru că ”avem un singur prins, un bătrân”.

”S-a aplicat și o amendă contravențională în cuantum de 2.500 de lei la Mirăslău – Decea. A intrat într-o zonă protejată și, cu sprijinul celor de la poliție, am identificat făptuitorul, o persoană în vârstă. Noi de-a lungul timpului am mai dat avertismente și am tot instruit cetățenii și vom continua, la fel, și în trimestrul doi, avem în atenție acest lucru, inclusiv o convocare cu cultul ortodox săptămâna viitoare și inclusiv în bisericii, ceea ce am făcut în alți ani, rugăm preoții să le transmită măsurile preventive și pe această linie”, a declarat colonelul Cornel Oprișa.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prefectul județului Alba a recomandat aplicarea mai multor amenzi și prinderea făptuitorilor.

”Faceți o popularizare în mass-media în așa fel încât oamenii să știe la ce sancțiuni se expun. Totodată domnul comandant al Poliției, am o rugăminte, să puneți șefii de post din structura dumneavoastră să amendeze și să conlucreze cu ISU în așa fel încât noi trebuie să-i și prindem. Nu se poate, fenomenul acesta, pe lângă faptul că el consumă foarte multe resurse financiare, umane și folosim oamenii într-un loc în care poate am avea nevoie în altă parte. Vă rog să conlucrați în așa fel încât că găsim și făptuitorii. N-am prins pe niciunul. Avem un singur prins, un bătrân, suntem de toată minunea. Eu cred că noi suntem de toată minunea, la momentul acesta este rușinos. Garda de Mediu, sunteți instituțiile statului. Rugămintea mea, aplicați sancțiuni și popularizați-le. Nu se poate o creștere de 600%”,

 Șeful ISU Alba a adăugat că numărul incendiilor de vegetație uscată și pădure din primul trimestru a crescut cu 652% față de aceeași perioadă a anului trecut.  

”Ca o centralizare, în cele patru zile au ars 142,15 hectare de vegetație uscată, 223,8 hectare literă de pădure și 0,5 hectare coronament de rășinoase, iar pentru stingerea acestora s-a intervenit în total cu 438 de persoane și 66 de mijloace de la ISU Alba, ISU Cluj, IPJ Alba, IJJ Alba, SVSU, lucrători silvici și cetățeni. Nu pot cuantifica costurile intervențiilor și efectul de mediu care este foarte important. Totul pleacă de la conștientizarea populației”, a mai declarat șeful ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Prima întâlnire a noii conduceri a OFL Alba cu membri și simpatizanții acesteia. Noua președintă intenționează să crească vizibilitatea contribuției adusă de femei în toate domeniile de activitate

Publicat

în

În cursul săptămânii trecute a avut loc prima întâlnire a noii conduceri a Organizației Femeilor Liberale Alba cu membri și simpatizanții acesteia. Alina Hărăguș, noul președinte al organizației, a avut plăcerea de a interacționa cu membrele OFL Alba într-un cadru deschis și prietenos, alegând astfel să promoveze interacțiunea, relaționarea și cunoașterea între noii și vechii membri ai organizației și, de asemenea, să susțină prin organizarea acestor întâlniri și antreprenorii locali.

Printre invitații participanți la eveniment s-au numărat domnul Ion Dumitrel (președinte PNL Alba), domnul Marius Hațegan (secretar general PNL Alba), domnul Nicolae Albu (vicepreședinte PNL Alba), domnul Alexandru Pereș și doamna Rodica Andronescu (președinte de onoare al organizației). Doamnele Cornelia Baba și Alina Breaz au fost desemnate secretar general, respectiv secretar general adjunct ale OFL Alba.

Au fost discutate propuneri de proiecte și acțiuni care urmează să fie implementate pe teritoriul întregului județ în domeniile antreprenorial, social, educațional și medical și s-a stabilit pentru perioada imediat următoare desemnarea de coordonatorii zonali care, în primă instanță, vor avea un rol semnificativ în strângerea datelor din teren. Sub noua conducere, Organizația Femeilor Liberale Alba își propune să vină în întâmpinarea nevoilor femeilor din județ prin prisma unor acțiuni și proiecte cu impact asupra dezvoltării personale și profesionale a celor cu care interacționează. Astfel, au fost gândite, structurate și propuse acțiuni de informare, promovare, sprijin și dezvoltare a antreprenoriatului feminin, organizarea unor campanii de informare și conștientizare a abuzului, organizarea unor workshop-uri și conferințe pentru creșterea calității vieții și a vieții de familie, etc.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alina Hărăguș menționează că își dorește ca organizația să reprezinte cu adevărat interesele comunității și să promoveze transparența, verticalitatea și sistemul meritocrat, promovând întotdeauna interesul public în detrimentul interesului individual. Noua președintă a Organizației Femeilor Liberale Alba intenționează să crească vizibilitatea contribuției adusă de femei în toate domeniile de activitate. Mai mult, încurajează activ adeziunea acelor membre valoroase ale comunității la OFL pentru ca, împreună, să transforme binele în normalitate.

Pentru termen lung, se dorește ca nucleul nou format în cadrul Organizației Femeilor Liberale Alba să vizeze rezolvarea problemelor reale cu care comunitatea se confruntă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Racordarea la rețeaua electrică este din nou posibilă pentru cetățenii care nu dețin cărți funciare”

Publicat

în

Comunicat de presă| Florin Roman, Vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Racordarea la rețeaua electrică este din nou posibilă pentru cetățenii care nu dețin cărți funciare”

În ultimele luni mai mulți cetățeni, în special din zona munților Apuseni, au semnalat o problemă cu care se confruntă. Urmare a publicării în Monitorul Oficial a ordinului ANRE 17/2022, printre documentele necesare a fi depuse odată cu cererea de aviz tehnic de racordare (ATR) s-a introdus ca document obligatoriu și extrasul de carte funciară.

Acest lucru a blocat practic majoritatea solicitărilor venite din zona munților Apuseni, dar și din alte zone ale județului Alba unde proprietarii terenurilor nu au reușit intăbularea acestora până în prezent.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru a veni în sprijinul a mii de familii aflate în această situație m-am adresat ANRE unde am semnalat blocajul apărut, legislația fiind corectată prin ordinul ANRE 81/2022.

Ii indemn pe această cale pe toți cetățenii care s-au confruntat cu această problemă să se adreseze din nou operatorului de distribuție DEER în vederea soluționării favorabile a cererilor lor.

Deputat Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Publicat

în

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny

Suma alocată județului nostru pentru investiții este de 1.173.987.000 RON, din care 503.137.000 RON pentru apă-canal și 670.850.000 RON pentru infrastructura rutieră.

Din această sumă, CJ Alba va primi 137 milioane, pentru proiectele:

1. Reabilitare DJ 705 Zlatna – Almașu Mare – 31,1 mil. RON;
2. Modernizare și consolidare DJ 107 V Sânmiclăuș – Alecuș – 24,9 mil. RON;
3. Modernizare DJ 107 K Întregalde – Bârlești (Mogoș) – 24,9 mil. RON;
4. Modernizare DJ 106 K Vingard – Ohaba – 28,8 mil. lei;
5. Modernizare DJ 142 N Căpâlna de Jos – Sânmiclăuș – 3,8 mil. RON;
6. Modernizare DJ 704 A, DN 7 – Pianu de Jos – 15,3 mil. RON;
7. Pod peste DJ 107 la Colibi – 4,3 mil. RON;
8. Modernizare DJ 107 H Coșlariu Nou – DN 1 – 3,8 mil. RON.

Elit - Gustul Desăvârșit

Municipiului Alba Iulia îi revin 43 milioane RON:

1. Extindere rețea apă și canalizare zona Orizont – 6,947 mil. RON;
2. Extindere canalizare pluvială Micești – 3,837 mil. RON;
3. Extindere rețea de apă și canalizare zona Emil Racoviță – 13,9 mil. RON;
4. Modernizare străzi zona Arex – 18,2 mil. RON.

Toate UAT-urile din județ vor primi finanțare prin intermediul acestui program.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare