Şedinţă cu scandal la Sebeş

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
  • Consilierii locali nu au fost de acord ca Ioan Oprean, Ioan Istrate şi Elisiu Goţa să devină cetăţeni de onoare ai municipiului

 De-a lungul timpului, aşa cum ne-au mărturisit unii aleşi locali ai Sebeşului, au primit titlul de „Cetăţean de onoare” al municipiului amintit  personalităţi al căror nume este legat de viaţa şi istoria localităţii. Dintre aceştia ne-au amintit doar câteva nume: Karl Filtsch – copil minune al muzicii instrumentale, născut la Sebeş; Sergiu Medeianu – fost protopop al Sebeşului, participant la Marea Adunare Naţională de la 1 Decembrie; Viktor Roth – a fost membru de onoare al Academiei Române, a studiat germanistica, latina şi teologia; Vasile Secaşiu – doctor în ştiinţe medico-veterinare, om de ştiinţă al anului 1993 în SUA. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sebeş, care a avut loc ieri, s-au aflat şi 3 proiecte de hotărâre cu privire la acordarea titlului de „Cetăţean de onoare” al municipiului Sebeş unor oameni de afaceri – Ioan Oprean, Ioan Istrate şi Elisiu Goţa, toate iniţiate de viceprimarul Adrian Bogdan. Consilierul PC Gheorghe Feneşer, alături de alţi aleşi locali ai PSD nu au fost de acord cu numele propuse, au susţinut că sunt şi alţi contribuabili mai importanţi în Sebeş – Kronospan, Trans Iviniş sau Holzindustrie. „Toţi ar merita să fie cetăţeni de onoare ai Sebeşului. Nu se respectă regulamentul prin care se fac propunerile pentru desemnarea cetăţenilor de onoare. În aceste condiţii, va fi plin Sebeşul de cetăţeni de onoare”, au spus consilierii Oliviu Bobar şi Gh. Feneşer. Pentru a linişti spiritele, PDL a cerut pauză de consultări, apoi s-a trecut la vot (care a fost secret). La final, toate cele 3 proiecte de hotărâre au fost respinse de aleşii locali din Sebeş.  În cazul proiectului care-l viza pe Ioan Oprean, 8 consilieri au votat „pentru” şi 10 „împotrivă”. Pentru Ioan Istrate au votat 9 aleşi locali şi tot 9 au fost „împotrivă”. Elisiu Goţa a avut 7 voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”. (A.D.T.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

8 Comentarii

Mai lasa titlurile....... 1 februarie 2012 at 11:49

Foarte bine ca nu s-au votat sa fie cetateni de onoare,caci astfel toti locuitorii Sebesului ajung cetateni de onoare si mai ales gloata lui Ilie Patru cu totii ajung cetateni de onoare….Da pentru ce fapte deosebite….ZERO !

Gogu 1 februarie 2012 at 12:26

Singurul care merita aceasta onoare e doar dl. vice Bogdan, cu un singur amendament: Sa-l primeasca postmortem si in cursul anului 🙂

BARBU 1 februarie 2012 at 13:47

Magarel,Cacarel,Galbejel.
Ai, ratat cea mai mare ocazie sa inminezi DIPLOMELE de CETATEAN de ONOARE ai SEBESULUI pentru
cei 3 (trei) CRAI.
-Istrate-75% din personalul angajat in SOMAJ
-Gota-100% contracte cu STATUL ROMAN
-Oprean- sofer categ. C.D,E
Cum este posibil sa asociati numele acestora cu compzitori de muzica, oameni de stiinta,sau mari filozofi ai SEBESULUI
In C.L.al Mun. SEBES sunt 7-8 consilieri care NU pun „BOTUL” la asemenea proiecte de hotariri.
RUSINE,RUSINE,sa va FIE.

piti 1 februarie 2012 at 15:33

ce a facut elisiu asta moca pentru sebes, sau orice alta comunitate!!!…si-a pavat strada pe care locuieste , pe bani de la buget: si a vandut angajatilor havele fara tva si fara acte, sa faca si el un ban la negru…..

Robespierre 1 februarie 2012 at 15:39

Penibil, penibil, penibil…
Nu pentru cei trei administratori, care, pana la proba contrarie, sunt onorabili, asa cum dealtfel sunt majoritatea cetatenilor Sebesului, a judetului.
Penibil pentru acel Bogdan, acel Mugurel Sarbu si ceilalti lingai portocalii, care au initiat acea propunere in scopul de a obtine cat mai multe fonduri pt partid, ca dee, se apropie campania electorala.
Au ratat astfel baietii bani pt campanie dar si ciolhanuri puternice pentru ei si sleahta lor.
Sper ca dl Istrate, pt ca de ceilalti doi ma indoiesc ca ii duce mintea, sa realizeze marsevia portocalie si , asa cum este cunoscut, sa nu se lase imbatat cu apa de ploaie portocalie.
In ceea ce priveste calitatea de cetatean de onoare al unei localitati, dupa opinia mea aceasta ar trebui acordata unor personalitati cu adevarat semnificative, ilustre,de exceptie in domeniul lor,si nu unor camionagii, benzinari, pavagii(sic!), sau fabricanti de inghetata sau ciorapi.
Pentru ca intreb nu dau cu parul cu ce e mai ilustru un camionagiu incult ca acel Oprean fata de un profesor care ne educa pruncii, un doctor ce ne salveaza vietile sau un politist care ne asigura linistea?.Ori fata de un judecator, avocat, pompier, agricultor? Sa fie ilustru pentru ca castiga mai multi bani? Pentru ca cotizeaza la pusculita de partid sau personala a sarbului sau bogdanului( comunizarea numelor e voita)?
In ceea ce-l priveste pe Feneser, pozitia acestuia e corecta chiar daca e determinata de invidii. In acest sens este demna de laudat pozitia lui Bobar ( pt ca Dragosin e bine merci, cu functie, cu nevasta pe functie, in stransa alianta cu portiocalii), un om simplu,cinastit si corect, chiar daca nu straluceste prin discurs.
„R”

cristina 1 februarie 2012 at 21:39

chiar asa…de cand se numesc cetateni de onoare persoanele care au bani…acesta este criteriul de selectie? toti ciobanii cu patru clase? cine se aseamana se aduna…cu bogdan!!!

unde se duc banii ??? 1 februarie 2012 at 17:52

La data de 29 dec 2011, o anonima firmulita din Sebes, inlocuia in GRABA MARE, bulstrada din fata magazinului Penny. Au fost inlocuite tronsoane care nu erau nici macar ruginite. Vis a vis, in fata bisericii, acestea erau mult mai ruginite. Culmea e ca grilajele noi au fost nu sudate, ci „lipite” de-a dreptul pe stilpii vechi, ruginiti si rupti in mare masura. Oare ce sigurnata mai prezinta aceste balustrade ? Se aude ca lucrarea a fost facuta de firma unui consilier local!!!!!
Acela ar fi avut de recuperat niste bani investiti cu vreo ocazie ??? De ce in grba mare ? Se termina anul ? Cine a comandat lucrarea pe bani publici ? Cine a executat si cat a costat lucrarea asta de mantuiala ? Cine e responsabil ? A existat licitatie ? Exista vreo incompatibilitate ? Controleaza cineva ? NOI PLATIM SI EI RECOMPENSEAZA ACOLITII ????

gainarel bulgaru 1 februarie 2012 at 22:04

ce vreti,Sebesul a fost totdeauna un oras comercial,fara alte pretentii,nu un oras al culturii si spiritualitatii,cum e Blajul,de pilda…dar a pune trei oarecare afaceristi ca cetateni de onoare,alaturi de Karl Filtsch..e prea mult.Bravo celor care au votat contra.Bravo.

Comentariile sunt oprite