Rămâi conectat

Economie

Seceta face ravagii în agricultură şi seacă râurile din judeţul Alba

Publicat

în

Debitul Mureşului 32 la sută din debitul multianual, al Arieşului este de 13 la sută, iar Târnava Mare 45 la sută

În această toamnă, pământul a fost atât de uscat încât agricultorii au reuşit cu greu să-l stăpânească. Au aşteptat zadarnic ploaia, de aproape 4 luni, sperând că nu vor pierde recolta de anul viitor, care se anunţă unul dezastruos: secetă, furaje puţine şi fermieri fără echipamente. În judeţul nostru sunt multe zone în care au secat izvoarele şi fântânile şi, din păcate, meteorologii ne-au avertizat că seceta va continua, în centrul ţării, iar nivelul precipitaţiilor va rămâne scăzut în această perioadă. Rezerva de apă în sol înregistrează valori scăzute şi deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată sau puternică în Alba, precum şi în întreaga ţară. La Alba Iulia, râul Mureş Mare are 32 la sută din debitul multianual al acestei luni, iar nivelul continuă să scadă, la fel ca în cazul celorlalte râuri din judeţ. Arieşul Mare are un debit care reprezintă 22 la sută din debitul multianual al lunii şi din pricina frigului s-a format gheaţă la mal. Arieşul Mic, la Ponorel, are de asemenea un debit scăzut, al fel şi râul Arieş, la Baia de Arieş, care are un debit ce reprezintă 13 la sută din debitul multianual al lunii. La Blaj, Târnava Mare înregistrează un debit ce reprezintă 45 la sută de debitul multianual din noiembrie, iar Târnava Mică are 37 la sută din debitul multianual al acestei luni. În cazul lacurilor de acumulare situaţia se prezintă astfel: pe râul Cugir, barajul are un volum de 0,578 milioane mc şi nivelul de umplere a ajuns la 77 la sută din volumul total; pe râul Sebeş, lacul de acumulare Petreşti are o capacitate de 0,526 milioane mc, nivelul său situându-se la 88 la sută din volumul total; acumularea Nedeiu, pe râul Sebeş, are un volum total de 1,956 milioane mc, iar nivelul său a ajuns la 65 la sută din vomulul total; tot pe râul Sebeş, barajul Tău are un volum total de 13,88 milioane mc, iar nivelul apei se situează la 65 la sută din volumul total; la Oaşa, barajul are un volum de 66,5 milioane mc şi nivelul apei ocupă aproape jumătate din volumul total. În următoarea perioadă se anunţă precipitaţii reduse, dar poate, cine ştie, natura va contrazice prognozele meteorologilor şi vom scăpa de secetă. (A.D.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Comunicat de presă| Târgul întreprinderilor de economie socială, Ediția I

Publicat

în

SC Xerom Service SRL, SC T Smart Servicii SRL și Asociația Smart SES All for Kids în calitate de parteneri ai proiectelor SIS – SOLIDARI LA ÎNFIINȚAREA DE ÎNTREPRINDERI SOCIALE – POCU/449/4/16/128197 și ”ȚINEM APROAPE ȘI SUSȚINEM ÎNTREPRINDERILE SOCIALE” – POCU/449/4/16/128497 organizează sâmbătă, 28 mai 2022, în Șanțurile Cetății Alba Carolina, Ediția I a Târgului întreprinderilor de economie socială!

Scopul evenimentului este de promovare sectorului economiei sociale la nivel local și de susținere activă a acestor membri ai societății civile care contribuie la dezvoltarea locală, cetățenia activă, cooperarea și solidaritatea socială.

În județul Alba și-au început recent activitatea peste trei sute de astfel de întreprinderi, în diverse domenii de activitate. Ceea ce au în comun toate acestea este implicarea în viața comunității, dar și faptul că intervin pentru oameni și întorc din ceea ce câștigă înspre comunitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Avem convingerea că întreprinderile de economia socială sunt generatoare de bunăstare socială, iar în această perioadă au mare nevoie de suportul fiecăruia dintre noi, pentru a deveni și rămâne sustenabile. Un bun răspuns la efortul depus de aceste întreprinderi este să le susținem activitatea prin orice formă și mijloc avut la îndemână.

Evenimentul este susținut de către Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba și Asociația GAL Alba Iulia Incluzivă.

Vă invităm să fiți alături de noi și să vizitați târgul dedicat întreprinderilor de economie socială!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Anunț începere proiect „Consolidarea capacității de reacție la criza sanitară cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 prin achiziția echipamentelor de protecție și dispozitivelor medicale pentru Liceul Teoretic Teiuș”

Publicat

în

Comunicat de presă

„Consolidarea capacității de reacție la criza sanitară cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 prin achiziția echipamentelor de protecție și dispozitivelor medicale pentru Liceul Teoretic Teiuș”

Elit - Gustul Desăvârșit

 Beneficiar ː Liceul Teoretic Teiuș

Obiectivul general al proiectului ː asigurarea unei capacitați adecvate de gestionare a crizei sanitare, prin acțiunea de dotare a unității de învațământ preuniversitar de stat cu echipamente de protecție / dispozitive de protecție medicale, care va conduce la rezultatul urmărit prin apelul de proiecte, de diminuare a riscului de propagare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 în sistemul public de învațământ preuniversitar, în particular la nivelul Liceului Teoretic Teiuș.

Rezultatele așteptate / finale în urma implementării proiectului ː

  1. Creșterea numărului entitaților publice dotate / sprijinite pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2.
  2. Creșterea capacitații adecvate de gestionare a crizei sanitare.
  3. Decontarea echipamentelor de protecție și a dispozitivelor medicale achiziționate începând din data de 01.02.2020.
  4. Achiziționarea de echipamente /dispozitive de protecție noi

Valoarea totală a proiectului  ː  547.728,54 lei

Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU ː  464.428,54 lei

Data începerii proiectului ː  24.03.2022

Data finalizării proiectului ː  31.03.2023

Cod MySMIS proiect ː 145532

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin

Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

Date de contact: site https://liceulteoreticteius.ro/, e-mail [email protected], telefon/fax : 0258851157, adresă : Str. Decebal, nr. 22, Teiuș, jud. Alba, cod poștal 515900.

Link către site-ul web al Instrumentelor Structurale din România ː https://mfe.gov.ro/ .


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Ambitious, Authentic, Awesome – the Azets way!        

Publicat

în

Ambitious, Authentic, Awesome – the Azets way!

Pășește cu dreptul începând o carieră la Azets! Bucură-te de un mediu multicultural!

Dacă ești din Alba Iulia și ești în căutarea unui loc de muncă, aplică cu încredere la unul dintre posturile de mai jos:

Contabil Junior –  Full Time
Consultant salarizare – Full time
Summer Internship

Elit - Gustul Desăvârșit

Poți aplica și pe adresa de e-mail dedicată: [email protected]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare