Scutul american

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Pe americani i-au aşteptat şi bunicii şi părinţii mei şi i-am aşteptat şi eu să vină şi să ne ajute pentru a ne elibera ţara şi mai ales pentru a ne salva poporul de calvarul la care ne-au supus imperiile vecine în frunte cu cel de la Răsărit. Greu, foarte greu s-au hotărât ei să vină în România, o ţară care a jucat nu o dată la două sau mai multe capete şi nu pentru că ar fi fost românii laşi sau trădători ci pentru că vitregiile istoriei şi raţiunile geopolitice i-au obligat să ducă o politică care să le asigure supravieţuirea, căci prea şi-au dorit destule popoare migratoare să ne deznaţionalizeze şi să ne lichideze. Am rezistat pentru că am avut de partea noastră ascuţimea minţii şi arma inteligentă a diplomaţiei, şi mai ales pentru că am avut bărbaţi de stat ce au simţit şi mirosit cum stau treburile pe acest pământ. Unul dintre ei cred că este şi preşedintele Traian Băsescu căruia, iată, americanii i-au acordat o deplină încredere şi l-au considerat un prieten adevărat, care le stă alături şi la bine şi la greu, atât în Biroul Oval împreună cu Barak Obama cât şi în teatrele de operaţiuni din Afganistan sau Irak. Este o lovitură de imagine de care România, atât de hulită în ultima vreme, chiar de către amicii noştri francezi, avea mare nevoie.
Dar, mai presus de toate, Acordul americano-român pentru amplasarea scutului antirachetă în România ne asigură un nivel de siguranţă şi securitate naţională cum nu a mai avut ţara noastră în istoria sa. Practic, SUA vor apăra şi ocroti România ca şi când ar fi un stat american. Radarul şi cele 24 de rachete ce vor fi aduse la Deveselu înseamnă tehnologie de ultimă generaţie pe care SUA şi NATO le vor păzi şi apăra cu dinţii. Interceptorii de la Deveselu pot atinge viteza de 9600 km/h (viteza sunetului este de 1224 km/h) şi ei pot garanta Europei, din care face parte şi România, că rachetele cu raza lungă de acţiune nu ajung pe continent. Odată instalat scutul antirachetă, România va deveni, deci, la frontiera de Est a Europei şi a NATO cel mai puternic stat militar al SUA şi al NATO. Asta înseamnă pentru noi un nou statut, de ţară în care stabilitatea şi securitatea sunt garantate şi în care investitorii adevăraţi pot să facă afaceri căci la Est de noi există ţări cu un imens potenţial pentru o piaţă economică liberă. Dar înainte de toate, cetăţenii României şi economia noastră vor beneficia de o deplină siguranţă. Şi statul naţional unitar român, realizat la 1 Decembrie 1918 aici la Alba Iulia nu mai este la cheremul revizioniştilor coloraţi în autonomişti! Acordul nu are nimic secret, nu este îndreptat împotriva nimănui şi va fi făcut public în următoarele zile.
Un alt document important adoptat la nivelul şefilor de stat este Declaraţia comună privind parteneriatul strategic pentru secolul XXI, care fixează liniile cooperării româno-americane, politic, militar, economic, ştiinţific şi tehnic, cultural în educaţie şi cercetare între cele două ţări, astfel încât aici, la frontiera NATO, să se afle un stat puternic, care să se dezvolte după chipul şi asemănarea Americii.
Tratatul semnat la 13 septembrie este deci un tratat istoric, de importanţă vitală pentru România care, iată, după secole de poziţionare geopolitică strategică, are şansa de a juca un rol esenţial, pe care îl merită, în politica mondială. Să-i felicităm pe toţi românii, politicieni, militari, diplomaţi, ofiţeri de informaţii şi nu în ultimul rând pe preşedintele Traian Băsescu pentru că iată, am ajuns al 51-lea stat american!
Gheorghe CIUL

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Comentarii

TR 14 septembrie 2011 at 19:58

Articol bashisto-pedelisto-pupincurist care te face sa vomiti.

demo kratos 14 septembrie 2011 at 20:21

in general gheorghe ciul te face sa vomiti. S-a senilizat de tot sau si-a reactivat optiunea de pupincurist dinainte de 89. Sau pur si simplu ia articolele scrise inainte de 1989 si schimba doar numele celui laudat

gogu 14 septembrie 2011 at 22:42

mai rar atatea aberatii pe cm patrat de articol, o amestaecatura intre popoare migratoare, viteza sunetului, revizionisti si basescu.
1. basescu este o sluga a americamilor, ca doar recunoaste ca o suge de la licuriciul cel mare
2. america nu are investitii in Romania, ne trateaza ca pe o colonie. mac donalds, caca cola si filmele proaste sunt singurele investitii ale unchiului Sam.
3. de la americani am beneficiat pana acum de bechtel care a construit 46 de km de autostrada cu cateva miliarde de $ si urmeaza sa mai cumparam rable f16 second hand de inca cateva miliarde
4. trupele romanesti trimise in razboiul americanilor din Irak, Afganistan etc ne-au costat 800 milioane de $
5. „Să-i felicităm ,,, şi nu în ultimul rând pe preşedintele Traian Băsescu pentru că iată, am ajuns al 51-lea stat american!” e de rasul curcilor

Aurelian 14 septembrie 2011 at 23:03

@”gogule”, stai prost cu geografia, al 51-lea stat al SUA, este Porto Rico!

gogu 15 septembrie 2011 at 7:44

tu stai prost cu capul, daca citeai articolul inainte de a-ti da cu parerea vedeai ca e un citat din ultimul rand. vezi ca ura iti intuneca mintile

fidel 15 septembrie 2011 at 7:15

se pare a fi un articol tip zacusca

roberto 15 septembrie 2011 at 9:57

Am mai avut noi un asemenea „nivel de siguranţă şi securitate naţională” in 1941 cand ne-am aliat cu Germania care era cea mai mare putere mondiala… Tot asa am inceput sa atacam alte state… Ce a urmat stie toata lumea…

fix-pix 15 septembrie 2011 at 15:04

„Practic, SUA vor apăra şi ocroti România ca şi când ar fi un stat american.”
O asemenea aberatie n-am mai citit demult!
Nu va dati seama ca aici nu e vorba de cooperare, ci impunerea unei stari de lucruri de catre un stat mai mare asupra unuia mai mic. In politica internationala nu exista prietenii, doar interese.
Intreg articolul e cam greu de digerat…
Iar ultima fraza-care incheie „editorialul” pute ca naftalina din alta „iepoca”…

Pandele 15 septembrie 2011 at 17:36

băi domnule Ciul ,

Băsescu ăsta care matale spui că ti-e preşedinte , aşa după cum îi sugerează şi numele emană mirosurile nu le percepe ,băi domnule Ciul ,că de-aia se ţine Europa de nas când aude de el şi prin ţară pute rău a incompetenţă cu iz de furăciune iar prestaţia lui prin biroul oval a fost tot un fel de mic dejun servit pe sub masa cam cum îi servea Bill Clinton îndemânatecei Monica, numai că Obama l-a servit şi marinăreşte şi tradiţional cu multă brânză .
Nu de alta dar exista riscul să-şi aţintească privirea-i ageră pe cremwurst şi muşte ca prostul şi prin surprindere din ouăle fierte………..

HH 16 septembrie 2011 at 13:18

CE MIZERIE DE ARTICOL, PUPINCURISMUL LA SUPERLATIV, L-AI PRIMIT PE FAX DE LA PARTID TOVARASE CIUL ?!

Comentariile sunt oprite