Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Secretele care stau in spatele emisiunilor de divertisment

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lupta tot mai stransa dintre televiziuni de a-si aloca un numar cat mai mare de telespectatori este cel mai usor de detectat in cadrul emisiunilor de divertisment. Multe dintre acestea retin structurile clasice cu care eram obisnuiti, in timp ce altele propun abordari cu totul noi si inovative, tocmai pentru a pastra un sens de prospetime de la un sezon la altul.

emisiuni de divertismentDin aceste cauze, telespectatorii au devenit suficient de rasfatati incat sa aiba gusturi foarte specifice atunci cand vine vorba de astfel de emisiuni.

 Mai mult, trecerea unei emisiuni foarte populare de la un sezon la altul creeaza suspans si, implicit, creste ratingul respectivului program, in special atunci cand ideea din spatele emisiunii (sau, altfel spus, brandul sub care lucreaza) este suficient de pertinenta si de atractiva in acelasi timp.

Importanta emisiunilor reality show

 In ultimii ani, putine emisiuni clasice au mai reusit sa concureze cu cele de reality show. Felul in care aceste emisiuni au stiut cobori in strada, modul discret, aproape elegant, prin care au patruns in casele oamenilor, si detaliile subiacente ce decurg dintr-o atare perspectiva le-au adus acestor emisiuni un nivel de credibilitate si de popularitate nemaiintalnit.

 Ideea geniala care sta in spatele tuturor acestor show-uri este ca induc visul ca fiecare telespectator participa in mod activ la emisiune: Doriti sa ramana Georgiana cu Denis? Ce parere aveti despre modul in care isi creste doamna Popescu fiica adolescenta? Ce considerati ca ar trebui sa faca parintii Ioanei daca ea a hotarat sa ii paraseasca pentru un tanar cu viitor chestionabil? Toate aceste posibile intrebari mentin si intaresc legatura dintre telespectator si platoul de filmare in asemenea masura incat multi din cei din prima categorie nu concep ca ar putea rata episodul saptamanal.

 In plus, gradul de veridicitate al acestor emisiuni atrage prin similitudinile pe care le stabileste intre cei din platou si cei de acasa. Astfel, distanta este de doua ori redusa si senzatia ca participam activ (ceea ce, de fapt, chiar putem face) la emisiune devine certitudine.

 Un exemplu elocvent: Mireasa pentru fiul meu

 In linia acestor emisiuni, Mireasa pentru fiul meu a dezvoltat o structura extrem de dialogica, prin care atat cei direct implicati cat si telespectatorii au sansa de a interactiona cu scopul de a duce la bun sfarsit ideea emisiunii, si anume stabilirea cuplului ideal, dincolo de intrigile de culise sau de conflictele fatise.

 Sansa emisiunii este data si de faptul ca atat baietii si fetele, cat si mamele baietilor sau chiar rudele acestora, au un punct de vedere foarte bine delimitat, ceea ce le da posibilitatea de a-si alege destul de repede tabara din care vor sa faca parte. In consecinta, toate aceste fapte reusesc sa creasca intr-un mod evident si constant ratingul emisiunii.

 Aceasta realitate este vizibila de la o saptamana la alta si de la un sezon la altul, telespectatorii fiind tot mai incantati de variantele posibile care pot avea loc in viitor in functie de alegerile celor din platou, dar, in acelasi timp, si in functie de voturile lor saptamanale sau contextuale.

 Sursa: Blogul emisiunii Mireasa Pentru Fiul Meu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea