Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Sebeș: Lucrările la cea de a treia fabrică de cutii de viteze Mercedes, la final. Vor fi create 500 de noi locuri de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subsidiara din România a producătorului german de autorurisme de lux Daimler, formată din Star Transmission și Star Assembly, este aproape de finalizarea celei de a doua fa­bri­ci de cutii de viteze din Sebeş, a cărei pietre de temelie a fost pusă în aprilie 2014, în prezența șefilor Daimler și a premierului Voctor Ponta.

STC Sebes (6)

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Constructorul fabricii este Grupul austriac Strabag, cel care a realizat și unul dintre loturile autostrăzii Deva – Orăştie. Circa 150 de firme, majoritatea românești, au lucrat însă la acest proiect, în calitate de subatreprenori a Strabag.
CITEȘTE ȘI: Vânzări record înregistrate de Grupul Daimler Mercedes, unul dintre principalii investitori în județul Alba

Producția noii fabrici de componente auto este prevăzută să înceapă în primăvara anului 2016, sau chiar mai repede și va crea 500 de noi locuri de muncă, urmând ca numărul angajaților companiei în România să ajungă de la circa 1300 câți sunt în prezent, la aproape 2000.

Selecția angajaților care vor lucra în noua unitate de producție va începe însă din acest an.

CITEȘTE ȘI: DAIMLER Mercedes a inaugurat în SEBEȘ construcţia unei noi fabrici de cutii de viteze! Au participat Ponta,Țiriac, Șova!

Este vorba de cea de a treia fabrică a concernului german Daimler în România. Prima unitate de producție a fost construită la Cugir în urmă cu circa 10 ani, când acționar minoritar la Star Transmission era statul român, prin Ministerul Economiei. A urmat construcția la Sebeș a celei de a doua fabrici, inaugurată în ianuarie 2014 și cea de a treia, care este aproape de finalizare.

Finalizarea celei de a treia fabrici reprezintă practic ultima etapă a investiţiei evaluată de grupul german la peste 300 de milioane de euro – considerată investiția străină a anului în România – pentru extinderea producţiei de cutii de viteze de ultimă generaţie destinate automobilelor Mercedes-Benz.

Pentru realizarea investiției de la Sebeș producărorul german a primit de la statul român un ajutor nerambursabil în valoare de 37,4 milioane de euro.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea