Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Școala românească nu pregătește tinerii pentru slujbele viitorului: STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

9 din 10 părinți români consideră că școala din țară nu te pregătește pentru job-urile viitorului, potrivit unui studiu. Aproape 50% dintre părinți consideră, de asemenea, că IT-ul este domeniul pe care copilul lor îl va alege. Părinții au o contribuție esențială în dezvoltarea copiilor, iar competențele de gândire logică și comunicarea nu trebuie să lipsească.

Daniela VișoianuI, expert în educație: „Este greu și cred că e o discuție la nivel mondial, ca la 18 ani să faci o opțiune de viață care să te țină toată viața, profesional vorbind. Competențele acestea de bază, așa numitele competențe soft, e prea târziu să încercăm să le mai formăm la 22-23 de ani.”

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cezar tocmai a terminat liceul și se pregătește să aplice pentru o facultate de informatică, cu toate că părinții nu l-au susținut în această alegere. Crede cu toată tăria că e o meserie de viitor.

Cezar Vodislav, absolvent: „Implică matematică și îmi place să mă joc cu programele și în sistemul de operare. Este stabil, o să merg în foarte multe țări și salariul o să fie ridicat, față de drept. Dacă învăț dreptul în România, îmi va fi foarte greu să îl practic în altă țară.”

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea