Rămâi conectat

Actualitate

Sectorul privat, NIMICIT de deciziile repezite ale autorităților. Managerul Inspire Cinema Alba: ,,Încă nu avem cu certitudine o dată exactă pentru redeschidere…veniturile au fost stopate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sectorul privat, NIMICIT de deciziile repezite ale autorităților. Managerul Inspire Cinema Alba: ,,Încă nu avem cu certitudine o dată exactă pentru redeschidere…veniturile au fost stopate”

Pandemia de coronavirus a secerat economia mondială, la un nivel ce poate fi egalat numai de către Marea Criză din anii 1929-1939, când cozile interminabile de oameni care își căutau un loc de muncă și familiile dezbinate de lipsuri au devenit o normă, un peisaj sumbru al fragilității economiei globale.

Ca și piesele de domino, afacerile din toate domeniile și sectoarele economice s-au clătinat iar apoi au căzut sub greutatea poverii pe care o purtau.

Business-urile din domeniile culturale și HoReCa nu au fost o excepție de la această regulă nici atunci și nici în prezent. Oaspeții, elementul principal aducător de profit, au devenit o resursă neprețuită pentru toți patronii, a căror buzunare au fost pustiite de deciziile autorităților de a le inchide afacerile pe fondul actualei pandemii, iar care acum caută orice mijloc de a-si aduce business-urile pe linia de plutire.

Nu este cazul însă pentru multe dintre asemenea întreprinderi, a căror activitate rămâne în continuare suspendată din cauza prevederilor recente.

Întrebat de ziarulunirea.ro cum s-a simțit împreună cu echipa sa în ultimele luni, trimiși acasă forțat, managerul Inspire Cinema Alba Iulia a declarat: ,, A fost puțin șocant să realizăm că o să fim închiși chiar și pentru o luna, a fost și mai șocant când am realizat că au trecut 3 iar încă nu avem cu certitudine o dată exactă pentru redeschidere, știu că și eu și toată echipa abia așteptăm asta. Pentru patron, probabil a fost o perioada foarte dificilă, practic, veniturile au fost stopate.”

A fost un drum anevoios și extenuant pentru echipa singurului cinema din Alba, a cărui echipă din păcate s-a redus dintr-o dată.

,,Am fost nevoit să reduc numărul de angajați, că urmare am fost nevoit să disponibilizez 2 angajați de pe bar”, ne-a transmis managerul, vizibil dezamăgit de această decizie neplacută atât pentru el cât și pentru cei disponibilizați.

Întrebat când v-a preconiza că va fi posibil să își reia activitatea și ce selecție de filme îi va aștepta pe clienți, acesta a răspuns: ,,Sunt puțin sceptic cu privire la activitatea noastră când o vom relua, știu că în această perioada nu s-a filmat, toată planetă a fost ținută pe loc, nu avem filme noi, clienții vor fi probabil reținuți să vină într-un spațiu închis datorită recomandărilor din mass-media.”

Deranjat de deciziile recente ale autorităților de a deschide doar unele segmente din economie, unele dintr-un motiv bine întemeiat, altele parcă în bătaie de joc, managerul a comentat : ,,Nu am înțeles de ce bisericile funcționează aproape normal, am văzut biserici arhipline în această perioada cu oameni care nu respectau nici o normă de distanțare socială.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea