Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Ședință la Consiliul Județean Alba, vineri, 26 septembrie. Aflăm dacă vor crește taxele locale

Bogdan Presecan

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Consiliul Județan Alba se reunește vineri, 26 septembrie, de la ora 11.00, în şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi se află 21 de proiecte de hotărâre, printre care cele mai importante se referă modificarea taxelor şi impozitelor pe 2015, schimbarea modalităţii de gestiune a Centrului de management integrat al deşeurilor Galda de Jos, modificarea statutului Asociaţiei de Dezvoltare intercomunitară „Salubris Alba”, Studiu de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiţii ”Microcentrală hidroelectrică aducţiune apă brută Petreşti, documentaţii pentru amenajarea centrelor sociale multifuncţionale pentru persoane cu dizabilităţi la Aiud, Abrud, Blaj, Cugir şi Zlatna.

Proiect ordine de zi:

 1. Proiect de hotărâre privind includerea unui bun imobil în Inventarul proprietăţii publice a Judeţului Alba şi aprobarea constituirii dreptului de administrare al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba asupra acestuia.
 2. Proiect de hotărâre privind încetarea dreptului de administrare al Tribunalului Alba asupra a două parcele de teren situate în municipiul Alba Iulia, Piaţa Consiliul Europei, Str. Decebal F.N., în suprafaţă totală de 1.124 mp, proprietate publică a Judeţului Alba.
 3. Proiect de hotărâre privind includerea unor bunuri în Inventarul proprietăţii private a Judeţului Alba şi aprobarea concesionării acestora către SC Apa-CTTA SA.
 4. Proiect de hotărâre privind însuşirea documentaţiei tehnice cadastrale de dezmembrare pentru înscrierea dreptului de proprietate privată a Judeţului Alba asupra unui teren situat în intravilanul Municipiului Blaj.
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a unor spaţii în suprafaţă totală de 11 mp, situate în unele imobile aflate în administrarea acestei unităţi sanitare.
 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de ocupare a funcţiilor publice pe anul 2015 pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Alba şi instituţiilor publice din subordine.
 7. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei și Statului de funcţii ale aparatului de specialitate a Consiliului Judetean Alba și Serviciului public Judetean Salvamont Alba
 8. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei și a Statului de functii a Spitalului Judetean de Urgenţă Alba
 9. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei și Statului de functii al Centrului de „Cultura Augustin Benaˮ Alba.
 10. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei si Statului de functii al Teatrului de Păpuşi “Prichindelˮ Alba Iulia
 11. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei si a Statului de functii al Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia.
 12. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei, Statului de functii și a Regulamentului de organizare şi funcţionare ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.
 13. Proiect de hotărâre privind modificarea tarifelor pentru serviciul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, utilizate de către operatorul de transport rutier SC Mariany SRL.
 14. Proiect de hotărâre pentru aprobarea transmiterii către SC Apa-CTTA Alba a documentatiei tehnico-economice faza Studiu de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiţii ”Microcentrală hidroelectrică aducţiune apă brută Petreşti”.
 15. Proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului-cadru de predare-preluare a documentaţiei tehnico-economice aferente lucrărilor “Amenajare/Reabilitare centre sociale multifuncţionale pentru persoane cu dizabilităţi” realizate prin Proiectul “Servicii integrate pentru persoane cu nevoi speciale Alba” – cod proiect 2262, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, către UAT Oraşul Abrud, UAT Municipiul Aiud, UAT Municipiul Blaj, UAT Oraşul Cugir, UAT Oraşul Zlatna, beneficiari finali ai proiectului.
 16. Proiect de hotărâre privind stabilirea de taxe locale şi tarife datorate bugetului general al Judeţului Alba, în anul 2015.
 17. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al Judeţului Alba, a bugetului propriu al Judeţului Alba şi a bugetelor instituţiilor publice şi activităţilor finantate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2014.
 18. Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii nr. 24/2014 privind constituirea şi utilizarea excedentului bugetului local, în anul 2014.
 19. Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special, reprezentantului Judeţului Alba în Adunarea Generală a Acţionarilor la Societatea Comercială” Parcul Industrial Cugir ” SA
 20. Proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării de schimbare a modalităţii de gestiune a Centrului de management integrat al deşeurilor Galda de Jos din cadrul Proiectului ” Sistem de management integrat al deşeurilor în Judeţul Alba”.
 21. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului adiţional nr. 1 la Statutul Asociaţiei de Dezvoltare intercomunitară „Salubris Alba”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea