Rămâi conectat

Actualitate

Secretarul de stat Bogdan Despescu, pentru românii din diaspora: ”Dacă veniți în România, pentru a petrece Paștele, îl veți petrece în carantină”

Publicat

în

Secretarul de stat Bogdan Despescu, pentru românii din diaspora: ”Dacă veniți în România, pentru a petrece Paștele, îl veți petrece în carantină”

Secretarul de stat Bogdan Despescu, a prezentat măsurile care se vor lua în perioada de Paste și acțiunile MAI din ultime 24 de ore:

„Activitățile structurilor Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în toată această perioadă, având ca scop principal protejarea populației și prevenirea răspândirii noului tip de Coronavirus, prin impunerea restricțiilor de mișcare, și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Suntem concentrați pentru toate activitățile de la nivel național, însă o atenție specială am acordat zonelor Suceava și Țăndărei, acolo unde am direcționat și forțe de la București, pentru a sprijini colegii din teritoriu.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, am dispus șefilor Poliției, Jandarmeriei și Poliției de Frontieră să direcționeze echipaje suplimentare în toate zonele care prezintă potențial risc, la adresa ordinii și siguranței publice.

Citește și:  MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste , SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitări de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Felicitare de Paște

Totodată, în ceea ce privește modul de acțiune al colegilor, am dispus structurilor subordonate să asigure mobilitatea echipajelor din teren, astfel încât să avem o prezență activă, pe întreg teritoriul României.

Referitor la perioada Sărbătorilor Pascale, spre care ne îndreptăm, țin să repet faptul că menținem operațională linia a doua de control, la frontieră.

Astfel, toți cetățenii care vin în România, sunt verificați în această linie de triaj și vor fi introduși în carantină instituționalizată sau în autoizolare la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile.

Pentru cei aflați în afara țării, reiterăm, pentru a înțelege un lucru esențial: Dacă veniți în România, pentru a petrece Paștele, îl veți petrece în carantină sau în autoizolare și NU cu familiile dumneavoastră!

Nu ne dorim să aplicăm sancțiuni sau să întocmim dosare penale!

Misiunea noastră este să veghem la respectarea regulilor, care au menirea de a stopa răspândirea acestui nou virus!

Vă rugăm să înțelegeți că toate aceste măsuri dispuse, sunt în folosul dumneavoastră.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au acționat peste 36.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și ai Poliției Locale.

Ieri, au fost desfășurate 216 acțiuni, cu forțe mărite, fiind vizate anumite trasee din județele României… și s-a asigurat deplasarea, în siguranță, pentru 46 de autovehicule, care au transportat materiale medicale.

De asemenea, au fost aplicate aproximativ 8.000 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, privind restricționarea circulației, în valoare totală de aproape 17 milioane de lei.

Totodată, ieri, pe teritoriul României, au intrat și au fost triate, în linia a doua de verificare, aproximativ 10.500 de persoane, dintre care peste 5.500 de cetățeni români și 5.000 de cetățeni de altă naționalitate.

Știm că medicii și asistentele sunt eroii acestor zile.. și credem că toți trebuie să recunoaștem meritele acestor oameni!

Alături de ei, eroi SUNT ȘI polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, pompierii, militarii din cadrul MApN, polițiștii locali și toți reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în prevenirea răspândirii COVID-19 și menținerea unui climat de siguranță publică!

Cu toții suntem în aceeași echipă și ne aflăm în prima linie, în sprijinul semenilor noștri!
Acești oameni, colegii noștri, au marele merit de a impune măsurile prin care, s-a reușit până la acest moment, ca situația să fie ținută sub control!

Sunt în stradă în fiecare clipă, în fiecare zi și pentru asta, alături de medici, intră în categoria eroilor acestor vremuri!

Toți românii se bazează pe voi, dragi colegi, și până acum ați dovedit că sunteți eficienți!

Vă rugăm să fiți la fel de hotărâți, în continuare, în aplicarea legii, pentru că doar așa putem trece toți, CU BINE ȘI CÂT MAI REPEDE, peste această situație grea!

În final, dragi români, facem un apel către dumneavoastră, să ne semnalați orice rabat de la respectarea legislației în vigoare, iar noi VOM FI ACOLO pentru a remedia situația și pentru a aplica măsurile legale care se impun!”, a precizat Bogdan Despescu.

Publicitate

Actualitate

Salariul minim în România ar putea ajunge de 3.500 de lei. Negocieri pentru legiferare unor venituri minime adecvate în Uniunea Europeană

Publicat

în

Salariul minim în România ar putea ajunge de 3.500 de lei: Negocieri pentru legiferare unor venituri minime adecvate în Uniunea Europeană

Europarlamentarul român Corina Crețu, membru supleant în Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale a Parlamentului European, a vorbit în cursul serii de marți, despre ce salariu minim pe economie am putea avea în România, dar și modul în care s-ar putea ajunge la suma de 3.500 de lei. Negocierile în ceea ce privește legiferare unor salarii minime adecvate în Uniune vor avea loc curând.

Uniunea Europeană a decis să se implice în ceea ce privește salariul minim pe economie în statele membre. Aceștia au luat în considerare varianta ca salariul fiecărui stat să fie calculat în funcție de salariul mediu brut. Dacă se aplică indicatorul de 60% din salariul mediu brut din România, salariul minim ar putea ajunge de 3.500 de lei.

„Studiile arată că sunt 450 milioane de cetăţeni ai Uniuni Europene, din care 25 milioane sunt la limita sărăciei, iar cei mai mulţi sunt în Europa Centrală şi de Est. Sunt oameni care muncesc mai mult de 8 ore pe zi, 40 de ore pe săptămână, deci ar trebui ca din acest salariu să-şi poată asigura traiul de zi cu zi. Tocmai de aceea a fost demarată această dezbatere.

Electrica Furnizare Discount

Până la votul din Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din Parlamentul European (din 11 noiembrie, n.r.) au avut loc 45 de runde de negocieri şi s-a ajuns la un indicator acceptat de toate statele membre: salariul minim să fie de cel puţin 60% din salariul mediu brut al fiecărei ţări membre.

În ceea ce priveşte sumele, la ora actuală salariul mediu brut în România este undeva la 5.300 de lei, iar 60% ar însemna circa 3.500 lei, ceea ce ar ajuta foarte mulţi oameni să-şi asigure un trai decent. Se vorbeşte, de fapt, despre un salariu corect, echitabil, care să ajute oamenii să-şi asigure măcar cele necesare (…) Deci, această directivă a salariului minim, deşi va fi o povară pentru statele sărace şi guvernele lor, va accelera reducerea disparităţilor sociale”, a declarat, pentru AGERPRES, Corina Creţu.

Urmează negocierile în ceea ce privește legiferare unor salarii minime adecvate în Uniune

Luni, miniștrii cu atribuții în domeniul ocupării forței de muncă și al afacerilor sociale din cadrul UE s-a întâlnit la Bruxelles pentru a discuta propunerea Consiliului European cu privire la salariul minim pe economie. Aceștia au ajuns la un acord asupra mandatului de negociere în ceea ce privește legiferarea salariilor minime adecvate în Uniune. Odată ce acest acord a fost dat, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană pot începe negocierile pentru a obține un text final.

Pe 11 noiembrie, Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European (EMPL) a votat raportul asupra propunerii de Directivă privind salariile minime adecvate, proiectul fiind aprobat în cadrul sesiunii PE din 22-25 noiembrie, de la Strasbourg.

Sursa: evz.ro

Citește mai mult

Actualitate

Certificatul verde ar putea fi votat pe baza unei legi noi, alta decât cea care există acum în Parlament. Ministrul Sănătății a cerut mai multe modificări

Publicat

în

Certificatul verde ar putea fi votat pe baza unei legi noi, alta decât cea care există acum în Parlament. Ministrul Sănătății a cerut mai multe modificări

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că certificatul verde ar putea fi votat pe baza unei legi noi, alta decât cea care există acum în Parlament și care a picat în primă cameră. Ciucă spune că ministrul Sănătății a cerut mai multe modificări.

„Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine. Au fost discuții aseară, în momentul de față este un proiect de lege la Camera Deputaților.

S-a luat decizia să se inițieze un alt proiect, la dorința ministrului Sănătății.

Electrica Furnizare Discount

Din discuțiile cu domnul Rafila este vorba de introducerea uner elemente de timp care țin de incidență și astfel să fie clară aplicarea lui. Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată și să aleagă cea mai bună variantă”, a declarat Ciucă.

Citește mai mult

Actualitate

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19: Șeful OMS din Europa o numește o soluție de ultimă instanță

Publicat

în

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19: Șeful OMS din Europa o numește o soluție de ultimă instanță

Vaccinarea obligatorie împotriva coronavirusului este ”o soluţie de ultimă instanţă”, a declarat marţi directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de agenţiile internaţionale de presă.

”Obligativitatea vaccinării este o soluţie de ultimă instanţă şi se aplică doar atunci când au fost epuizate toate opţiunile fezabile de îmbunătăţire a ratelor de vaccinare”, a declarat Hans Kluge într-o conferinţă de presă online.

”Eficacitatea obligativităţii depinde foarte mult de context”, a spus Kluge, adăugând că trebuie să se ţină cont de încrederea publicului în autorităţi. „Ceea ce este acceptabil într-o societate şi într-o comunitate poate să nu fie eficient şi acceptabil în alta”, a atras atenţia reprezentantul european al OMS, citat de Reuters.

Electrica Furnizare Discount

Din ce în ce mai multe ţări din Europa, inclusiv Germania, dezbat dacă să facă obligatorii vaccinurile COVID-19, după ce Austria a anunţat în noiembrie că va impune această obligativitate de la 1 februarie anul viitor, ceea ce a provocat proteste de amploare.

Totodată, în faţa creşterii cazurilor de COVID-19 în Europa, oficialul OMS a făcut apel la o mai bună protejare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, în prezent cea mai afectată grupă de vârstă, potrivit OMS-Europa.

Pentru a evita închiderea din nou a claselor şi revenirea la cursurile online, filiala europeană a OMS recomandă o creştere a testărilor în şcoli şi luarea în considerare a vaccinării elevilor.

„Folosirea măştilor şi o bună ventilaţie (a claselor), precum şi testarea regulată ar trebui să fie regula în toate şcolile primare, iar vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată şi luată în considerare la nivel naţional, pentru a proteja şcolile”, a afirmat Hans Kluge.

Potrivit OMS, cazurile sunt în creştere în prezent la toate categoriile de vârstă, „cele mai mari rate de infectare fiind observate în prezent în rândul copiilor de 5-14 ani”.

„Nu este neobişnuit în prezent să vedem incidenţe de două până la trei ori mai mari la copii decât la populaţia generală”, a mai spus Kluge.

OMS şi-a reiterat, de asemenea, îngrijorarea faţă de noua variantă Omicron de coronavirus, însă a cerut combaterea actualei variante dominante de COVID, Delta, pentru „o victorie mâine împotriva Omicron”.

„Omicron este în vizorul nostru şi este în creştere, şi avem dreptate să fim îngrijoraţi şi precauţi. Însă problema în prezent este Delta şi modul în care reuşim să luptăm împotriva Delta astăzi va fi o victorie împotriva Omicron mâine”, înainte ca numărul de cazuri să crească masiv, a mai spus oficialul OMS.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare