Rămâi conectat

Curier Județean

Sebeș: Concurs online inedit, pe teme de ornitologie, dedicat elevilor. Participanții vor fi răsplatiți de primărie cu premii surpriză

Ziarul Unirea

Publicat

în

În cursul primei săptămâni a lunii noiembrie 2020, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2 din Sebeş, sub îndrumarea prof. Florin Toncean, elevii au avut ocazia de a participa la un concurs de recunoaștere a speciilor de păsări. Competiția s-a derulat în mediul online și se numără printre activitățile din cadrul proiectului cultural „La muzeu și la școală. Cursuri alternative de Istorie Naturală”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, susținut de Municipiul Sebeș și implementat de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, prin Muzeul Municipal „Ioan Raica”.

Concursul a avut ca principal scop promovarea în rândul elevilor din municipiul Sebeș a colecției de Științele Naturii aparținând muzeului, precum și transmiterea de noi informații elevilor, referitoare la lumea fascinantă a păsărilor.

Elevilor li s-a solicitat să recunoască 10 specii de păsări dintre cele 35 prezentate în aplicaţia „Păsări din parcuri şi grădini”, găzduită de pagina de Internet a Societăţii Ornitologice Române. Criteriile de recunoaștere au fost: aspectul general, caracteristicile penajului şi cântecul acestora. Ierarhizarea concurenţilor s-a realizat în funcție de rapiditatea cu care au fost recunoscute păsările.

Elevii care au contribuit la buna desfăşurare a concursului şi care au răspuns cel mai rapid au fost: Laioş Alexia, Penariu Larisa Claudia, Oltean Teodora, Roşca Ioana Teodora, Fărcaş Andreea, Damian Clara Maria, Sora Alexandra, Dumitru Raul, Oancea Tudor Mihai, Pop Cleopatra, Boabeş Sofia, Ghitan Robert și Spiridon Sofia Ana.

Organizatorii transmit felicitări tuturor participanților, care vor fi răsplătiți de Primăria Municipiului Sebeș cu premii surpriză.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea