Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Editorial

Scopul scuză… alianţa

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Aflat la Călăraşi, premierul Emil Boc a spus că „nu se arată vremuri bune şi senine în Europa şi în lume”. Cu toate acestea, domnia sa crede că „nu trebuie să vină laureaţi ai premiilor Nobel” să ne spună ce avem de făcut pentru a crea locuri de muncă. Chiar aşa, ce să facem noi cu laureaţii Nobel când avem somităţi de talia democrat-liberalului Ovidiu Marian, preşedintele Comisiei Finanţe-Bănci din Senat, care a declarat luni că soluţiile pentru redresarea economică ar putea fi impozitarea pensiilor, concedierile din sistemul bugetar şi reducerea TVA-ului. Jucând, ca de obicei, la două capete, PDL a contestat intenţiile de mai sus (cu excepţia concedierilor) prin intermediul consilierului premierului, Andreea Paul Vass, care a contraatacat afirmând că opţiunile cu pricina au fost vehiculate în 2010, actualmente renunţându-se la ele. „Primul lucru pe care ar trebui să îl facem este să diminuăm contribuţiile de asigurări sociale, adică povara fiscală. Pasul următor – cota unică şi abia în al treilea rând reducerea TVA-ului”, a  precizat dna consilier la Realitatea TV.
În realitate, puterea are cu totul şi cu totul alte probleme, cea mai urgentă fiind deghizarea PDL-ului, dacă nu în Albă ca Zăpada măcar într-o umbrelă suficient de cuprinzătoare pentru ca sub ea să încapă, fără a bate prea tare la ochi, triunghiul Gigi Becali – Corneliu Vadim Tudor – Dan Diaconescu, cu suitele şi cu fanii lor împărţiţi între defuncta Elodia şi vivacele ei soţ, poliţaiul Cioacă, între dorul de Ceauşescu şi iubirea de Iliescu sau Băsescu, între ura faţă de bogaţi şi simpatia irepresibilă faţă de latifundiarul din Pipera. Contează că Gigi şi cu Dan au frecventat arestul poliţiei sub acuzaţia de corupţie? Să fim serioşi, trăim în România iar câteva zile sau săptămâni petrecute la răcoare se transformă repede în blazon, mai ales dacă „avocatul” este C.V. Tudor. Să nu uităm că pledoaria lui pentru amicul Gigi i-a transformat pe amândoi în europarlamentari. Vă mai amintiţi când, la nu ştiu ce gală (Zece pentru România?), Dan Diaconescu i-a mulţumit în glumă preşedintelui Traian Băsescu că n-a găsit-o pe Elodia. Recunoştinţa aceasta s-a dovedit pe deplin meritată, lucru atestat de creşterea OTV-ului până la stadiul de partid. În orice caz, dacă n-a găsit-o pe Elodia, dl preşedinte i-a găsit în schimb lui DD bubele din cap transformate în dosar de corupţie. După cum îl ştim, între NUP şi SUP, DD va alege… „Mişcarea Populară”, înregistrată la OSIM de Ioana Băsescu la rugămintea tatălui ei, cu ceva timp în urmă. De curând, lucrurile s-au precipitat astfel încât luni, conducerea PDL i-a mandatat pe prim-vicepreşedinţii Sorin Frunzăverde şi Teodor Baconschi să înceapă negocierile pentru formarea „Mişcării Populare”. Cel puţin aşa au declarat pentru „Adevarul” surse democrat-liberale. Celor doi li se va alătura Valeriu Stoica, promotorul alianţei PNL-PD în 2003. Potrivit aceloraşi surse, o primă discuţie legată de viitorul impozantei construcţii va avea loc în sfânta zi de duminică, la Vila Lac 1, la această reuniune informală fiind aşteptat, cum altfel, însuşi preşedintele Traian Băsescu.
Ca să nu existe dubii asupra viitoarei componenţe a „Mişcării Populare”, Elena Udrea, purtătorul de cuvânt neoficial al preşedintelui ţării, a precizat că de la masa negocierilor nu sunt excluşi Gigi Becali (PNG), Corneliu Vadim Tudor (PRM) sau Dan Diaconescu (Partidul Poporului), problemele de imagine pe care le-ar putea genera asocierea cu aceştia nefiind un impediment. „Poţi să te aliezi cu oricine, important este ce iese, important este rezultatul. Dovadă şi USL, care a fost un eşec. Este mai puţin relevant sprijinul cui l-ai avut, dacă iei măsurile corecte”. În această logică şi „soluţia imorală” Dan Voiculescu devine viabilă pentru PDL. Felix ar trebui să fie invitat la Vila Lac 1, cu atât mai mult cu cât este pe cale să rămână fără colegii din USL.
Maria Lucia MUNTEANU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea