Se închid granițele pentru străini! Țara noastră interzice accesul acestora în țară. Care sunt condițiile și excepțiile

Se închid granițele pentru străini! Țara noastră interzice accesul acestora în țară. Care sunt condițiile și excepțiile

În urmă cu puțin timp, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezenat ordonanța militară numărul 2, care include 11 articole, una dintre acestea prevede interzicerea accesului în România a persoanelor străine. Există și câteva excepții, una fiind legată de accesul pentru tranzit al acestora.

„Suntem deja la a șasea zis de când e stare de urgență pe teritoriul României. Prin măsurile luate, putem spune că am atins principalul obiectiv: nu avem răspândire comunitară extinsă în România.

Acum se adaugă un alt set de decizii importante. Ordinul privind operaționalizarea poliției locale de către structurile MAI. Am emis ordinul pentru aprobarea procedurii de încadrare pentru 6 luni în posturile vacante din MAI.

INFORMARE COVID-19

Am desfășurat operațiuni pentru aducerea din țară de echipamente. Am desfășurat acțiuni în forță împotriva celor care în această perioada au încercat să se îmbogățească”, a declarat Marcel Vela.

Iată ce prevede articolul 6 din ordonanța militară:

(1) Se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu excepția situației în care aceștia tranzitează teritoriul României, pe culoare de tranzit, organizate prin înțelegeri cu statele vecine.
(2) Prin excepție, este permisă intrarea pe teritoriul României a cetățenilor străini și apatrizilor care fac parte din următoarele categorii:
a) sunt membri de familie ai cetățenilor români;
b) sunt membri de familie ai cetățenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, cu rezidență în România;
c) sunt persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autoritățile române potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ori un document echivalent acestora emis de autoritățile altor state, potrivit dreptului Uniunii Europene;
d) sunt persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent;
e) este personal diplomatic sau consular, personal al organizațiilor internaționale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
f) sunt pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare;
g) sunt pasageri care călătoresc din motive imperative (medicale sau familiale);
h) sunt persoane care au nevoie de protecție internațională sau din alte motive umanitare.
(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...