SCUTUL PĂDURII în Alba: Sancțiuni în valoare de peste 24.000 de lei în urma unei acțiuni cu efective suplimentare pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

SCUTUL PĂDURII în Alba: Sancțiuni în valoare de peste 24.000 de lei în urma unei acțiuni cu efective suplimentare pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu jandarmii şi  specialişti silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. În ultimele două zile au fost făcute 89 de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 98 de amenzi şi au confiscat 46 de metri cubi de material lemnos.

ELIT

În zilele de 15 și 16 ianuarie 2020, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi, lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Alba și specialiști din cadrul ocoalelor silvice.

Mihail David - 2020

Cu această ocazie au fost efectuate 86 de controale, din care 16 în fondul forestier, 70  pe drumurile publice şi 3 în locuri de depozitare şi de comercializare a materialului lemnos şi au fost verificate, în trafic, 207 autovehicule şi 18 căruţe.

Poliţiştii au aplicat, în total, 98 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.875 de lei, din care 18 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 46 de metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 22 infracțiuni, din care 20 la Codul Silvic.

De exemplu:

Pe numele unui bărbat din comuna Poșaga a fost întocmit dosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori după ce, în urma controlului în fondul forestier, polițiștii au constatat că, în cursul lunii decembrie 2019 ar fi tăiat, fără drept, peste 5 metri cubi de material lemnos, de pe terenul unei femei din aceeași localitate.

Tot în urma unui control în teren, efectuat pe raza localității Lupșa, a fost identificată cantitatea de 10 metri cubi de material lemnos, abandonată în locul numit ,,Hoanca Tisii”.

Materialul lemnos a fost confiscat, conform prevederilor Legii nr. 171/2010, iar polițiștii continuă verificările pentru a stabili proveniența acestuia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Paduraru 17 ianuarie 2020 at 14:20

Daca ar exista cu adevarat vointa, cine ar controla camioanele cu lemne care se furiseaza mai ales noaptea pe str Mircea cel Mare din Sebes, ar avea ce descoperi !

Ntt 17 ianuarie 2020 at 15:08

Nu este voința: :))

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...