Rămâi conectat

Ştirea zilei

Școala va începe FĂRĂ distanțare socială pentru elevii din Alba. Cum se stabilește cine merge la școală și cine rămâne acasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii din Alba se vor putea întoarce în sfârșit la școală în format fizic, fără distanțare socială, începând din data de 8 februarie, după un semestru întreg petrecut în mediul online.

Dan Cherecheș, Inspector Școlar General Adjunct al IȘJ Alba, a declarat pentru ziarulunirea.ro faptul că „în urma analizei desfășurate de specialiști, s-a decis că distanțarea fizică în clase nu este necesară pentru elevi, rămânând totuși recomandată pentru copiii din clase diferite.”

De asemenea, redeschiderea școlilor va avea loc după anumite scenarii, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

Scenariile după care fiecare școală se va ghida sunt următoarele:

Scenariul Verde – în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate școlile se redeschid fizic.

Scenariul Galben – Peste 1 la mie rată de infectare, până la 3 la mie, merg în continuare la copiii la grădiniță și elevii la școala primară, plus cei din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a.

Scenariul Roșu – Peste 3 la mie până la 6 la mie, rata de infectare. Copiii de grădiniță și copiii de ciclul primar continuă să meargă la cursuri, ceilalți trec în online.

Scenariul 100% online – Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în online.

Scenariul hibrid – negat de ministrul Educației în primă fază, anunțat ca imposibil de eliminat în patru situații de către același ministru, la câteva zile distanță.

CITEȘTE ȘI: Școlile se REDESCHID cu prezență fizică pe 8 februarie. Anunțul președintelui Iohannis

Care sunt cele patru situații în care scenariul hibrid se aplică:

Elevii au contraindicații medicale, au vulnerabilități vor face ore online;
Elevii au aparținători în familie care au vulnerabilități certificate, ca atare aceștia vor face ore online;
Elevii prezintă simptome, în mod evident dacă prezintă simptome, recomandarea mea și a ministrului Sănătății și a oricui este să facă orele de acasă;
Profesorii care prezintă vulnerabilități fac ore online;
Profesorii care au simptome vor sta acasă și iarăși se va face predarea-învățarea online, de acasă.

Astfel, în 8 februarie ar urma să fie deschise fizic școlile în funcție de aceste scenarii, pe baza datelor epidemiologice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea