Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Se mărită Elena Udrea pe Muntele Găina? ”Greii” din PMP și-au anunțat prezența în Alba la manifestările din weekend

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lansarea-eurocandidatilor-PMP02Târgul de fete de pe Muntele Găina, tradiționala sărbătoare populară a adunat anual oficialități locale, județene dar și politicieni de la nivel național. Și în acest an politicienii își vor face simțită prezența, președintele organizației PMP Alba, Clement Negruț a anunțat astăzi că vor fi prezenți 28 de membri din partid, printre care Elena Udrea, Cristian Diaconescu sau Gelu Vișan.

Aceștia vor ajunge sâmbătă seara și vor participa la manifestările de duminică:  Te Deum şi depuneri de coroane la Crucea lui Avram Iancu (ora 10.00), vizitarea Târgului Meşterilor Populari (ora 10.30), recitaluri: Nicolae Furdui Iancu și taraful ,,Crai Nou,,, Mirela Mănescu, Dorica Rațiu (ora 11.00) și spectacol folcloric susținut de ansamblurile județelor invitate: Arad, Bihor, Cluj, Hunedoara (ora 12.30)

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Am făcut invitație colegilor mei din conducerea partidului. La sărbătoarea de pe Muntele Găina va fi prezentă președintele Partidului Mișcarea Populară Elena Udrea, împreună cu alți colegi Consiliul Executiv Național, precum și candidatul Partidului Mișcarea Populară la președinția României, Cristian Diaconescu. PMP Alba va avea o delegație importată la această sărbătoare. Ne vom întâlni cu oaspeții noștri de la București și vom marca așa cum se cuvine sărbătoarea de pe Muntele Găina”, a spus Clement Negruț.

Invitația a fost lansată și președintelui Traian Băsescu. ”Domnia sa având programul foarte încărcat nu pot sa spun daca va fi sau nu prezent”, a mai spus Negruț.

Târgul de fete de pe Muntele Găina datează de aproape două secole şi conform tradiţiei, are loc în cel mai apropiat sfârşit de săptămână de ziua Sfântului Ilie, care este sărbătorit pe data de 20 iulie.

Organizatorii au pregătit şi în acest an un program divers pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele, din care nu va lipsi tradiţionala paradă a portului popular, expoziţia meşterilor populari, spectacol folcloric, discotecă în aer liber, finala concursului “Cultură pentru cultură” şi foc de tabără şi artificii pe Muntele Găina. De asemenea, se anunţă şi concerte Andreea Bănică, Dan Helciug şi Spitalul de Urgenţă.

Târgul de Fete este atestat documentar din 1816, iar în anii ce au urmat, zeci de tinere care doreau să fie peţite de feciori se prezentau în dimineaţa zilei de Sfântul Ilie pe Muntele Găina. Zestrea pregătită cu ani înainte de familia fetelor era împachetată şi adusă în lăzi sculptate cu diferite motive florale pentru a fi prezentată tinerilor, care îşi aleg în aceeaşi zi viitoare soţie. Cununia avea loc chiar pe Muntele Găina deoarece localnicii consideră acest loc drept unul care aduce noroc şi fericire în noua căsnicie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea