Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Scumpirea carburanților poate anula ieftinirile alimentelor de bază. Guvernul ar putea lua în calcul temperarea prețurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scumpirea carburanților poate anula ieftinirile alimentelor de bază. Guvernul ar putea lua în calcul temperarea prețurilor

Guvernul ar putea decide o nouă temperare a scumpirii carburanților, după ce prețul unui litru de motorică s-a majorat, la mai multe stații de carburanți, și cu 20 de bani în doar o singură zi.

Întâmplător sau nu, dar imediat după ce guvernanții au încercat să ieftinească alimentele de bază, prețul carburanților auto s-a dus vertiginos în sus, bănuț cu bănuț. Prețul motorinei a crescut destul de mult, la unele benzinării, creșterea fiind și de 20 de bani într-o singură zi, potrivit Antena3 CNN.

Astfel, în Capitală, motorina a ajuns la 7,40 lei litrul, în timp ce prețul benzinei atinge valoarea de 7,25 lei litrul.

În plus, în ceea ce privește motorina superioară, prețul pentru un litru se apropie de 8 lei.

Anul trecut, Guvernul a redus prețul carburanților cu 50 de bani pe litru, 25 de bani fiind suportați de stat, iar 25 de bani de companii.
Ieftinirea alimentelor de bază, anulată de scumpirea carburanților

Astfel, intervenţia statului este necesară și de această dată, având în vedere faptul că scumpirea combustibililor auto ar conduce şi la creşterea preţului la alimente.

Decizia s-ar impune, spun economiştii, pentru ca inflaţia să nu explodeze din nou, după ce, luna trecută, rata acesteia a revenit la o singură cifră.

Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă o nouă temperare a scumpirii carburanţilor va fi decisă sau nu de Guvern.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea