Rămâi conectat

Sport

Se limpezesc apele în fotbalul județean: Liga 4 va debuta în 3 septembrie, cu 14 echipe, Liga 5 va avea 30 de combatante

Dan HENEGAR

Publicat

în

Preluarea AFC Unirea 1924 Alba Iulia, de către Primăria Municipiului Alba Iulia, în ședința extraordinară de Consiliu Local din 9 august, prin intermediul CS Municipal Unirea Alba Iulia, limpezește apele și în fotbalul județean, la nivelul eșaloanelor Liga 4 și Liga 5, organizate de Asociația Județeană de Fotbal Alba.

Aseară, într-o ședință a Biroului Executiv al AJF Alba s-a decis asupra formei de disputare a celor două campionate, mergându-se, pe formula cu 14 combatante la Liga 4 și 30 de echipe la Liga 5 (repartizate în 3 serii).

În urmă cu o săptămână, s-a stabilit țintarul turului celui de-al 4-lea eșalon, atât cu 14 echipe cât și cu 16 echipe, în condițiile în care Fortuna Lunca Mureșului și CSM Unirea Alba Iulia au depus cereri pentru a juca în cel de-al 4-lea eșalon și nicidecum nu se va începe cu un număr impar de echipe (mai concret, Fortuna Lunca Mureșului a acceptat se evolueze în Liga 5 dacă CSM Unirea va prelua locul în Liga 3 de la AFC Unirea Alba Iulia).. Cum vor fi numai 14 participante, competiția va debuta în 3 septembrie, ultima rundă a turului fiind în 26 noiembrie.

*Derby în runda inaugurală: Industria – Vama Seacă

Prima etapă la formatul cu 14 echipe: Viitorul Sântimbru – Performanța Ighiu, Kinder Teiuș – Inter Unirea, Spicul Daia Română – GT Sport Alba Iulia, Cuprirom Abrud – Hidromecanica Șugag, Industria Galda de Jos – Viitorul Vama Seacă, CIL Blaj – Voința Stremț, CS Zlatna – Energia Săsciori. În runda inaugurală este un derby de zile mari, între Industria Galda de Jos, vicecampioana ediției anterioare, singura grupare ce nu a pierdut în returul anterior, și Viitorul Vama seacă, protagonista unei campanii de transferuri surprinzătoare în această perioadă, cu nume precum Căt. Suciu și Ad. Lăcătuș (campioni cu CSU Alba Iulia) sau Bălaș (Industria Galda de Jos).

Vineri, 12 august, se va desfășura Adunarea Generală Ordinară a AJF Alba, prilej cu care se vor lămuri toate aspectele organizatorice și se va stabili formatul și programul turului la Liga 5, 61 de cluburi participând în competițiile fotbalistice ale AJF Alba în viitoare ediție.

În al 5-lea eșalon vor activa 11 nume noi, respectiv Adu Academy Șona, AFC Micești, AS Pănade, Progresul Fărău, Viitorul Răhău, Industria Galda 2, Orient Blandiana, Șoimii Vințu de Jos, Dacia Mihalț, Performanța Ighiu 2, Mureșul Gâmbaș, Tineretul Roșia Montană și Național Rădești.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea