Rămâi conectat

Actualitate

Scutirea de impozit a IT-iștilor cu studii medii a fost amânată până în 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scutirea de impozit pe venit a programatorilor cu studii medii a fost amânată până în 2018, deși conform programului de guvernare, măsura ar fi trebuit să intre în vigoare din 2017. Ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu a explicat că întârzierea este din cauza fostului guvern, care a exclus programatorii din sectorul outsourcing, de la scutirile impozitului pe venit.

Pentru a-i pune din nou în această categorie, trebuie emis un ordin de ministru și analizată problema, lucru demarat deja cu asociațiile patronale, companiile și alte autorități ale statului.

“În luna decembrie a anului trecut, Guvernul anterior a dat un ordin care să faciliteze accesul la această facilitate pentru start-up-uri, însă prin adăugarea unei sintagme de tip programe finale sau componente a unor componente finale au exclus complet piaţa de outsourcing, deci toată industria de outsourcig  IT din România, care este cea mai mare parte din acest sector IT nu mai beneficiază de această scutire”, a explicat ministrul, în ședința de Guvern de miercuri.

Conform oficialului, în programul de guvernare este prevăzută, în trimestrul III, finalizarea și extinderea acestei facilități atât pentru studiile medii, cât și pentru alte modele de afaceri. Printre acestea din urmă, sunt enumerate business-urile pentru medici și cercetare, din domeniul sănătății.

Dacă specialiștii se vor încadra cu termenele până la finalul acestei veri, Jianu a spus că aplicarea va fi, cu siguranță, de la 1 ianuarie 2018.

Legislația actuală prevede scutirea impozituui pe venit de 16% doar pentru programatorii cu studii superioare.

Sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea