Rămâi conectat

Politică Administrație

Școala Profesională Germană Alba Iulia se extinde. Valoarea investiției CJ Alba depășeste 130 de mii de euro

Bogdan Presecan

Publicat

în

Consiliul Județean Alba a aprobat alocarea a 200 de mii de lei pentru investițiile în modernizarea clădirii și dotarea cu bază materială a Școlii Profesionale Germane Alba Iulia, care funcționează în incinta Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa” din municipiu.

Scoala profesionala germana din Alba Iulia13Investiția consiliului județean, părintele acestui proiect, în instituția de învățământ în sistem dual, ajunge astfel la 600 de mii de lei. Lucrările vor fi realizate până la începerea noului an școlar, asfel încât cei 79 de elevi să își poată desfășura activitate în condiții optime.

Şcoala profesională de tip dual se adresează elevilor de clasa a IX-a cuprinşi în învăţământul liceal, dar şi elevilor care au terminat clasa a VIII-a, care vor studia un an în plus. Acest tip de şcoală care mai funcţionează în România doar în Braşov şi Timişoara este o structură de învăţământ nouă, menită să pregătească elevii pentru meserii tehnice şi vizează integrarea mai uşoară a viitorilor absolvenţi pe piaţa muncii.

La finalul a doi ani şi jumătate de studiu, tinerii vor primi un certificat de absolvire, recunoscut atât în România cât şi în străinătate şi vor avea prioritate la angajare în firmele partenere (Star Transmission Cugir, Supremia, Saturn, Ipec, Apulum, Bosch Rexroth). Programa primului an de studiu conţine 60% pregătire practică şi 40% teoretică, iar în cel de-al doilea an ponderea practicii va fi de 75%, iar a teoriei de 25% din totalul orelor de studiu. Stagiile de practică se desfăşoară în cadrul companiilor partenere, care nu au obligativitate la angajare, dar plătesc câte 200 de lei elevilor care nu absentează. Totodată se pune accent pe limba străină din tara de provenienţă a agentului economic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea