Rămâi conectat

Actualitate

Școala și grădinița din Ocoliș, în MARE nevoie de ajutor, din partea autorităților: Achiziționarea de echipament educațional și mobilier, precum și reparații, necesare pentru copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inundațiile care au devastat localitățile din Munții Apuseni au lăsat în urma lor pagube însemnate, greu de reparat, fără o comunicare eficientă între autorități.

Școala și grădinița din comuna Ocoliș au fost și ele victime ale furiei naturii, iar copiii și profesorii au nevoie de sprijin sub formă de echipament educațional, mobilier și lucrări de reparație.

„Inundațiile din luna iulie 2021 au afectat mai multe gospodării din comuna Ocoliș, județul Alba, iar în urma revărsării apelor s-au creat pagube inclusiv la școală și la grădiniță. Soarta a fost potrivnică oamenilor de aici, dar și preșcolarilor și elevilor care, din păcate, nu mai învață în aceleași condiții care oricum nu erau bune.

În cazul școlii, au fost inundate holul, arhiva și baia și au fost distruse gardul și pardoseala, iar în cazul grădiniței, a fost inundat holul și sala.

Au fost efectuate o serie de lucrări pentru remedierea pagubelor, precum: decolmatarea nămolului și a aluviunilor din curtea școlii, curățenie în incinta instituțiilor de învățământ, s-a refăcut gardul, iar în această perioadă se montează lambriuri din PVC pe pereții unde a căzut tencuiala din cauza infiltrării apei.

S-a primit o sumă de bani de la Guvern care nu a fost îndestulătoare pentru satisfacerea tuturor necesităților. Pentru desfășurarea în bune condiții a actului de educație timpurie și actului școlar sunt necesare achiziționarea de echipament educațional, mobilier școlar, montarea de parchet și mochetă pentru grădiniță.

Informațiile de mai sus au fost furnizate în baza unei solicitări scrise, a consilierului județean, Corneliu Mureșan, adresată Primăriei Ocoliș.

Astfel, pentru buna desfășurare a procesului de educare și învățare, vă solicităm să aprobați cererea noastră și să dispuneți acordarea de asistență de specialitate în vederea elaborării unui proiect de hotărâre ce are ca scopul încheierii unui acord de asociere între UAT – Comuna Ocoliș prin Consiliul local al comunei Ocoliș și UAT – județul Alba, prin Consiliul Județean Alba pentru realizarea în comun a obiectivului de investiții ”Sprijin pentru grădiniță și școală”.

Vă asigurăm de întreg sprijinul nostru și avem convingerea că și Primăria Ocoliș, în subordinea căreia se află instituțiile de învățământ, are aceeași disponibilitate în privința colaborării și va depune toate diligențele necesare pentru ca sprijinul financiar care poate fi oferit de către CJ Alba să fie folosit în interesul direct al preșcolarilor, elevilor, părinților, dascălilor.”, se arată în  cererea semnată de grupul consilierilor județeni ai PSD Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea