Scutul Pădurii: Amendă de 25.000 de lei și 36 de mc de material lemnos, confiscat de la o firmă din Aiud

control firma lemne O firmă din Aiud, care se ocupă cu prelucrarea și comercializarea lemnului, a fost amendată cu 25.000 de lei, după ce polițiștii și specialiști de la Garda Forestieră și Direcția Silvică Alba au descoperit că avea 36 de metri cubi de lemn pentru care nu a putut prezenta acte de proveniență. Marfa i-a fost confiscată.

Potrivit IPJ Alba, la data de 13.05.2016, polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu lucrători ai Gărzii Forestiere Județene Alba și ai Direcției Silvice Alba, au făcut un control la o societate comercială din Aiud, specializată în prelucrarea și comercializarea materialului lemnos.

ELIT

Cu ocazia verificărilor, s-a constatat faptul că reprezentanții societății comerciale nu au putut prezenta documente legale de proveniență pentru 36,4 metri cubi de material lemnos (stejar și rășinoase).

În conformitate cu prevederile art. 19 al.1 din  Legea 171/2010, față de administratoarea societății, a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 25.000 lei, iar ca măsură complementară, cei 36,4 metri cubi de material lemnos, au fost confiscați.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...