Rămâi conectat

Curier Județean

Șef Cosmin Toma din Alba Iulia a obținut medalia de aur la un concurs de bucatărie vegetariană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din Alba, Cosmin Toma, a a câștigat cupa și medalia de aur la secțiunea Black Box (coșul cu surprize) și medalia de argint la secțiunea Meniu de restaurant în cadrul primei competiții culinare – Vegetarian Culinary Cup – din România cu tematica “Bucătăria vegetariană”, desfășurată la Brașov.

 

Cosmin Toma‘Am încercat să reinterpretez bucătăria românească, la care am adăugat încă ceva’, a declarat pentru AGERPRES Cosmin Toma.

 

Pentru a intra în finală, cheful a pregătit ciuperci sote, cu o cremă de fasole aromatizată cu mentă. ‘Am pus ulei de măsline în tigaie și puțin unt. Am dat ceapă la prăjit foarte puțin, până ce-a devenit sticloasă, după care ciupercile champignon tăiate mărunt, puse puțin la călit. Am adăugat trio de ardei — ardei verde, galben și roșu — tăiat mărunt, pus la călit foarte puțin. Am asezonat cu sare și piper. Ca să leg această compoziție am pus brânză albastră franțuzească. Pe lângă am făcut și o cremă de fasole, o fasole bătută aromatizată cu mentă’, a explicat Toma.

 

El a subliniat că în finală a fost foarte greu, dar juriul, unul internațional, i-a apreciat inventivitatea de care a dat dovadă și, bineînțeles, gustul mâncării preparate.

 

‘Aici am avut cutia cu surprize, cu foarte multe ingrediente, care trebuiau folosite toate, într-o probă de 45 de minute. Ca să pot să folosesc toate ingredientele, am făcut mai multe feluri. La starter am făcut o salată, un mix de legume, inclusiv mentă, cu un dressing din lime, miere și ulei de măsline. Separat am făcut un pesmet panko, mai expandat, pe care l-am dat prin mașină cu puțin pătrunjel și cu puțin parmezan, de a devenit verde. Am pus pesmetul peste salată, am pus și ciupercuțe, un ou, o jumătate de ou de prepeliță și brânză cu mac. La desert, am pornit de la o caisă. Am pus un inel de bucătărie, ca să-i dau o formă rotundă, am tăiat caisa și am pus miere. Am amestecat nucă, miere, lămâie, rodie și fistic tăiat mărunt, pe care le-am pus în inel. Am scos inelul afară, iar conținutul a rămas rotund ca formă. În caisa tăiată am pus și fasole neagră, fiartă, tăiată fin și migdale prăjite, precum și germeni ‘îmbătați’ în vin roșu încălzit cu miere’, a explicatt Cosmin Toma, citat de AGERPRES.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în județul Alba. Amenzi de peste 56.000 date de polițiști și jandarmi

Bogdan Ilea

Publicat

în

72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în județul Alba. Amenzi de peste 56.000 date de polițiști și jandarmi Polițiștii și jandarmii din Alba au dat amenzi de peste 56.000 de lei și au verificat sute de persoane și mașini. Citește și: Amenzi de peste 51.000 de lei date de polițiștii și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea