Rămâi conectat

Curier Județean

Şedinţă de Consiliu Judeţean Alba. Se vor stabili taxele locale datorate bugetului pe anul 2013. Vezi ordinea de zi!

Publicat

în

Consilierii judeţeni din Alba sunt convocaţi joi, 25 aprilie, orele 11.00, într-o şedinţă ordinară ce va avea loc în sala „Mihai Viteazul” a Palatului administrativ din municipiul Alba Iulia.

Pe ordinea de zi a şedinţei consilierii vor supune votului hotărâri privind însuşirea proiectului de revizuire a Stemei Judeţului Alba, aprobarea aderării Consiliului Judeţean Alba la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România şi modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 142 din  2012 privind stabilirea de taxe locale si tarife datorate bugetului general al Judeţului Alba, in anul 2013.

Şedinţa va avea următorul proiect al ordinii de zi:

Electrica Furnizare Discount

1. Proiect de hotărâre privind includerea unor bunuri in Inventarul proprietăţii private a Judeţului Alba si aprobarea concesionarii acestora către S.C. APA-CTTA S.A.

2. Proiect de hotărâre privind completarea Inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al Judeţului Alba.

3. Proiect de hotărâre privind însuşirea documentaţiei tehnice cadastrale pentru înscrierea dreptului de proprietate privata a Judeţului Alba asupra imobilului situat in oraşul Câmpeni, Str. Gării nr. 17 A, in care funcţionează Secţia de producţie a S.C. „Drumuri si Poduri Locale Alba” S.A.

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii de către Spitalul Judeţean de Urgenta Alba Iulia a unei suprafeţe de teren de 30 mp din imobilul situat administrativ in Municipiul Alba Iulia, Bd. Revoluţiei nr. 23, Judeţul Alba, in vederea amplasării unui spatiu comercial.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii unor bunuri-spaţii in suprafaţa utila totala de 40 mp, situate la etajul doi al imobilului din Municipiul Alba Iulia, Str. Basarabiei nr. 5 A, proprietate privata a Judeţului Alba.

6. Proiect de hotărâre privind modificarea si completarea Art. 1 al Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 46/2013.

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea încadrării din categoria funcţionala de drum comunal a DC 222: Cenade-limita Judeţul Sibiu (Broşteni), aparţinând Comunei Cenade, in categoria funcţionala de drum judeţean, cu indicativul DJ 141 E.

8. Proiect de hotărâre privind însuşirea proiectului de revizuire a Stemei Judeţului Alba.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea aderării Consiliului Judeţean Alba la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România.

10. Proiect de hotărâre privind modificarea Statului de funcţii al Direcţiei Publice Comunitare de Evidenta a Persoanelor Alba.

11. Proiect de hotărâre privind modificarea Organigramei si a Statului de funcţii ale Spitalului Judeţean de Urgenta Alba Iulia.

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii Judeţului Alba prin Consiliul Judeţean Alba in vederea constituirii „Asociaţiei Centrul de Iniţiativa pentru Economia Sociala”.

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului adiţional nr.2 la Acordul de parteneriat pentru implementarea proiectului „Incluziune sociala si pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea conturilor de execuţie ale bugetului local al Judeţului Alba, bugetului creditelor interne si bugetelor instituţiilor publice si activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii si subvenţii, pentru trimestrul I al anului 2013.

15. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 142/23.08.2012 privind stabilirea de taxe locale si tarife datorate bugetului general al Judeţului Alba, in anul 2013, cu modificările si completările ulterioare.

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea conturilor de execuţie ale bugetului local al Judeţului Alba, bugetului creditelor interne si bugetelor instituţiilor publice si activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, pe anul 2012.

17. Proiect de hotărâre privind garantarea de către Consiliul Judeţean Alba a unei finanţări rambursabile contractate de S.C. APA CTTA S.A., pentru realizarea unor obiective de investiţii de interes local.

18. Raport privind situaţia gestionarii bunurilor care aparţin Judeţului Alba, pe anul 2012.

19. Întrebări, interpelări, declaraţii politice.

Publicitate

Curier Județean

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Publicat

în

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2021, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică  a  inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 29.11.-03.12.2021, în  activitatea de control, sunt redate mai jos.

Electrica Furnizare Discount

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate:   8

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 1990

                  Din care – femei :    911

Număr deficienţe constatate:      19

       Principalele deficienţe constatate în controale :

  • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;
  • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
  • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;

      În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:

Nr. total unităţi controlate:      9

Număr deficienţe constatate:  17

Număr de măsuri dispuse  :     17

Angajatori sancționați:              6

Nr. sancţiuni aplicate: –    8

                                   –     6  avertismente;

                                   –     2  amenzi in valoare de 16.000 lei.

Nr.evenimente in curs de cercetare : 3

              Principalele deficienţe stabilite în controale :

  • Lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
  • Lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
  • Lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
  • Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
  • Organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
  • Lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
  • Desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citește mai mult

Curier Județean

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Publicat

în

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat soția. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie.

La data de 5 decembrie 2021, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au fost sesizați, de către o femeie, de 37 de ani, din comuna Bistra, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul, de 47 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

Electrica Furnizare Discount

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Publicat

în

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 460 de amenzi şi au reţinut 17 permise de conducere în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei rutiere, care s-a desfăşurat în săptămâna trecută.

În perioada 4- 5 decembrie 2021, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au desfăşurat o acţiune care a avut ca scop creşterea siguranței rutiere, urmărindu-se, în principal, combaterea excesului de viteză.

Poliţiştii au constatat şi sancţionat 462 de abateri de natură contravenţională, din care 281 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Electrica Furnizare Discount

Au fost reţinute 17 de permise de conducere, din care 6 pentru depășirea cu peste 50 de kilometri/oră a limitei legale de viteză, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare