Rămâi conectat

Politică Administrație

SEBEȘ: Terenul solicitat de suedezii de la SCA pentru extinderea fabricii Pehart Tec va fi scos la licitație

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Sebeș vor dezbate și aproba luni, 9 septembrie, în ședință extraordinară, proiectul de hotărâre privind vânzarea terenului vizat de grupului suedez Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA) pentru extinderea actualei fabrici de hârtie, deținută de Pehart Tec, precum și pentru construirea unor depozite și spații logistice.

Este vorba despre un teren în suprafață totală de 35.789 mp, împărțit în trei loturi, proprietate a Municipiului Sebeș, situat administrativ în Petrești, în zona străzilor Energiei și Beiwerg pentru care va fi lansată licitație publică cu strigare în data de 2 octombrie 2013.

Prețul de pornire al licitației este de 20 de euro (fără TVA)/mp.

Dacă grupul suedez, cunoscut în România pentru comercializarea produselor sub marca Zewa (hârtie igienică, batiste de hârtie, șervețele și role de bucătărie) își va adjudeca terenul, Sebeșul va câștiga un nou investitor străin care promite să ”pună la bătaie” 150 de milioane de euro în 2 ani pentru proiectul de la Pehart Tec.

Reamintim că în primăvara acestui an consilierii locali din Sebeș au aprobat scoaterea la licitaţie a unei singure parcele de teren, de aproximativ 25.000 de metri pătraţi, dar suedezii au solicitat o suprafață mai mare deoarece respectiva parcela este insuficientă pentru investiţia prognozată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea