Rămâi conectat

Actualitate

Școlile NU se vor redeschide, chiar dacă profesorii vor fi vaccinați. Declarațiile coordonatorului campaniei de vaccinare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În contextul unei incertitudini naționale privitoare la data la care elevii și profesorii români se vor întoarce din nou fizic la școală și în condițiile în care guvernul folosește ca principal motiv pentru amânarea deschiderii școlilor situația epidemiologică, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, care coordonează campania de vaccinare împotriva COVID-19, spune că deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare.

„Deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare”, a anunțat doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Oficialul a anunțat la Digi 24 că profesorii se vor vaccina după jumătatea lunii ianuarie, când începe etapa a doua a campaniei de vaccinare.

Digi 24: Deschiderea școlilor ar putea fi condiționată de vaccinarea profesorilor?
Valeriu Gheorghiță: Nu cred.
Digi 24: Sunt profesori care spun că și-ar dori să se imunizeze pentru a putea fi o portiță spre deschiderea școlilor în România.
Valeriu Gheorghiță: Ceea ce pot să vă spun este cu siguranță că cadrele didactice și personalul din învățământ este prioritizat, pentru că deservește realmente o activitate esenţială extrem de importantă pentru societate și pentru sistemul educațional din țara noastră și cu siguranță va avea prioritate la vaccinare. Dar deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare.

Medicul a declarat că profesorii se vor vaccina în etapa a doua a campaniei de vaccinare. „Intenționez ca după jumătatea lunii ianuarie să începem vaccinarea pentru etapa a 2-a, în mod deosebit cu cele mai vulnerabile persoane, persoane la risc să dezvolte infecții severe și de asemenea cu risc să răspândească rapid infecția, cum este cazul celor internați în centrele medico-sociale și centrele rezidențiale”, a afirmat la Digi 24 coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a precizat că în România sunt aduse până în prezent în jur de 150.000 de doze de vaccin, din care au fost folosite în jur de 13.000, iar până la sfârșitul lunii ianuarie sunt așteptate să vină și restul de până la 750.000 de doze. În prima etapă, este de așteptat vaccinarea a 300.000 de persoane, a susținut oficialul, citat de Digi 24.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea