Rămâi conectat

Ştirea zilei

Școala va începe FIZIC în Alba Iulia NUMAI pentru copiii de grădiniță și cei din clasele I-IV, de luni. Orașul se află în SCENARIUL ROȘU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Școala nu va începe cât de curând fizic nici acum, în pragul celui de-al doilea semestru, pentru mulți dintre elevii din județul Alba.

Din cauza incidenței de infectare mari, de 3,37 la o mie de locuitori, Municipiul Alba Iulia s-a situat și ieri „confortabil” în scenariul roșu de combatere a pandemiei.

Astfel, dacă această situație nu se va îmbunătăți în Alba Iulia, luni se vor întoarce în unitățile de învățământ doar copiii de grădiniță și elevii din ciclul primar.

Scenariul după care școlile se vor ghida în organizarea cursurilor online sau fizic se va realiza după cea mai recentă incidență, în acest caz, cea de duminică.

Scenariile după care fiecare școală se va ghida sunt următoarele:

Scenariul Verde – în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic.

Scenariul Galben – Peste 1 la mie rată de infectare, până la 3 la mie, merg în continuare la copiii la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a.

Scenariul Roșu – Peste 3 la mie până la 6 la mie, rata de infectare. Copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar continuă să meargă la cursuri, ceilalți trec în online.

Scenariul 100% online – Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea